failury,hlášky,atd

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
eddie81
Začátečník

failury,hlášky,atd

Příspěvek od eddie81 »

ahoj. (mam 1,9JTD 115kW, 2004 dynamic)

přínáším vám své výsledky bádání jak zamezit různým hlášká na palubní desce.

Asi 2 měsíce mi při ranním startu hlásilo: ESP,ABS failure,loose connection,car security,..atd. moje trpělivost přetekla v momentě, kdy jsem jedno ráno nenastartoval, a jelo to do servisu. a do toho mi nejelo topení, vždycky až po 2-3 restartu topení naskočilo,..režim full auto vubec nejel. (vyhrožovali novou řídící jednotkou klimatizace,atd.)

1.Koupil sem novou baterku 72Ah, nepomohlo.
2.moji nechanici rozebrali komplet pojistky,kostry vyčistili,nic
3.zjistili,že je špatná spínací skříňka. vyměnili i "nějaké" relé, a ejhle. vše v naprostém pořádku. nikde nic neliká, nic to na mě neřve, diagnostika 100%, topení valí na full auto režim,.. vše naprosto jako dřív.

oprava 1900kč!!!!

takže max spokojenost, zase mám své stilo rád. jen to netakřiknout :)

Mějte se
Reklama

StiloDriver
Začátečník

Re: failury,hlášky,atd

Příspěvek od StiloDriver »

no pekna story....... :mrgreen:
Fiat Stilo MultiWagon 1.6 16V 2oo3
jarka
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Ahojky, mám taky své Stilo ráda, akorát mi to taky občas při zatočení volantem hlásí přesně tytéž závady. Několikrát jsem to měla v servisu, na diagnostice a prostě nic nenašli. Všechno je OK. Už nevím na co se zaměřit, a tak to řeším tak, že při první příležitosti vypnu motor a hned se všechny funkce opět vzpamatují a je to zase dobré. Takže žádná hláška ABS, ESP a pod.
Ale co mě víc znepokojuje, že mi nechodí jak má okýnko u řidiče a protože to nikde neumí opravit, poradíte mi co s tím? Když vyndám řídící jednotku a dám jí do jiného stejného typu auta tak tam chodí a vrátím ji a nechodí, zrovna okýnko u řidiče je docela potřebné, třeba na parkovací lístky... Mám Stilo 1,9 JTD 5 dvířko. :(
U spolujezdce to chodí polohově jak má, zaměnit se to nedá, takže nevím co s tím........ Dík za radu a jsem s pozdravem Jarka
Fiat Stilo 1.9 JTD
Geeker_cz
Fiaťák

Příspěvek od Geeker_cz »

jarka píše:Ahojky, mám taky své Stilo ráda, akorát mi to taky občas při zatočení volantem hlásí přesně tytéž závady. Několikrát jsem to měla v servisu, na diagnostice a prostě nic nenašli. Všechno je OK. Už nevím na co se zaměřit, a tak to řeším tak, že při první příležitosti vypnu motor a hned se všechny funkce opět vzpamatují a je to zase dobré. Takže žádná hláška ABS, ESP a pod.
Ale co mě víc znepokojuje, že mi nechodí jak má okýnko u řidiče a protože to nikde neumí opravit, poradíte mi co s tím? Když vyndám řídící jednotku a dám jí do jiného stejného typu auta tak tam chodí a vrátím ji a nechodí, zrovna okýnko u řidiče je docela potřebné, třeba na parkovací lístky... Mám Stilo 1,9 JTD 5 dvířko. :(
U spolujezdce to chodí polohově jak má, zaměnit se to nedá, takže nevím co s tím........ Dík za radu a jsem s pozdravem Jarka
Co baterie? Opravdu 90% failure je kvuli spatne baterii. Pokud mas ESP/ASR a failure se ti vyskakuji pri otaceni volantem, je potreba jej zkalibrovat, pripadne vymenit elektroniku pod volantem. (vetsinou staci kalibrace). Co se tyka stahovani, tak to je rizene BC takze pokud je jednotka v poradku tak muze byt vadny BC. (predpokladam ze mechanicky je stahovani v poradku). Pripadne zkus procistit kontakty na kabelu ve dverich.
jarka
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

jenomže kalibraci jsme taky dělali a je všechno v pořádku, baterie je taky v pořádku, dělá to i po koupi nové. jednotku jsme taky vyměnili ale všechno marné... ani v servise mi to neopravili. Okýnka jsou v elektrice jinak by stahování fungovalo... to je snad jasný.. a kabely ve dveřích jsme taky měli vyndané a nic... nevím co s tím , napadlo mě koupit nový dveře, ale to je jen sázka do loterie. Takže co dál mi poradíte? Každá zkušenost se cení. Díky...
Fiat Stilo 1.9 JTD
Odpovědět

Zpět na „Stilo“