Prevodovka

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

mitokk
Začátečník

Prevodovka

Příspěvek od mitokk »

Dobrý večer, chcel by som poprosiť o radu. Pri cúvaní mi niekedy nezaberá spojka, neviem kde je problém, či v prevodovke alebo v spojke. Nezačne mi cúvať, ale mi prešmykuje. Vie mi niekto poradiť, či sa s tým stretol, či je to vážna chyba. Vopred vďaka za všetky odpovede. Miťo
Reklama

oldoss
Znalec

Re: Prevodovka

Příspěvek od oldoss »

Mne to raz spravilo. Ale ináč to frčí v pohode. Ak sa ti nedá dobre zaradiť, ja to robím tak, že 2 krát vytlačím spojku a potom to tam padne ako uliate. Holt prevodovky a ich presnosť neboli nikdy silná stránka fiatov. :)
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Šoťo
Fiaťák

Příspěvek od Šoťo »

no mne chrci prevodovka pri 1stupni hrozne 2, stale hrozne,3menej a4,5 skoro vobec mam odpalene zuby,hrozne je to pocut pri brzdeni rychlostou, ale auto stale jazdi nastastie som prevodovku konecne zohnal a konecne bude pokoj.neni to haluz tie zuby.300euro cela prevodovka
http://www.youtube.com/watch?v=O-DQejf0 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek
Rastislav
Začátečník

Příspěvek od Rastislav »

Mne zasa chrčí prevodovka len keď pridám keď pustím plyn nechrčí pridám a zachrčí môže to byť spojka alebo to je diferenciál
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

Rastislav píše:Mne zasa chrčí prevodovka len keď pridám keď pustím plyn nechrčí pridám a zachrčí môže to byť spojka alebo to je diferenciál
to je diferak ,mam stym skusenost,kaslal som nato ,potom sa rozletel na vsetky svetove strany ,ked som bol 20km od domova ,hm ,mam z prevodovkou pekne zazitky :?
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

mitokk píše:Dobrý večer, chcel by som poprosiť o radu. Pri cúvaní mi niekedy nezaberá spojka, neviem kde je problém, či v prevodovke alebo v spojke. Nezačne mi cúvať, ale mi prešmykuje. Vie mi niekto poradiť, či sa s tým stretol, či je to vážna chyba. Vopred vďaka za všetky odpovede. Miťo
to je normalne u fiatov,pretoze spiatocka nema synchron ako ine rychlosti v prevodovke ,preto nejde niekedy zaradit ,robi sa to tak ze zaradis 5 a potom uz ide :wink: .....spiatocka ma len osubene kolecko a tam sa niekdedy skrizia zubky ,preto sa neda zaradit
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

Liquido píše:no mne chrci prevodovka pri 1stupni hrozne 2, stale hrozne,3menej a4,5 skoro vobec mam odpalene zuby,hrozne je to pocut pri brzdeni rychlostou, ale auto stale jazdi nastastie som prevodovku konecne zohnal a konecne bude pokoj.neni to haluz tie zuby.300euro cela prevodovka
to mas zlu spojku -skriveny pritlacak a rozsypanu lamelu,nemusel si kupovat prevodovku ,mal som ten isty problem ako ty ,stacilo vymenit spojku a bolo po probleme,takto si vyhodil do vzduchu 300€ a tu spojku budes musiet menit tak ci onak ,takze si este priplatis,hm...........mne neslo zaradit 1,2,3 ,4rka tazko a 5tka ako tak ,ked som bol dako rozbehnuty tak mi zase neslo podradovat ,zasekla sa riadiaca paka a nesla dat ani do neutralu ,tiez som myslel ze prevodovka je kaput,ale bola to rozsypana lamela a skriveny pritlacny kotuc-daka polska "kvalita" .........prevodovka mi odysla neskor ,ale to zrejme asi preto ze mi je zle zlozili.........rok 2008 bol pre mna rok utrpenia ,zohnat prevodovku na hgt ,3mesiace bez auta kym som zohnal ,ked nebudem mat zaludocne vredy tak budem rad :roll:
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Mam taky problém s rachotem z převodovky.Když je auto studený a rozjíždím se, tak se z prostoru motoru ozývá zvuk, jako když sypete ocelový količky z ložisek na plech. Je to pokaždé když zařadím 1ku a auto se dá do pohybu, vždy to rachotí tak 2,3 vteřiny a pak to stichne. Až zase když tam dam 2ku a pak 3ku. Pak většinou už je klid, jen občas to trošku zarachotí i za tepla, většinou, když musí hodně zabírat. Například když stojim, zatáhnu ručku a začnu se rozjíždět. Dokud to ručka udrží a stojim, tak je klid, maximálně začne hučet spojka, která má asi v háji ložisko. Ale jakmile se dá auto do pohybu, začne vydávat zmiňovaný zvuk. Nevíte někdo co by to mohlo být? Asi na 95% převodovka, ale co v ní to je a dá se to vyměnit? Mohou to být ložiska diferenciálu, nebo něco jiného?
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

zrejme loziska diferaku na prevodovke
Šoťo
Fiaťák

Příspěvek od Šoťo »

Rastislav píše:Mne zasa chrčí prevodovka len keď pridám keď pustím plyn nechrčí pridám a zachrčí môže to byť spojka alebo to je diferenciál
mne to robilo presne to iste pridas chrci, pustis chrci to su loziska.odporucam kupit novu 230euro a mas pokoj. ja som kupoval na vrakaci v topolcanoch mozem fakt odporucit.je to sukromny vrakac a maju tam dost prevodoviek neni to ziadny danubius ze kaslu nateba ked nieco chces. Fakt super poriadok tam maju v tom.
http://www.youtube.com/watch?v=O-DQejf0 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek
Šoťo
Fiaťák

Příspěvek od Šoťo »

mafi píše:
Liquido píše:no mne chrci prevodovka pri 1stupni hrozne 2, stale hrozne,3menej a4,5 skoro vobec mam odpalene zuby,hrozne je to pocut pri brzdeni rychlostou, ale auto stale jazdi nastastie som prevodovku konecne zohnal a konecne bude pokoj.neni to haluz tie zuby.300euro cela prevodovka
to mas zlu spojku -skriveny pritlacak a rozsypanu lamelu,nemusel si kupovat prevodovku ,mal som ten isty problem ako ty ,stacilo vymenit spojku a bolo po probleme,takto si vyhodil do vzduchu 300€ a tu spojku budes musiet menit tak ci onak ,takze si este priplatis,hm...........mne neslo zaradit 1,2,3 ,4rka tazko a 5tka ako tak ,ked som bol dako rozbehnuty tak mi zase neslo podradovat ,zasekla sa riadiaca paka a nesla dat ani do neutralu ,tiez som myslel ze prevodovka je kaput,ale bola to rozsypana lamela a skriveny pritlacny kotuc-daka polska "kvalita" .........prevodovka mi odysla neskor ,ale to zrejme asi preto ze mi je zle zlozili.........rok 2008 bol pre mna rok utrpenia ,zohnat prevodovku na hgt ,3mesiace bez auta kym som zohnal ,ked nebudem mat zaludocne vredy tak budem rad :roll:
jo moja spojka je docela nova bolo to tou prevodovkou. teraz ide auto jak ma.len dalsi problem....zotrvak je v keli ked sa chcem plynule rozbehnut, zacne auto skakat ale to mam z toho gumovania.Sam som si to zapricinil :)
Obrázek
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

Liquido píše:
mne to robilo presne to iste pridas chrci, pustis chrci to su loziska.odporucam kupit novu 230euro a mas pokoj. ja som kupoval na vrakaci v topolcanoch mozem fakt odporucit.je to sukromny vrakac a maju tam dost prevodoviek neni to ziadny danubius ze kaslu nateba ked nieco chces. Fakt super poriadok tam maju v tom.
myslis Nemcice?
Šoťo
Fiaťák

Příspěvek od Šoťo »

jj nemcice. fakt seriozny vrakac
Obrázek
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

ano mohlo by byt viac takych 8)
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

mafi píše:
Plecháč Tony píše:Mam taky problém s rachotem z převodovky.Když je auto studený a rozjíždím se, tak se z prostoru motoru ozývá zvuk, jako když sypete ocelový količky z ložisek na plech. Je to pokaždé když zařadím 1ku a auto se dá do pohybu, vždy to rachotí tak 2,3 vteřiny a pak to stichne. Až zase když tam dam 2ku a pak 3ku. Pak většinou už je klid, jen občas to trošku zarachotí i za tepla, většinou, když musí hodně zabírat. Například když stojim, zatáhnu ručku a začnu se rozjíždět. Dokud to ručka udrží a stojim, tak je klid, maximálně začne hučet spojka, která má asi v háji ložisko. Ale jakmile se dá auto do pohybu, začne vydávat zmiňovaný zvuk. Nevíte někdo co by to mohlo být? Asi na 95% převodovka, ale co v ní to je a dá se to vyměnit? Mohou to být ložiska diferenciálu, nebo něco jiného?
zrejme loziska diferaku na prevodovke
A kdyby to byly ty ložiska to by nerachtalo pořád? To by rachtalo jen po řazení? Je problém je vyměnit po demontáži převodovky?
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“