vysypaný ložisko hnací hřidel převodovky

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
racer
Zkušenej Fiaťák

vysypaný ložisko hnací hřidel převodovky

Příspěvek od racer »

před rokem, když jsem měnil upečenej motor, sem si všim že se hodně vyklá hnací hřídel převodovky (k.o. ložisko) tenkrát se to moc neprojevovalo akorát trošku občas klouzala spojka (olej s přev.), spojka měla tak 10 tis. naběháno, tak to většinou bylo v pohodě, mírná hlučnost na 1 a 2, řazení bez problémů, tak se mě do převodovky nechtělo líst, měl jsem dost práce s motorem. Za to ted tam něco začíná mlátit na neutrálu při zvýšenejch otáčkách. pří jízdě na všechny rychlosti v pohodě. v motoru nemá co mlátit, ten je zkolaudovanej a hlavně by se to projevilo i při jízdě. vypadá to nejspíš na to ložisko který se asi dostalo do absolutního finále. zajímalo by mě jestli někdo na tom byl podobně, jezdil s tim a co následovalo za další level. punto mk2 1,2-8V
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
Reklama

mad mike
Všeználek

Re: vysypaný ložisko hnací hřidel převodovky

Příspěvek od mad mike »

mě se u Tipa vymlátilo ložisko tak, že mi tekl olej z převodovky na spojku a znamenalo to výměnu celé převodovky, páč to ložisko vymlátilo i ložiskové lůžko.
otázka je jestli píšem oba o tom samém
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
racer
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od racer »

určitě píšem o tom samém. je to právě to přes, který teče olej z převodovky. tzn. hnací hřídel ve směru ke spojce (ne spojkové). to na druhý straně převodovky co není vidět tim pádem bude taky asi chycený (i když o něco mín). kromě toho mlácení to stejný projevy má už asi 40tis km takže bych se divil, že to lůžko bude po takový době zdravý. tim pádem není co ztratit a dokud to řadí tak to řešit asi nebudu.
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

já jsem nechal vyměnit spojku a dva měsíce nato začala prokluzovat, tak jsem to reklamoval. načež zjistili to vymlácené ložisko a gufero přes které vytekl olej na spojku a totálně ji zamastil.
pokud to vyžvýká to lůžko tak se s tím nedá nic dělat, jedině celá nová(jetá) převodovka. a pokud ta hřídel hází tak ti to zlikviduje spojku. asi bych s kontrolou nečekal
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
racer
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od racer »

ty servisy mě fascinujou. daj tam nový gufero na hazející hřídel a vůbec jim to není blbý. to samý u mě. v době kdy mě odešla spojka jsem měl pochroumanou ruku, tak jsem s tim musel do servisu. prokluzovat začala až za rok (10 tis km), tak to reklamovat nemělo smysl. ale vymlácený to už muselo v tý době bejt (hlučnost dávno před tim). hlavně že tam každýmu cpou novej převodák.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“