Rada ze servo rizenim
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Rada ze servo rizenim
Zdravim napadl me takovej napad mam Punto2 bez serva A chtel bych se zeptat co by obnaselo ho tam namontovat, co bych vsechno musel treba sehnat. Mate stim nedko nejakou skusenost. Predem dekuju.
- Reklama
Re: Rada ze servo rizenim
Jestli tam máš klimu tak kam dáš hydr.čerpadlo? EL. posilovač ti nestačí?FilipD píše:Zdravim napadl me takovej napad mam Punto2 bez serva A chtel bych se zeptat co by obnaselo ho tam namontovat, co bych vsechno musel treba sehnat. Mate stim nedko nejakou skusenost. Predem dekuju.
Potřeboval by jsi servořízení,hydraul,čerpadlo,nádržku na olej a hadice a asi ještě kloub.hřídel volantu. Cena asi minim.15 tis.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
jak punto 2 bez serva?. dyt mk2 má elektrický posilovač
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
nie každé ! robili sa aj bez serva a oproti mk1 tam ide volant pekne z tuhamad mike píše:jak punto 2 bez serva?. dyt mk2 má elektrický posilovač
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
- zokot
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Jak poznám že to má servo? Kde to mám hledat
Fiat PUNTO 60 (1994)
Fiat GP 1.9 (2006)
Fiat GP 1.9 (2006)
jednoduše,u mk2 když sundáš kryt pod volantem tak na volantové tyči uvidíš takový široký válec, nebo podle tlačítka CITY na středovém panelu(pokud ho mají všechny modely se servrm). u mk1 podle čerpadla u motoru
No mam Mk2 a tlacitko city tam nemam. A prave nevim jak to punto ma udelany to servo tak se chci zeptat na rady. A kdyz tam nemam tlacitko city tak tam urcite asi servo nemam. kdyz to ma ale elektricky servo rizeni tak to asi zadnou servo pumpu na remenu nemuze mit nebo se mylim. ja mam pak jeste saxo a to ma mysto servo pumpy alektricky cerpadlo.
majco píše:nie každé ! robili sa aj bez serva a oproti mk1 tam ide volant pekne z tuhamad mike píše:jak punto 2 bez serva?. dyt mk2 má elektrický posilovač
Toto mohu doslova potvrdit. Ja servo take nemam ( zadne tlacitka city apod, na volantove tyci take nic).
Spiritwolker uvadel ve svem postu nekltere odlisnosti, ktere Punta MK2A bez serva maji.
Meli vetsinou i uzsi pneumatiky - mam tam 155x80 R13.
Volant jde opravdu hure nez v Mk1, napr. pri parkovani je to nekdy otrava.
Uprava pro servo podle me nema cenu. Stalo by to moc prace, usili a nervu.
Na druhou stranu bud rad, ze se ti alespon nerozbije servo
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
zjednodušeně řečeno na volantové tyči je elektromotor který posiluje volant, posilování je systém dualdrive, takže dva režimy posilování, lehčí a těžší. zástavba by znamenala nejspíš celou výměnu řízení, elektroinstalace a elektroniky. punta do roku 2000 měly posilovač hydraulický(servopumpa atd.)FilipD píše:No mam Mk2 a tlacitko city tam nemam. A prave nevim jak to punto ma udelany to servo tak se chci zeptat na rady. A kdyz tam nemam tlacitko city tak tam urcite asi servo nemam. kdyz to ma ale elektricky servo rizeni tak to asi zadnou servo pumpu na remenu nemuze mit nebo se mylim. ja mam pak jeste saxo a to ma mysto servo pumpy alektricky cerpadlo.
Pustil jsem se do pridelani posilovace do Punta mk2a. Je potreba priblizne nasledujici
- Sloupek rizeni s posilovacem
- Kovovy drzak sloupku rizeni z auta s posilovacem
- Prevodovka rizeni z auta s posilovačem
- Stredova tlacitka s tlacitkem CITY
- Kabelaz, ale lze vyrobit vlastni. Neni ji moc.
- Kryty (jiny kryt pojistek,...)
- FiatEcuScan. Stači i ukradena verze 2.6
Sloupek rizeni, tedy nejdrazsi polozku, jsem dostal temer zadarmo, tak jsem se do toho pustil. Je to financne a casove narocna sranda. Mam to spise jako konicek. Bohuzel jsem se ted zasekl. Momentalne mam zapojeno, diagnostikou pridano a vse funguje, ale nemam sloupek s posilovacem kam pridelat. Sloupek s posilovacem se do kovoveho drzaku sloupku bez posilovace nevejde a i srouby jsou jinde. Co jsem se ptal na vrakacich, tak drzak nikde momentalne nemaji. Ono se to asi da pochopit. Prece jenom kus zeleza se jen tak nepokazi a asi jsem jediny blazen, ktery ma zajem. A taky se musi sundat cela palubovka, aby sel vymontovat atd.
Doufam, ze ho sezenu, nez bude zima a doufam, ze uz na nejakou zakernost nenarazim. Kdyz se vse podari, tak spacham nejaky navod, jak na to.
- Sloupek rizeni s posilovacem
- Kovovy drzak sloupku rizeni z auta s posilovacem
- Prevodovka rizeni z auta s posilovačem
- Stredova tlacitka s tlacitkem CITY
- Kabelaz, ale lze vyrobit vlastni. Neni ji moc.
- Kryty (jiny kryt pojistek,...)
- FiatEcuScan. Stači i ukradena verze 2.6
Sloupek rizeni, tedy nejdrazsi polozku, jsem dostal temer zadarmo, tak jsem se do toho pustil. Je to financne a casove narocna sranda. Mam to spise jako konicek. Bohuzel jsem se ted zasekl. Momentalne mam zapojeno, diagnostikou pridano a vse funguje, ale nemam sloupek s posilovacem kam pridelat. Sloupek s posilovacem se do kovoveho drzaku sloupku bez posilovace nevejde a i srouby jsou jinde. Co jsem se ptal na vrakacich, tak drzak nikde momentalne nemaji. Ono se to asi da pochopit. Prece jenom kus zeleza se jen tak nepokazi a asi jsem jediny blazen, ktery ma zajem. A taky se musi sundat cela palubovka, aby sel vymontovat atd.
Doufam, ze ho sezenu, nez bude zima a doufam, ze uz na nejakou zakernost nenarazim. Kdyz se vse podari, tak spacham nejaky navod, jak na to.
- SpiritWolker
- Všeználek
Harkness - si sikovny
takze ti chyba ta konzola ktora je pod palubkou? na ktorej su 4 zavitove tyce na upevnennie volantovej tyce?
ja mam jadno punto na dili, az to demontujem tak ti to darujem za snahu ktoru si si dal na prerabku a za skusenosti
takze ti chyba ta konzola ktora je pod palubkou? na ktorej su 4 zavitove tyce na upevnennie volantovej tyce?
ja mam jadno punto na dili, az to demontujem tak ti to darujem za snahu ktoru si si dal na prerabku a za skusenosti
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu