1,4 T-Jet
Moderátor: peta.smolik
Re: 1,4 T-Jet
A jeste mam jednu poznamku ohledne ty sestky. Prijde mi ze by mohla byt posunuta trochu vic nahoru. Tipo si ji sice vezme klidne v 70 ale diky tomu bohuzel uz ve 130 na dalnici zbytecne moc toci.
Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet Italia Extra
- Reklama
Jo, článek není špatně napsanej ..... ale zapomněli tam na jednu hodně důležitou věc. A tou je, že i30ka je udrnčenej přímovstřikovej tříhrnek
Kdežto Tipo je osazeno poctivým a osvědčeným čtyřválcem !!! No a to je aspoň pro mě jasný 1 - 0 pro Fiata a je mi úplně jedno, že korejec má dešťový senzor nebo vyhřívaný volant. U Fiata jaksi zapomněli napsat, že má třeba dvojčinné tlumiče a nebo " city " posilovač, což Háčko nemá.
Hlavně nezapomenou zkritizovat vyskakující roletku u Tipa combi v i30ce kombíku jsem seděl a roletka tam blbla taky. Tam proč to v tom článku nečtu !!!
Hyundai jsem měl deset let a nedám na něj dopustit, ale posledních pár let, se tahle firma začíná nápadně podobat škodovce. Svojí agresivní reklamou, ale i korupcí v motoristických pořadech a v různých článcích.
Fiat Tipo 1.4 T-Jet hatchback 2018
Red Amore
Red Amore
Ten clanek na Auto.cz je asi nejobjektivnejsi. Kdyz jsem cetl nektery ty blaboly co o Tipu napsali nektery pisalci tak si myslim ze ho snad ani nevideli. A co se tyce Hyundaye. Tak jsme jako druhy auto meli 10 let Getz a dalo se s nim zit. Ale jejich styl reklamy a vubec celkovy vystupovani ty firmy v Cesku me tak odpuzuje, ze to byl jeden z hlavnich duvodu proc jsem ho nechtel i kdyby to byla jakkoli vyhodna nabidka. A dalsi bylo to ze nechci auto kterych stoji 10 na kazdym rohu. A to je krome Skody hlavne i30. Tipo je fakt pekny auto a v Cesku v podstate exot a i to me na nem tesi.
Tak to jsme na tom stejně taky nesnáším auta, který mají skoro všichni. Típek v létě na elektronech a naleštěnej, je přímo kurevsky krásnej !!! A můžeš na něj koukat ze všech stran a furt je pěknej.
Kdo to může říct o Rapidu nebo Fábii, který člověk potkává na každý silnici po stovkách
Red Amore
Red Amore
Ahojte. Aký olej dolievate do Tipa? Ak teda dolievate
Nedolévám, neubývá.
Jinak to co píše výrobce.
Jinak to co píše výrobce.
Tipo 1,4 T-Jet kombi 2017
Stilo 1,4 3dv.2004
Ex. Stilo 1,6 kombi 2006
https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/889832.html
Stilo 1,4 3dv.2004
Ex. Stilo 1,6 kombi 2006
https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/889832.html
Já sem po 50 tis km měl 2 cm pod min, tak sem to dolil vodou a je klid
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
Koupil jsem olej Selenia co je uveden v navodu k autu. Na Mall.cz byl za dobry penize. Ve Fiat servisech za nej chteli nesmysl. Zatim jsem ho nepouzil. Mam jen 1300 km a olej neubyl.
Taky jsem ještě nedolil ani deci oleje ..... a je docela dobrý, že Fiat do svých vozů doporučuje olej Selenia.
Protože jsem byl před pár dny v autorizovaném servisu Fiat, na druhé garanční prohlídce a v motoru mám olej Shell jak je vidět, tak v Kocourkově zvaném Česko, na nějaké doporučení výrobce vcelku zvysoka kašlou ....
Protože jsem byl před pár dny v autorizovaném servisu Fiat, na druhé garanční prohlídce a v motoru mám olej Shell jak je vidět, tak v Kocourkově zvaném Česko, na nějaké doporučení výrobce vcelku zvysoka kašlou ....
Red Amore
Red Amore
Kde kupujete olej Selenia?
Potřebuji Selenia Multipower Gas 5w40 a co sem zatím koukal, tak nejlevněji sem nasel za cca 280 Kč za litr.
Potřebuji Selenia Multipower Gas 5w40 a co sem zatím koukal, tak nejlevněji sem nasel za cca 280 Kč za litr.
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
Myslím,že když ti tam dali Shell ,tak tím nic nezkazili.Vilda píše: ↑23 úno 2020, 08:18 Taky jsem ještě nedolil ani deci oleje ..... a je docela dobrý, že Fiat do svých vozů doporučuje olej Selenia.
FIAT TIPO HATCHBACK 1.4 T-JET 120K OPENING EDITION EXTRA
Bravo II 1,4
Stilo 1,2
Bravo I
Punto 1,2
Alfa Romeo 33
Bravo II 1,4
Stilo 1,2
Bravo I
Punto 1,2
Alfa Romeo 33
Tak já mám předepsanou selenii KPE 5w40, ta vychází kolem 200Kč/1L, v motoru jsou cca 3 litry. Petronas má ty oleje trochu dražší než konkurence. Do t-jetu bude olej asi dražší než do atmosféry.
Fiat Tipo kombi 1.4, 95k
Peugeot 406 break 2.0i, 97kW
Volkswagen Santana 1.6, 63kW
Peugeot 406 break 2.0i, 97kW
Volkswagen Santana 1.6, 63kW
A ako sa staráte o auto? Mam nový t-jet. Zatial 2,5t. km. Okrem kontroly oleja, dolievania tekutín nic specialne?:)
gigi : Já vím, ale přijde mi to divný .... zespodu kapoty jsou samolepky na výrobcem doporučené náplně Paraflu, Tutella a Selenia a pak ti tam nalejou Shell
Do Hyundaie jsem osm let lil Mogul a motor šlapal jako hodinky. U mého kamaráda ( chemika ) v nějakém výzkumáku dělali testy olejů a náš Mogul měl jedny z nejlepších parametrů a v podstatě převálcoval oleje renomovaných značek. Ale je fakt, že Hyundai žádné doporučené značky náplní neměl.
Michal67 : NH car Strahov ....
Do Hyundaie jsem osm let lil Mogul a motor šlapal jako hodinky. U mého kamaráda ( chemika ) v nějakém výzkumáku dělali testy olejů a náš Mogul měl jedny z nejlepších parametrů a v podstatě převálcoval oleje renomovaných značek. Ale je fakt, že Hyundai žádné doporučené značky náplní neměl.
Michal67 : NH car Strahov ....
Red Amore
Red Amore