Olej
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Olej
Mno jo ale já bych tam chtěl narvat místo 15w40 10w40 aby to lepšej tahalo a bylo to tišší a hlavně co jsem se koukal tak olej co tam teďkom je má nalítaný cca 25k km tak nevím zda se na to celý nevybodnout a nalejt tam zase 15w40 když to tak dlouho vydrželo
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Straki: Používat v současné době olej specifikace 10W-40 je rozhodně krok správným směrem. Protože při studeném startu promaže motor skoro o polovinu rychleji než 15W-40.
Říkáš ale že od poslední výměny máš už 25tis. Km? A musís olej dolívat? Pokud dolíváš bude to ok, protože olej dostával nová aditiva z dolívaného oleje a bude to ok. Pokud ne, tak bych sundal víko ventilů (pokud to jde lehce) a podíval se jak pod ním vypadá, jestli je tam čisto.
Pokud ne, tak je to problém ať tam naleješ ten nebo ten.
Jinak změnou na 10W-40 pochybuju, že motor bude víc táhnout a spíš může být při startu i hlučnější, protože ten olej je za studena řidší.
Říkáš ale že od poslední výměny máš už 25tis. Km? A musís olej dolívat? Pokud dolíváš bude to ok, protože olej dostával nová aditiva z dolívaného oleje a bude to ok. Pokud ne, tak bych sundal víko ventilů (pokud to jde lehce) a podíval se jak pod ním vypadá, jestli je tam čisto.
Pokud ne, tak je to problém ať tam naleješ ten nebo ten.
Jinak změnou na 10W-40 pochybuju, že motor bude víc táhnout a spíš může být při startu i hlučnější, protože ten olej je za studena řidší.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Tak olej dolívám jinak by to už asi ani nejelo....tak když tam je teď olej co sotva teče tak novej asi propějě motoru a usnadní mu chod tudiž pujde lépe do otáček a lépe bude táhnout ne??
Teda aspoň jeden kolík co měnil olej z vyjetýho 15w40 na 10w40 tak říkal že auto líp jezdilo (taky mu to sotva teklo)
Teda aspoň jeden kolík co měnil olej z vyjetýho 15w40 na 10w40 tak říkal že auto líp jezdilo (taky mu to sotva teklo)
Ano pokud si to dopracoval uz do te faze, ze olej zhoustnul, tak to muze jet i lepe. Ale tahle diskuze je trochu zbytecna, protoze kazdej normalni clovek meni olej tak jak ma, tj. po 10-15 tis. km a to olej normalni kvality zvladne bez degradace.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Tak teď nevím zda si ze mne děláte pr*el bo to myslíte vážně....to mám jako do motora nalejt fritovací olej projet to a vypustit a to vše na ulici kde choděj lidi??? ještě vedle auta postavit pytel hranolek a budu jasnej
Ano, i já jako "olej z Kauflandu" chápu jako nějaký levný motorový olej obvykle prodávaný v obchodních řetězcích... nedávno jsem tak použil Carlson GX Diesel 15W40, stojí 370,- za 4L v Globusu.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Aha takto jste to myslely Já to blbě pochopil a myslel jsem že na vyčištění motora tam mám nalejt obyč stolní :D Už sem radši nebudu chodit po ránu