Volnoběh

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Volnoběh

Příspěvek od Mr.pilot »

Mam punto cabriolet motor 1,6 rv.1995 nejdrive se mi obcas rozsvitila kontrolka na vstrikovani(asi tak jednou za 500km) akorat se to postupne zhorsovalo az do stavu kdy motoru pri volnoběhu nekdy klesly otacky a chcipnul.
Tak jsem s tim dojel na diagnostiku kde mi vyjmenovali asi 10veci co by to mohlo delat.Po procteni tohoto fora jsem vymenil svicky a kabely.to sice zlepsilo chovani motoru ale uplne nevyresilo,tak jsem vycistil krokový motore na volnoběhu a motor zacal chodit jak ma jenze to kourilo jak parni lokomotiva(bily dym).Dneska jsem tedy motorek koupil novy sice to nekouri motor jede jen se obcas rozsviti kontrolka a kdyz je motor na volnobeh tak chcipne.
Nevite nekdo co s tim????
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Reklama

TV-Punto
Všeználek

Re: Volnoběh

Příspěvek od TV-Punto »

Neviete ako sa daju zvysit otacky motora? Len na diagnostike alebo aj nejak podomacky?

FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

čaves...ještě vyměn palivoví a vzduchoví filtr..
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

vzduchovy filtr je tam novy asi 4 mesice a palivovy 3tydny.navic to nema problemy s nedostatkem vykonu
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

co vstřiky? co čidlo teploty vody? co čidlo teploty nasávaného vzduchu(jestli tam je)?, co lambda sonda? altrnátor dobíjí? co teplota vody(vzhledem k tomu že to kouřilo jak lokomotiva)? čidlo otáček? je toho dost. napiš co ti řekli v servisu, čím by to podle nich mohlo být
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Modeler
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Modeler »

Cau, mam naprosto stejny problem. Muzes sem nahodit, co ti rekli na ty diagnostice?
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

na diagnostice mi řekli že když si u nich koupim novy auto tak za tohle mi daj 40 000kc :twisted: :twisted:
ale jinak zacal s krokovym motorkem a pres lambda sondu se dostal ke vstrikovacum
akorat uz jsem to spravil on ten krokovej motorek co jsem tam dal ten novej tak je oproti tomu starymu vracen do puvodni polohy pruzinkou ktera vytvari silu do krutu takze zasouva ten motorek jako po zavitu dezto ten starej tam mel pouze tlacnou pruzinu,a ja jsem omylem u toho novyho vyhodil tu pruzinku z dorazu.
No zatim to funguje tak uvidim jestli to vyresilo definitvne nebo ne ted sem s tim najel asi 20km a kontrolka se nerosvitila volnobeh je dobrej nekouri to.Tak snad OK
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Modeler
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Modeler »

No tak fajn. Dej kdyztak info az ujedes alespon 100 km a bude to ok. Nechci kupovat neovej krokac a pak to bude necim jinym :(. BTW kolik jsi za nej dal?
Dik
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

Tak je to dobry dneska jsem k tomu prisel natocil a vonobeh to nedzi porat ,na volnobeh to okmzite chcipne,ale ja si porad myslim ze je to tim krokovym motorkem,protoze jak jsem psal vyse tak ten co sem sehnal je trosku jinej.zkusim nekde sehnat original a pak dam vedet jak to dopadlo
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Modeler
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Modeler »

Hle, tak jeste zkus ten motor natocit s plynem a drzet ho aby nechcip. Pak ho zdechnout klicem a uz normalne natocit. Tohle mi udelalo, kdyz jsem odpojil ten krokac a zkusil nastartovat. S odpojenym to neregulovalo a otacky letely nahoru bez plynu. Kdyz jsem to chcip a pripojil konektor z5, delalo to presne co tobe. Nedrzelo to volnobeh a chcipalo.
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

to uz jsem taky zkousel ja dneska jeste zkusim tek krokac co jsem koupil trochu upravit a pak dam vedet
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

tak sem dneska sehnal original motorek z vrakoviste zati po najeti cca 30km super zejtra s tim jedu do prahy(120km) tak jeste dam vedet
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Modeler
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Modeler »

Dneska jsem ten krokac vymenil a problem pretrvava. :(
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

Tak to nevim,ale mozna mu ten problem smazat na dignostice.
Na kolik otacek se ti vytocil ten motor bez plynu????
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Modeler
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Modeler »

No jelikoz se za zavada resetuje s novym nastartovanim, tak se do pameti zavad neuklada. Jinak se to chova normalne, volnobeh studeny +-1100, teply +- 900.
A chcipa to jedine kdyz je to teply. Jeste by me napadala lambda, ale dokaze zhasnout motor? ta by to spis jen rozsvitila.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“