XENONY vs. ZÁKON co vy na to?

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

lidi, mám kámoše s cliem a má tam neorigo lampy H1+H1 a měl tam H4...takže stejně jako vám, když dá dálkový tak mu tlumený zhasnou...jak to udělat aby svítili oboje?? šlo by o dálkovek navést ještě jeden drát do tlumených a dát tam křemíkovou diodu, aby při tlumených nesvítili i ty dálkovky??Nebo jak na to?
Reklama

Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Teoreticky jo,ale dělá se to přes relátko
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

aha :? a to znamená?? Jako že od relátka pro dálkovky natáhnout kabel do tlumených??
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Už to tady někde je,možná i s obrázkem
Very Weird
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

tak jsem montáž zvládl, sice to byla babračka na hodinu a půl, ale to je tim, že jsem lama. Světlo krásné žluto-bílé, teda oproti tátovo 6000K je 5000K mnohokrát lepší. Jinak jsem si všiml, jak mi pravé osvětlení při vjezdu do díry skáče, to je tim reflektorem, jak se tu řešil?
MK2 1.2
Obrázek
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Vencapunto píše:Už to tady někde je,možná i s obrázkem
hledal jsem,ale nenašel...asi sem slepej :?
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

V rychlosti nakreslený,ale takhle bych to řešil asi já.Otázka jestli při přepnutí ty potkávačky neprobliknou.
Obrázek
Very Weird
ladik164
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladik164 »

tak jsem to podobně řešil já a aby mně neproblikly tak jsem tam dal kondenzárot o 1000uF aby to chvilku podržel než to přecvakne.s touhle hodnotou mně to drží tu sekundu.A xenony nemají rády blikání....mám tam ještě někde diodu a myslím že mezi dálkovýma a tlumenýma, protože mně to dělalo to, že se mně při tlumených zaply i dálkový. mám to i s pojistkama pro případ nějakýho bordelu. ale schéma už asi dohromady nedám, musel bych jít po drátech...
Fiat Punto 60SX Mk1 1,2 44kW 8V rv.96 malej zelenej tasmánskej čertík :-) Tak jsem koupil nový autí :-) puňťa sice zůstal v rodině, ale už s ním nejezdím. http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=8730
Obrázek

HONDA XR600r r.v.95
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Jo ten kondík je dobrej nápad,ale ta dioda je možná zbytečná,ale otázka je jak je to zapojený v přepínači světel,jestli to nešlo někudy přes něj
Very Weird
ladik164
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladik164 »

nevím kudy to vede páč si to nepamatuju. jen vím že sem si s tím hrál celej den :D
Fiat Punto 60SX Mk1 1,2 44kW 8V rv.96 malej zelenej tasmánskej čertík :-) Tak jsem koupil nový autí :-) puňťa sice zůstal v rodině, ale už s ním nejezdím. http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=8730
Obrázek

HONDA XR600r r.v.95
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

hm, to jak ladik píše že xenony nemaj rádi blikání to mě štve na mojim puntu...občas když dávám dálkovky tak mi tlumený zhasnou...prej chyba v přepínači... :cry:
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

FetesBrod: Jo, bezna vec po nahodeni xenonov do MK2 svetiel... tiez mi svetlo skace, ale uz menej... alebo som si zvykol, neviem.

l-cizek: tento problem vyriesis len rozobratim paciek, vycistenim kontaktov a naslednym zlozenim. Celkom sranda praca, ja som svoje packy skladal asi na 4x, vkuse mi tam nieco "ujelo" inak ako malo... Jo a dost blbo sa rozoberaju tie packy..
Punto MK2 1.2 8V ELX
ladik164
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladik164 »

Mně xenony neblikly, nýbrž zhasly úplně.Já mám Mk1 s origo H4 tak jsem to řešil jiným zapojením. U Mk2 je to jinak a netuším jak se toho zbavit.A vlastně mně někdy blikají když si máti nevšimne že jsou puštěný světla a startuje :D ,za to bych ju zabil.... :lol:
Obrázek

HONDA XR600r r.v.95
TV-Punto
Všeználek

Příspěvek od TV-Punto »

...nieco som zacul o nejakom zakone ze od r. 2009 budu zvysene kontroly koli xenonovym svetlam, neviete co je na tom pravdy a ake budu sankcie?

btw: nedavno kamos dotiahol z DE focusa, mal dorobene sosovkove svetla a obycajne ostrekovace svetiel, tiez neorigo, nastavovanie svetiel podla zatazenia nema a predstavte si, ze mu bez problemov zapisali xenony do technicaku, ano do technicaku ako zvlastnu vybavu, som udiveny, este som sa s tym nestretol, hmm...

FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

taky sem o tom slyšel... snad to nebude tak horký
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“