Poradte pri kupe Stila
Moderátor: peta.smolik
Poradte pri kupe Stila
Cafte, momentalne mam Bravo GT 1,9JTD + chip, rozmyslam nad kupou Stila 1,9JTD len sa neviem rozhodnut ci ist do toho 16V 103kW, ci nieje drahsia udrzba, ci je taky spolahlivy ako 8V, ako je na tom spotreba? Ten 16V aj preto chcem lebo sa obavam ze 85kW pojde horsie ako moje Bravo teraz a to nie, chcem silnejsie.Ma ten motor niekto aj nacipovany? Aky to ma vykon? Ako tOd akého roku sa ten motor montoval do Stila? Mate niekto xenony original? Su tam sosovky alebo ako to je riesene? A hmlovky su v hlavnych svetlometoch? Dikes za postrehy
- Reklama
Re: Poradte pri kupe Stila
juroke píše:Cafte, momentalne mam Bravo GT 1,9JTD + chip, rozmyslam nad kupou Stila 1,9JTD len sa neviem rozhodnut ci ist do toho 16V 103kW, ci nieje drahsia udrzba, ci je taky spolahlivy ako 8V, ako je na tom spotreba? Ten 16V aj preto chcem lebo sa obavam ze 85kW pojde horsie ako moje Bravo teraz a to nie, chcem silnejsie.Ma ten motor niekto aj nacipovany? Aky to ma vykon? Ako tOd akého roku sa ten motor montoval do Stila? Mate niekto xenony original? Su tam sosovky alebo ako to je riesene? A hmlovky su v hlavnych svetlometoch? Dikes za postrehy
85KW urcite nie je tam este vela chyb nevychytanych co sa tyka interieru a aj airbagy blbnu BC hlasi hlasky jak o zavod,ked tak 88Kw 8vto mam ja max.spokojnost ide jak raketa,ten 16v neviem ,ale asi tiez o.k, hlavne okolo roku 2006 a hore - Lepsia kvalita spracovania,potahov na sedackach.Hmlovky su v hlavnych svetlometoch,vymena H7 je blba zly pristup k svetlu ale zvladam to za 30 min obe svetla su tu na to finty popisane ,inak splahlive auto lacna udrzba a diely,Naftovú ligu hrajú štvorvalce 1.9 JTD so vstrekovaním common-rail. Najmä verzia s výkonom 85 kW (115 k) je charakteristická dunením v nízkych otáčkach a vibráciami pri rozjazdoch. Tento problém odstránila verzia s výkonom 74 kW (100 k), ktorá prišla v roku 2005. Krátko po nej sa do Stila začala montovať aj výkonová verzia 88 kW (120 k) známa aj zo súčasných modelov Bravo. V roku 2004 sa objavil šestnásťventilový common-rail 1.9 Multijet 16V (103 kW/140 k) so šesťstupňovou prevodovkou.Odporucam ti precitat toto:Dobra recenzia..
http://www.italiancars.sk/index.php/fia ... fiat-stilo" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto 1,2 75 koni talianskych
Marea 1,9 TD 100 koni Turínskych
Stilo sw 1,9 JTD MJet 88 KW Grigio tecno 698
To co pises o 85kw je nesmysl. Problemy nedela jenom tato motorizace, ale vsechny. Nicmene urcite se divej po 2003 a mladsich. Co se tyka 16v (2004), tak je to fantasticka raketa, ale na interieru se setrilo, takze chybi schranka po leve ruce ridice (misto pred pojistkami), vyklapeci popelnik atd. Co by me osobne nevyhovovalo je svetly interier. Misto v motorovem prostoru okolo zarovek je 30% vetsi nez u moji 85kw (2003). Super je 6 kvalt. Problemova 2 zonova klima je u vsech MY. Takze pokud netrvas na automatu tak manual je temer bezproblemovy. Doporucuji tempomat, je to vec k nezaplaceni.
PS: Multijety maji uz FAP (DPF) co to znamena kdyz se to podela je ti jasne.
v poriadku geeker ja hovorim za seba,85 kw by som v zivote nechcel je to unijet klepak jak prase a ten silentblok no krasa,ani malickosti v interiery nie su tak vymakane,od 2006 sa prestali montovat 85 kw motory preco asi ????kukni si prosim nejake recenzie a potom nieco napis....Geeker_cz píše:To co pises o 85kw je nesmysl. Problemy nedela jenom tato motorizace, ale vsechny. Nicmene urcite se divej po 2003 a mladsich. Co se tyka 16v (2004), tak je to fantasticka raketa, ale na interieru se setrilo, takze chybi schranka po leve ruce ridice (misto pred pojistkami), vyklapeci popelnik atd. Co by me osobne nevyhovovalo je svetly interier. Misto v motorovem prostoru okolo zarovek je 30% vetsi nez u moji 85kw (2003). Super je 6 kvalt. Problemova 2 zonova klima je u vsech MY. Takze pokud netrvas na automatu tak manual je temer bezproblemovy. Doporucuji tempomat, je to vec k nezaplaceni.
