tak jsem se konečně odhodlal dovézt auto k naplnění klimy, ale ouha! zjistili díru, takže chládek se nekonal . bylo to dost narychlo, takže přesnou lokalizaci díry nezvládli. nicméně doma jsem to zkusil natlakovat a ůnik se ozývá někde od kompresoru, jenže mydlinový test ukázal kulové, jelikož je tam dost omezený přístup.
ví někdo jestli je někde na kompresoru nějaký přetlakový ventil a popřípadě při jakém tlaku otvírá? zkoušel jsem to vzduchem a ten kontrolní ventilek(ten vepředu jakoby nad chladičem) pouštěl dovnitř až při +- 2bar a hned to začlo syčet u kompresoru.
díra v klimatizaci??
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
díra v klimatizaci??
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: díra v klimatizaci??
Podle mne žádný přetlakový ventil nemá, pouze tlakové čidlo, které hlídá dostatek tlaku a také přetlak. Minulý týden jsem měnil chladič klima, vpravo dole byl rozežraný od soli. Pokud se uník nenajde přímo, tak naplnit s barvivem, hledat UV lampou. Pokud je únik slyšitelný, měl by se najít i bez toho, ale je tam všude málo místa a ne vždy je vše vidět. Jinak klima se plní ne na tlak, ale na váhu chladiva pro dané auto.
Grande 2007 5dv 1,3 JTD 66kW,digi dual AC, B&M - sold
Punto 2003 5dv 1,9 JTD 63kW 6bag,AC - sold
Punto 2003 1,3 JTD 6bag, digi dual AC -sold
Punto 2003 5dv 1,9 JTD 63kW 6bag,AC - sold
Punto 2003 1,3 JTD 6bag, digi dual AC -sold
Re: díra v klimatizaci??
ak mas kompresor zastraty,tak problem je v nom mozna uz netesni dobre,cize prepusta,do DELPHI kompresorov sa vyznam(tvoje punto ma asi iny),ale konstruckne su na tom podobne aj ine znacky,cize to chcem tym povedat ze pretesnit je to takmer nemozne ak len menit kus za kus ak je kompresor na chybe.Chod s tym do servisu kde sa venuju klimatizacií,najdu ti chybu(naplnenia system farbivom a UV lampov najdu unik).
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw