No to auto taky něco váží (ta naše má pohotovostní hmotnost 1827 kg), tak si to něco vezmě, plus to prostě není vw tdi motor se spotřebou 4l kopec nekopec

Moderátor: peta.smolik
Hmmm, a to jsou hodnoty už po odstranění dpf??? To by pak odpovídalo, že bez dpf je spotřeba o 1 - 1,5 litru menší. Tak to se ten filtr vyplatí (ekologie jako praserudo.miskolci píše:No ja mám 2,4 a na spotebu sa nestazujem. Pri 110 km/h ukazuje počítač 4,7 L, pri 140 ukazuje 6 L a v meste sa pohybujem za 8 L. Ked jej dávam plné bomby, tak najviac som mal spotrebu 11 L / 100km. Ale to som ozaj isiel len plyn/brzda po meste.
P@trik píše:Zdravím
Som šťastným majiteľom Fiatu Grande Punto 1,9 JTD multijet 88kw.
Ale mám sním problém, vlastním ho už 3 mesiace, a ešte stále som neprišiel nato prečo to blbo štartuje !
Píše mi problém zo žhavením... kontrolka po naštartovaní bliká a paluvovka vypíše aj hlásenie.
Robí mi to nasledovné potiaže, skusím ich rozpísať.
Problém je v sutených štartoch, dlho točí motor a nejde naskočiť, lenže : ked je zima, napr. (-3) tak lepšie naštartuje, ako ked je vonku 10 stupnou.... ked je zima skoro hned naskočí.
Ked je motor zohriaty, alebo už raz naskočil a vypnem, naštartuje bezproblémov... ked je poriadne zohriaty, tak ani nevypíše chybu žhavenia. Najväčší problém je vtedy, ked vypnem motor cca na take 3 hodiny ( jasne že zohriaty) a potom proste nechce naskočiť!!! vymenil som už aj žhaviče ( bosch duraterm) a auto bolo na dvoch diagnostikach, a to na takej Uni , jedina zobrazena chyba bola chyba žhavenia, a auto bolo aj na diagnostike vo Fiate na tom ( ex-neviem čo) a tam im tiež vypísalo iba tuto chybu. Na obydvoch miestach som dal odmerať vstrekovače aj čerpadlo, vraj dokonale, idealne, super... neni šanca aby to robilo to!!!
Riešil som snimi aj to že proste ked je to Common-rail, tak je to vysokotlake čerpadlo, a malo by naštartovať aj bez žhavenia, čo mi potvrdil aj mechanik, že je ked je teplo tak to ani nežhavý. Potom prešiel na EGR a na elektronicky riadenu škrtiacu klapku, ked mi už nemal sčím argumentovať. Vraj toto ešte nemali.
Ak ste už mali podobny problem, tak prosím odpíšte. Musím dodať že je to ročník 2008 a ma najazdenych 90 000 km....
V každom servise mi tvrdili že to bude nejaka haluz alebo maličkosť... lenže ajtak stym nevedia rady!
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |