Ještě aby se gumy na tak lehkým autě extra ojížděly
Mmch. Debica je koncern GoodYear, patří tam i Dunlop, Fulda, Sava.. Neni to žádná noname čína ale celkem kvalitní guma.
Jo, forum je celkově dost chcíplý.. Ale je tu hafo informací, tak stačí aby se to nesmázlo
Pneumatiky co nic nevydrží
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: Pneumatiky co nic nevydrží
Ono ani tá "vec", čo mám na obrázku profilu ten zadok zas tak moc ťažký nemá - a Firestone Roadhawk šli srať na zadnej náprave po prejazdení zhruba 12 000 kilometrov. Proste sa zodrali - pritom (3D) geometria robená opakovane a v toleranciách.
K tým gumám - žiadny výrobca nevyrába gumy všetkých rozmerov a vzorky v jedinom závode a teda ak sa Conti lisuje v niektorých napríklad na NA Na Slovensku - nik nezaručí, z akej zmesi. Asi nie výlučne tam. Proste vymenia formy (raznice) - a "ide sa". (Info od známeho...)
Známy dlhorčný domáci automechanik ma naučil testnúť gumy nechtom - alebo "to piští ako guma" (ak sa niečo tvári, ako kačica, kváka, ako kačica a vyzerá ako kačica - je to kačica), alebo ten pocit je, ako po potiahnutí po papundekli (kartónovej krabici). si na tom niečo je (...) prada dosť alebo hodne staré guy sú a budú tvrdé aj, ak boli pôvodne z kvalitných zmesí (gumy, plastu, sadzí a Boh vie, čoho)
K tým gumám - žiadny výrobca nevyrába gumy všetkých rozmerov a vzorky v jedinom závode a teda ak sa Conti lisuje v niektorých napríklad na NA Na Slovensku - nik nezaručí, z akej zmesi. Asi nie výlučne tam. Proste vymenia formy (raznice) - a "ide sa". (Info od známeho...)
Známy dlhorčný domáci automechanik ma naučil testnúť gumy nechtom - alebo "to piští ako guma" (ak sa niečo tvári, ako kačica, kváka, ako kačica a vyzerá ako kačica - je to kačica), alebo ten pocit je, ako po potiahnutí po papundekli (kartónovej krabici). si na tom niečo je (...) prada dosť alebo hodne staré guy sú a budú tvrdé aj, ak boli pôvodne z kvalitných zmesí (gumy, plastu, sadzí a Boh vie, čoho)
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
No hurá. i když moc lidí nepíše, tak témata přece jenom někdo čte, i když to je jen pár těch samých lidí. Já jsem dlouhá léta psal do německého fóra, které bylo fantastické, ale pak to někdo smáznul a mají nové, které se mu vůbec nevyrovná. Jinak o gumách jsme asi již řekli vše. Já nedám dopustit na lacinou Debicu a ostatní se řídí tím, jak moc se seicentem jezdí, na Prahu je určitě zbytečné měnit letní a zimní gumy, kdypak jsme vůbec naposledy měli sníh?
Zimni Debica Frigo jsem mel kdysi na Uně a byly to super gumy. Levne a vydrzely opravdu dlouho.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Souhlas, ono nemusí být vždycky všechno, co není drahé, nějak špatné!