Dalsia vec je to ze na fiate zalezi kto ho vlastni a ci meni,servisuje co sa ma..inak je to hnoj jak kazde ine auto:
citacia:Fiat Stilo 2006 se od loňského modelu odlišuje chromovanou mřížkou chladiče, ale především kvalitnějšími materiály v interiéru. Ty Fiat vylepšuje od doby uvedení vozu na trh. Neoficiální zdroje slibují i nové položky příplatkové výbavy,to plati aj o dual klime a hlaskach v BC..napr airbag spolujazdca,nech mi napise niekto co ma 2006 ci ma nejake faulty hlasene v BC,Airbag,asr,esp.,engine fault,samozrejme ze niekedy vyskoci nejaky ten faultik ale urcite len zhavice,ziarovka.,BC je vylepseny,fakt ta nechcem poucovat ale porovnaj si nazivo 2006 a 2004 je to rozdiel jak svina sam som tomu neveril,.uz len co sa tyka potahov,vsak ten biely kockovy vzor je este na poslednych Mareach!!!!!Preco sa rusil Deadlock???????,lebo sa to sralo,preco sa menili sedaky??? lebo boli kratke aj opierka sedadiel,...Tak ocom to tu meles ake setrenie???? Trepes hluposti...
vygoogli si recenzie a precitaj si o tom
cau..
No nebudu zde rozjizdet flame, ale to ze se meni urovne vybavy i pouzite materialy nebo kjednotlive soucastky motoru, je snad jasne. To by jsme mohli zustat u parniho stroje. Failure jsou z 90% zpusobeny spatnym vedenim, nebo slabou baterkou. Bohuzel fiat ma dle meho nazoru velmi spatnou ochranu proti vlhosti v konektorech. Je otazkou jak kvalitni jsou samotne kabely, z hlediska pouzitych materialu. Jestli je tam mensi podil medi protoze je draha pak to ma po delsi dobe jasne nasledky. Nejsem automechanik, ale co se spolehlivosti tyce motor JTD 85 kw, ktery pouziva i AR od v modelu 156 je jeden z lepsich motoru co fiat udelal. Vyvoj sel dal tak prislu multijety. zajimave je ze nepises nic o kvalite benzinovych motoru, zvlastne 1.8 je velmi nespolehliva. O motorech od Gm ani nemluvim. Staci si procist fora o italskych autech.radek66 píše:v poriadku geeker ja hovorim za seba,85 kw by som v zivote nechcel je to unijet klepak jak prase a ten silentblok no krasa,ani malickosti v interiery nie su tak vymakane,od 2006 sa prestali montovat 85 kw motory preco asi ????kukni si prosim nejake recenzie a potom nieco napis....Geeker_cz píše:To co pises o 85kw je nesmysl. Problemy nedela jenom tato motorizace, ale vsechny. Nicmene urcite se divej po 2003 a mladsich. Co se tyka 16v (2004), tak je to fantasticka raketa, ale na interieru se setrilo, takze chybi schranka po leve ruce ridice (misto pred pojistkami), vyklapeci popelnik atd. Co by me osobne nevyhovovalo je svetly interier. Misto v motorovem prostoru okolo zarovek je 30% vetsi nez u moji 85kw (2003). Super je 6 kvalt. Problemova 2 zonova klima je u vsech MY. Takze pokud netrvas na automatu tak manual je temer bezproblemovy. Doporucuji tempomat, je to vec k nezaplaceni.
Dalsia vec je to ze na fiate zalezi kto ho vlastni a ci meni,servisuje co sa ma..inak je to hnoj jak kazde ine auto:
citacia:Fiat Stilo 2006 se od loňského modelu odlišuje chromovanou mřížkou chladiče, ale především kvalitnějšími materiály v interiéru. Ty Fiat vylepšuje od doby uvedení vozu na trh. Neoficiální zdroje slibují i nové položky příplatkové výbavy,to plati aj o dual klime a hlaskach v BC..napr airbag spolujazdca,nech mi napise niekto co ma 2006 ci ma nejake faulty hlasene v BC,Airbag,asr,esp.,engine fault,samozrejme ze niekedy vyskoci nejaky ten faultik ale urcite len zhavice,ziarovka.,BC je vylepseny,fakt ta nechcem poucovat ale porovnaj si nazivo 2006 a 2004 je to rozdiel jak svina sam som tomu neveril,.uz len co sa tyka potahov,vsak ten biely kockovy vzor je este na poslednych Mareach!!!!!Preco sa rusil Deadlock???????,lebo sa to sralo,preco sa menili sedaky??? lebo boli kratke aj opierka sedadiel,...Tak ocom to tu meles ake setrenie???? Trepes hluposti...
vygoogli si recenzie a precitaj si o tom
cau..
- sakal_tt
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
ja som mal pred stilom Mareu 1,9 JTD 77kW a na ten motor nemozem povedat jedno zle slovo.. ak das motoru co patri tak vydrzi velmi vela.. nabehal som na nej cca 100 000 Km a motor stale bezal ako novy. jedine co som menil boli zhavice a okrem toho nic..
