DISKUZE - Výměna pístních kroužků a simerinků ventilů
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
známy robil krúžky na Megane po 130 000 km a ten tretí ( alebo prvý) no ten najdôležitejší čo stiera olej bol zbrúsený skoro o polovicu v porovnaní s novým na dvoch valcoch a ďalší bol rozpadnutý, ale jemu to žralo brutálne: liter na 100 km!! keby boli krúžky nesmrteľné asi by sa ich toľko nepredávalo ( ďalší známy čo robí v autodieloch mi hovoril, že sa im moc na sklade neohrejú )Pun-to píše:Jo přesně tak.
Měl sem rozdělaný motory i 250000 a po opotřebení ani památky.
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Proč sem pleteš takový sračky jako je Renault? Tady se bavíme o autech .
Třeba u Škodivky není problém stírací kroužky po 25000 ale jak říkám u Fiata sem se stím nesetkal.
Ale jestli chceš kroužky měnit tak je klidně vyměň nic tím nezkazíš. Jen počíte j s tím že bude mít motor 2 - 5 tisíc větší spotřebu oleje a menší výkon než si nový kroužky sednou. A chtělo by to po těch asi 5000 znova vyměnit filtr a olej.
První kroužek odshora (je chromovanej) je těsnící
Prostřední je polostírací (se zářezem)
A ten co myslíš spodní je stírací (má dva břity a je děrovanej s pružinou)
Třeba u Škodivky není problém stírací kroužky po 25000 ale jak říkám u Fiata sem se stím nesetkal.
Ale jestli chceš kroužky měnit tak je klidně vyměň nic tím nezkazíš. Jen počíte j s tím že bude mít motor 2 - 5 tisíc větší spotřebu oleje a menší výkon než si nový kroužky sednou. A chtělo by to po těch asi 5000 znova vyměnit filtr a olej.
První kroužek odshora (je chromovanej) je těsnící
Prostřední je polostírací (se zářezem)
A ten co myslíš spodní je stírací (má dva břity a je děrovanej s pružinou)
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Jak rikal Pun-to....
Oddelas palicu, ze spod pak vanu pak si oddelas ojnice a vytahnes pisty nahoru.... jen jeste musis odelat par veci okolo jako sani se vstrikama atd....
No a pak taky tesneni se musi udelat a asi nejvetsi problem bych videl v ovalite valcu.... za prve ju musis zmerit a zadruhe byva dost casto uz na pokraji nebo byva spatna a pak se musi udelat vybrus valcu...
Oddelas palicu, ze spod pak vanu pak si oddelas ojnice a vytahnes pisty nahoru.... jen jeste musis odelat par veci okolo jako sani se vstrikama atd....
No a pak taky tesneni se musi udelat a asi nejvetsi problem bych videl v ovalite valcu.... za prve ju musis zmerit a zadruhe byva dost casto uz na pokraji nebo byva spatna a pak se musi udelat vybrus valcu...
Život je jako žebřík do kurníku - krátkej a posranej...
Urcite nechci delat vybrus atd... to auto pujde okamzite po tom na prodej, jenom je mi blbý ho prodávat s takovouhle spotřebou oleje.... Kdybych delal vybrus, tak musim davat novy pisty + krouzky, zajizdet X tisic kilometru a to to auto proste nenajede... Nemam se na to vykaslat a prodat ho radsi o nejakou tu tisicovku levnejc? Jestli by vůbec nekdo auto s takovou spotrebou oleje chtel-to je ten problem... Muzu to zatajit, ale nejsem svině,a ani nechci bejt.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No keby sa u mna museel robiť výbrus, tak určite nebudem dávať nové piesty ale valce dám vyvložkovaťCarlos píše:Urcite nechci delat vybrus atd... to auto pujde okamzite po tom na prodej, jenom je mi blbý ho prodávat s takovouhle spotřebou oleje.... Kdybych delal vybrus, tak musim davat novy pisty + krouzky, zajizdet X tisic kilometru a to to auto proste nenajede... Nemam se na to vykaslat a prodat ho radsi o nejakou tu tisicovku levnejc? Jestli by vůbec nekdo auto s takovou spotrebou oleje chtel-to je ten problem... Muzu to zatajit, ale nejsem svině,a ani nechci bejt.
Výbrus je už tá najhoršia varianta spravidlastačí prekružkovať alebo ako písal Pun-to tak hlavne vyčistiť piesty od karbonu aby sa piestne krúžka lahko otáčali a hotovo . Punto vydrží fakt dosť ale ked to má dáke prasa a nemení olej alebo dá tu naj sračku na trhu tak sa niet čo čudovať .
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
boli to kruzky
čaute všetci
Tak už mám na nových krúžkoch nabehaných 1000 km a v rámci zábehu mi spapal ani nie deci oleja. Bol som príjemne prekvapený, lebo som čakal, že kým si nové krúžky sadnú spapá viac.
