prevodovka alebo spojka ??
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
prevodovka alebo spojka ??
zdravim puntaci mam taky problem zrazu za jazdy mi strasne tasko zacali radit richlosti uplne tasko som musel uplne s cele sily tam radit tie rychlosti a ked stojim na mieste tak tie rychlosti tam nejdeu dat vobec ani jedna skusil som nadstavit spojku nic
tak som este skusil vypnut motor dat jednotku stalcit spojku a startovat zacal som startovat a auto pomaly kuckalo a starter kychal ako tak to chitilo a auto sa pomaly hybalo ako som spominal spojku som uz nadstavoval a nic proste ako keby mi ju nevypynalo tak chcem sa spytat co to moze robit ?? dakujem za vase odpovede

- Reklama
Re: prevodovka alebo spojka ??
jestli na kočárku tak v tom se moc nevyznám, ale na autě to bude asi prasklej přítlačák spojky.
Jestli to má hydrauliku tak odvzdušnit.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
-
- Fiaťák
:Pun-to píše:jestli na kočárku tak v tom se moc nevyznám, ale na autě to bude asi prasklej přítlačák spojky.

Tak je to jednoznacne spojka, lebo ked aj pri vytlacenej spojke sa auto na starter hybalo vpred, nieje co riesit. Spojka ma odpajat motor od prevodovky a zjavne neodpaja. Ciste teoreticky ak by islo o auto ktore roky stalo niekde vonku, by mohlo ist o zahrdzavenie drazkovaneho hriadela a spojka by ostavala visiet na hrdzi. Ale ak sa auto pouziva ide len o spojku. Aj tak ale doporucujem ked to bude rozobrate namazat ten drazkovany hriadel.
P.S. tazke radenie rychlosti sa da riesit aj dlhsou radiacou pakou
, ale nie, len for
P.S. tazke radenie rychlosti sa da riesit aj dlhsou radiacou pakou

Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
To je fuk, tyhle výrobci dělaj kvalitu.
A konkrétní závada je na 98% propadlo ložisko spojky přítlačákem klasika u Punta - zadřený ložisko.
A konkrétní závada je na 98% propadlo ložisko spojky přítlačákem klasika u Punta - zadřený ložisko.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
-
- Fiaťák
dakujem vam ludia za odpvoede a rady
zajtra hned rano sa nato vrhnem a rozoberem to a uvidim
KARol : jasnee to sa neboj ten drazkovy hriedel to je jasne za namaŽem to robim aj na praxi
nat je taky biely mazaci tuk a pocuj musim tam dat nato iba tan original tuk nato alebo mozem dat nato aj niaku klasicku grafitovu vazelinu hm ? ci ?

KARol : jasnee to sa neboj ten drazkovy hriedel to je jasne za namaŽem to robim aj na praxi

-
- Fiaťák
dobre uz je to aj hotove
:) bola to ta spojka lozisko bolo uplne na pip a na pritlacaku bola zlomena taka listova pruzina vsetko vimenene cela sada kks teras to ide to radi ako automat
:D