Seicento 1.1 MPI- vadný snímač polohy škrtící klapky..?
Moderátor: peta.smolik
Seicento 1.1 MPI- vadný snímač polohy škrtící klapky..?
Dobrý den, mám toto Seicento. Po zahřátí drží samovolně zhruba 3000ot./ min., pak najednou spadnou a ve většině případů motor zdechne. Dnes jsem byl na diagnostice a ukázala vadný snímač škrtící klapky. Ale, řekl bych spíš, že to může dělat i krokový motorek. Hlavní problém je, že nevím, jak vyndat motorek i snímač z tělesa škrtící klapky. U 1.1 SPI jsou obě věci na šroubek, ale u MPI mi to přijde, jak když to tam je nalisovaný. A všude to nabízejí jako celek, který ovšem stojí 16 tis. Kč. Je ale hloupost to kupovat celé jen kvůli snímači. Proto bych byl rád, když by mi někdo poradil, jestli jde a hlavně jak ten snímač vyndat. Děkuji za případné odpovědi...
- Reklama
Re: Seicento 1.1 MPI- vadný snímač polohy škrtící klapky..?
A zkoušel jsi tu klapku vyčistit?
Taky jsem na to nedávno koukal a podle mě to bez poškození rozebrat nejde. V servisu to asi mění celý a je to pálka. To je docela síla a třeba jenom kvůli vadnýmu poťáku klapky, který by jinak stál sotva pár stovek. Koukal jsem, že i některý jiný díly od Fiatu jsou nesmyslně hodně předražený, i to bude možná důvod, že si dalšího Fiata už nekoupím.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
no mě to v servisu (neznačkovým) vyčistili a zatím už dost dlouho je to OK.