Staré krúžky boli takmer všetky zbrúsené a strašne zakarbónované a jeden bol dokonca veľmi zbrúsený - cez ten asi žralo najviac. Mechanici hovorili, že by sa to nestalo , keby predchádzajúci majiteľ o auto staral. Pravdepodobne nemenil olej kedy treba alebo tam lial nejakú sračku , lebo pol dňa im trvalo, kým očistili motor a hlavu od hrubej vrstvy sajrajtu z oleja a karbónu. Na dne olejovej vane bola spečená hrubá vrstva vazelíny a aj olejové kanáliky boli dosť zanesené - čiže slabšie mazalo a krúžky sa ničili viac a viac. dohromady to bola asi kilová kôpka karbonu , čiernej hustej vazeíny a všelijakých iných usadenín. No katastrofa, ale keď tam niekto nechá olej 30 000km možno aj viac tak sa niet čomu čudovať, a potom ide predávať auto v takomto stave k.k.t jeden vyje....ný.
Našťastie nebolo treba brúsiť a vložkovať, ale keby som to odkladal, došlo by aj k tomu, ak by ešte skôr nedošlo k tomu, že by som zadrel.
Už to je našťastie hotové a vyčistené, dúfam, že mi vydrží aspoň ďalších 150 000 km. Všetkým dík za rady a veľký POZOr pri kúpe ojetín
Tak už mám na nových krúžkoch nabehaných 1000 km a v rámci zábehu mi spapal ani nie deci oleja. Bol som príjemne prekvapený, lebo som čakal, že kým si nové krúžky sadnú spapá viac.
Staré krúžky boli takmer všetky zbrúsené a strašne zakarbónované a jeden bol dokonca veľmi zbrúsený - cez ten asi žralo najviac. Mechanici hovorili, že by sa to nestalo , keby predchádzajúci majiteľ o auto staral. Pravdepodobne nemenil olej kedy treba alebo tam lial nejakú sračku , lebo pol dňa im trvalo, kým očistili motor a hlavu od hrubej vrstvy sajrajtu z oleja a karbónu. Na dne olejovej vane bola spečená hrubá vrstva vazelíny a aj olejové kanáliky boli dosť zanesené - čiže slabšie mazalo a krúžky sa ničili viac a viac. dohromady to bola asi kilová kôpka karbonu , čiernej hustej vazeíny a všelijakých iných usadenín. No katastrofa, ale keď tam niekto nechá olej 30 000km možno aj viac tak sa niet čomu čudovať, a potom ide predávať auto v takomto stave k.k.t jeden vyje....ný.
Našťastie nebolo treba brúsiť a vložkovať, ale keby som to odkladal, došlo by aj k tomu, ak by ešte skôr nedošlo k tomu, že by som zadrel.
Už to je našťastie hotové a vyčistené, dúfam, že mi vydrží aspoň ďalších 150 000 km. Všetkým dík za rady a veľký POZOr pri kúpe ojetín
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: DISKUZE - Výměna pístních kroužků a simerinků ventilů
Zdravim vsetkych
obnovujem rok staru temu, pretoze radosť z nových krúžkov trvala do konca februára. Po výmene som urobil prvú výmenu oleja po 5000 km a druhú po 10 000 km. Na 1000 km najprv nezmizlo nič potom maximálne deci deci a pol, cize na 10 000 km som tam nalial tak 0,8 litra. Zacala zima a spotreba stúpla na 0,3 l/1000 km - myslel som si normálka- zima, krátke trasy, časté studené štarty, koncom zimy to už bolo 0,6l/1000 km a dnes sa spotreba šplhá k litru ( dym žiadny).Čiže som sa dostal tam kde som bol. Olej nikde netečie akurát prelína okolo veka ventilov. Keď som zbadal vyššiu spotrebu nalial som tam Max life 10w40 - zlepšil sa beh motora, ale papá olej rovnako.
Počul som taký názor že sa malo brúsiť, že tieto nové krúžky pomohli len dočasne časom sa to vráti do pôvodného stavu, vraj to môže byť ešte horšie, potom mi radili aby som skúsil dať olej 10w50
Čo mám urobiť ?, podpálim ho?
obnovujem rok staru temu, pretoze radosť z nových krúžkov trvala do konca februára. Po výmene som urobil prvú výmenu oleja po 5000 km a druhú po 10 000 km. Na 1000 km najprv nezmizlo nič potom maximálne deci deci a pol, cize na 10 000 km som tam nalial tak 0,8 litra. Zacala zima a spotreba stúpla na 0,3 l/1000 km - myslel som si normálka- zima, krátke trasy, časté studené štarty, koncom zimy to už bolo 0,6l/1000 km a dnes sa spotreba šplhá k litru ( dym žiadny).Čiže som sa dostal tam kde som bol. Olej nikde netečie akurát prelína okolo veka ventilov. Keď som zbadal vyššiu spotrebu nalial som tam Max life 10w40 - zlepšil sa beh motora, ale papá olej rovnako.
Počul som taký názor že sa malo brúsiť, že tieto nové krúžky pomohli len dočasne časom sa to vráti do pôvodného stavu, vraj to môže byť ešte horšie, potom mi radili aby som skúsil dať olej 10w50
Čo mám urobiť ?, podpálim ho?