JTDcko bolo aj tichsie ako Multijet...
mam treaz doma aj JTD aj MTJ a je tam rozdiel v zabere motora a aj v tom hluku.. ale JTD je podla mna dobry motor..
mam treaz doma aj JTD aj MTJ a je tam rozdiel v zabere motora a aj v tom hluku.. ale JTD je podla mna dobry motor..
Fiat Stilo 1,9 MTJ 88kW strieborna metla (17" ALU OZ Carravagio)
Fiat Stilo 1,9 JTD 85kW tmavo modra
http://pokec.azet.sk/ananas69/fotoalbumy/stilo" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pokec.azet.sk/ananas69/fotoalbumy/stilo" onclick="window.open(this.href);return false;
MAL som:sakal_tt píše:ja som mal pred stilom Mareu 1,9 JTD 77kW a na ten motor nemozem povedat jedno zle slovo.. ak das motoru co patri tak vydrzi velmi vela.. nabehal som na nej cca 100 000 Km a motor stale bezal ako novy. jedine co som menil boli zhavice a okrem toho nic..
Fiat Uno 1,3 D 1987
Fiat Punto 1,2 8v 1997
Fiat Brava 1,2 16V 2001
Fiat Marea 1,9 TD 1998
Fiat Stilo 1,9 JTD 88 2006
Ja som z fiatmi max DEF spokojny
- sakal_tt
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
tiez mas v krvi taliansku krvradek66 píše:MAL som:sakal_tt píše:ja som mal pred stilom Mareu 1,9 JTD 77kW a na ten motor nemozem povedat jedno zle slovo.. ak das motoru co patri tak vydrzi velmi vela.. nabehal som na nej cca 100 000 Km a motor stale bezal ako novy. jedine co som menil boli zhavice a okrem toho nic..
Fiat Uno 1,3 D 1987
Fiat Punto 1,2 8v 1997
Fiat Brava 1,2 16V 2001
Fiat Marea 1,9 TD 1998
Fiat Stilo 1,9 JTD 88 2006
Ja som z fiatmi max DEF spokojny
ja som zacinal na Fiat Uno Logo 1,7D
a do buducna bud Croma/Bravo alebo Lancia Delta
Jak hovoris Fiat mi vyhovuje ..teraz som chcel Multiplu ale ,mangelka ze EE..Ze je spatna,no mne sa paci aj pred faceliftom aj po nom..teda ta multipla ,ale potreboval som kufor a stilo vyhralo na plnej ciare najviac sa mi paci toto http://www.autorevue.cz/skoda-octavia-c ... megatest_1" onclick="window.open(this.href);return false; a oktavku ma kazdy pako a ten interier hnus !!!!! ale pozor je to vw koncern
no ja mam 1,8 benzin a som spoko a co sa tyka MW tak som max spokojny... uz som v nom aj spal na dovolenke ja na FIAT nedam
FIAT STILO MW 1,8 16V
Tak dikes za postrehy, hm, neviem niekto kolko to ma po chipe? Ako to ide? Co spotreba? Bavime sa o verzii 103kW, chcel som aby to malo aj origo xenony ale je ich velmi malo, tak jedine potom dat do svetiel vybojky? ked nema sosovkove svetla tak onicom si myslim. nie? Aky je rozdiel medzi 103kW a 110kW?
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
s tymi xenonmi dobre rozmyslas. nechces predsa byt ako sedliak, co da vybojky do parabolyjuroke píše:Tak dikes za postrehy, hm, neviem niekto kolko to ma po chipe? Ako to ide? Co spotreba? Bavime sa o verzii 103kW, chcel som aby to malo aj origo xenony ale je ich velmi malo, tak jedine potom dat do svetiel vybojky? ked nema sosovkove svetla tak onicom si myslim. nie? Aky je rozdiel medzi 103kW a 110kW?
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
- sakal_tt
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
ja idem davat vybojky ale tieto...
http://www.gsmalarm.sk/xenonove-reflekt ... 54652.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kamos ich ma a oslnovanie je minimalne,este nahodim ostrekovace a NO PROBLEM
http://www.gsmalarm.sk/xenonove-reflekt ... 54652.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
budes inyfrajer ked trafis ohniskovu vzdialenost. mozem poskytnut zakladne znalosti z optiky pre tych co nevedia... hehe alebo napr google alebo vikipedia...
ozaj a co si sa neozval ohladom tych diskov? mozno by som zobral aj ako si navrhoval.
ozaj a co si sa neozval ohladom tych diskov? mozno by som zobral aj ako si navrhoval.
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Kamos mi ponuka za 100€ xenony aj s kartickou o schvaleni...Ma to na punte svieti to jak fras a ziadne ostrekovace nepotrebuje uz ho niekolko krat stopli policajti ukazal karticku a pohoda..Tak neviem ci su ostrekovace treba ??sakal_tt píše:ja idem davat vybojky ale tieto...