Bzucanie v motore
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Bzucanie v motore
Dobrý deň, mám Punto zatiaľ len 2 dni 1.2 16V rv.2001 takže sa len zoznamujem a chcel by som si ujasniť niektoré veci, ani neviem či je to problém lebo sa moc v motore nevyznám ale keď otočím kľúčik do prvej polohy tak niečo v motore bzučí, po určitom čase to prestane alebo keď naštartujem. A ešte jedna vec ale to je troška OFF TOPIC: bzučí niečo aj keď točím volantom nieje to moc hlasné ale počuť to, je to asi servo ale ma ho byť tak počuť? Jazdil som už na všelijakých autách a nikde nebolo počuť servo. Ďakujem za pomoc.
Fiat Punto 1.2 16V ELX, 2001
- Reklama
- SpiritWolker
- Všeználek
Re: Bzucanie v motore
Ahoj, to bzucanie pod volantom je servo, je elektricke a velmi rad sa kazy
(ja ich opravujem) co najmenej pouzivaj funkciu CITY, co bzuci v motore to netusim a myslim ze aj mne tam nieco jemne huci ked otocim klucom ale nehladal som pôvod toho hluku, a ak ti nieco huci vzadu pod sedadlami ked otocis klucom do prvej polohy tak to je palivove cerpadlo v nadrzi, to napriklad ja vôbec nepocujem nastastie 

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Aj som si myslel, že je to servo len mi to nesedelo, že je ho tak počuť. City nepoužívam vôbec, vyhovuje mi ako reaguje volant. Keď ich opravuješ tak sa môžem na teba obrátiť keby sa niečo vyskytlo
? Ale dúfam, že nebude treba. Pod sedadlami nepočuť nič ale ak niekto bude vedieť čo to môže robiť v motorovej časti tak napíšte aby som vedel či to treba riešiť alebo je to normálne. Dik

Fiat Punto 1.2 16V ELX, 2001
Mam tiez 1.6 12V.
Tiez to bzuci pod kapotou a tiez to bzuci vo volanke
To pod kapotou, ked otocis klucik do 1ky je jeden konektor riadiacej jednotky, ktory neviem preco bzuci. mal som to v servise a mal som to aj rozobrate a odpojene, ale nic som nesitil. Nikedy ho staci pritlacit a stichne, niekedy stichne sam.
Tiez to bzuci pod kapotou a tiez to bzuci vo volanke

To pod kapotou, ked otocis klucik do 1ky je jeden konektor riadiacej jednotky, ktory neviem preco bzuci. mal som to v servise a mal som to aj rozobrate a odpojene, ale nic som nesitil. Nikedy ho staci pritlacit a stichne, niekedy stichne sam.
Punto Sporting 1.2 16V 59kW 2002 - 188A6000
Este by som dodal, ze v navode na pouzitie sa pise, ze kluc v polohe 1 by sa mal vystytovat co najmenej.
Punto Sporting 1.2 16V 59kW 2002 - 188A6000