DISKUZE - Klimatizace

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Timo
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

foto

Příspěvek od Timo »

Nejaké fotky som urobil pri oprave:
niekto chcel pohľad na chladiče, takže pohľad zhora po otvorení kapoty: dole je chladič klimy, hore čierny chladič vody
Obrázek
pohľad na predok auta s obidvoma chladičmi
Obrázek
pohľad na predok auta bez chladiča klimy
Obrázek
chladič klimy deravý
Obrázek
chladič klimy zavarený
Obrázek
and it's my Punto
Obrázek
FIAT Punto EVO 1,4 Multiair 77 kW r. v. 2010
Reklama

vejvy.f
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejvy.f »

Dík
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
Bukshi
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bukshi »

super dikes :)
-= Fiat Punto II 1.2 16V ELX | Speedgear =-
standor
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standor »

Vždycky jsem si myslel ,že hliník jde špatně svařovat a už vůbec ne pájet.Svařování už je dneska běžné, ale to pajéní jsem viděl až na jaře.Všechny spoje na AC trubkách jsou PÁJENÉ. Jenom to chce pájecí pastu a pořádně to odmastit.Vypadá to jako když se pájí cín akorát vyšší teplota.620C.jde to i doma letlampou.
Timo
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timo »

Niekto chladiče aj lepí alebo pájkuje, ale chlapík, čo plní klímy mi to neodporúčal, ževraj to nevydrží dlho, max. 1 rok. Zvar je zvar, skúšali to tlakom 6bar. Klimu plnia tak na 2bary, takže v poho. Ja som chcel pôvodne zavariť na bočných trubkách chladiča, ale povedali mi, že tam je to nejak lisovane a že by sa mohli porušiť ostatné spoje, tak preto to varili v strede. Že už nejaké chladiče zavarili a ešte nemali reklamáciu žeby to netesnilo.
FIAT Punto EVO 1,4 Multiair 77 kW r. v. 2010
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

Cim sa cisti klimatizacia ked z nej pri zapnuti ide strasny smrad? Ma to otravuje, dost hnusny smrad je v aute. Cital som ze su na to nejake dezinfekcne cistiace prostriedky, len neviem kde to zohnat. A co vlastne smrdi? Ten vyparnik ci ako sa to vola? Vobec neviem kde sa to nachadza a odkial k tomu pristupit aby sa to vycistilo. Dakujem za kazdu radu.
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
mirek.happy
Začátečník

Příspěvek od mirek.happy »

ygzo píše:Cim sa cisti klimatizacia ked z nej pri zapnuti ide strasny smrad? Ma to otravuje, dost hnusny smrad je v aute. Cital som ze su na to nejake dezinfekcne cistiace prostriedky, len neviem kde to zohnat. A co vlastne smrdi? Ten vyparnik ci ako sa to vola? Vobec neviem kde sa to nachadza a odkial k tomu pristupit aby sa to vycistilo. Dakujem za kazdu radu.

http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=651 :lol:
http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/Zro ... imaP2.html - ten posledni obrazek bych moc nedoporucoval :D :D
FIAT Punto EVO 1.2 Dynamic 65k 5D

Punto MK2 1.8 HGT a je pryč
frogh
Fiaťák

Příspěvek od frogh »

co tak vyskusat :http://www.kim-tec.sk/katalog/cistic-klimatizacie/ Ja som to kupil min. tyzden, ale este nemam novy filter, tak som zatial necistil. Postup cistenia je na autokacik.pl. :arrow: stalo to 310,- Sk
1,2-16V, rv.02, 5dv.,
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

No jo, ale mna by zaujimalo ci as po ten vyparnik nejako dostanem aj tak ze by som ho videl. Tamten sposob co je na tej polskej stranke sa mi nejako nezda - resp. teda on je snad dobry, ale ved clovek ani nevie kam to strieka - a na ten vyparnik sa to mozno ani nedostane, alebo dostane len v malom mnozstve. Alebo nie??????
Joe301
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Joe301 »

Neviem ja som to čistil tak isto ako je na tej stranke a mesiac to nesmrdelo ale potom to opat začalo ono to asi dlho nevydrží
vejvy.f
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejvy.f »

Nevíte nědo, kde by mi svařili zlomenou hliníkovou trubku od klimatizace??? Pokud možno, středočeský kraj.
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
stonepet
Fiaťák

Příspěvek od stonepet »

Potřeboval bych poradit, když mám zapnutou klimu na maximum, tak při vyřazení kvaltu klesnou otáčky na 600ot/min. a pak zase vystřelí na 1200ot./min a tak pořád dokola. Čím to může být?
FIAT PUNTO 1.8 HGT 96kW/130 prodán po 10letech skvělé služby
majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

A dela to tak i kdyz uz je motor dostatecne zahraty?
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

stonepet píše:Potřeboval bych poradit, když mám zapnutou klimu na maximum, tak při vyřazení kvaltu klesnou otáčky na 600ot/min. a pak zase vystřelí na 1200ot./min a tak pořád dokola. Čím to může být?
Ja ked zapnem klimu tak z povodnych 600-700 volnobeznych otacok mi to vyskoci same na cca 1000-1100, asi je to tak normalne, motor si prida, lebo zataz je na neho vacsia. Ale ked uz mam motor zahriaty po dlhsej jazde s klimou, tak uz ked stojim na krizovatke, tak mam zase volnobzne otacky aj so zapnutou klimou na 600-700, uz hore neskacu
majki
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

Presne ako pise ygzo, preto som sa ptal na to zohriate motoru.
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“