Zdravím páni, dnes som sa bol pozrieť na jedno bravo.
Išlo o 1.4 16v 66kw, rok v.08, s nájazdom 160 tis. km.
Auto po prvej majiteľke, kupované v sr, servisované, nová spojka, rozvody, brzdy.
Auto vyzeralo byť starané, servisované vo fiate zo začiatku.
No ale po naštartovaní začali kolísať otáčky a samé to po pár sekundách zdochlo. Mala zapnutú klímu, ja som si to na tom displeji proste nevšimol. Tak som pustil za volant slečnu, ..tiež skapalo.pričom išli z motor. časti okrem "priduseného" zvuku motora aj také cvakavé zvuky. Tak sa otvorila kapota, a že to cvaká tá klíma. Tak 3. pokus s vypatou klímou už naskočilo v poriadku. Zviezol som sa. Výkonovo ma prekvapilo, musím priznať že som čakal od toho trochu viac, aj keď je pravda že som to netočil nad 4.tis ot. Po jazde som potom ešte pred barákom skúsil zapnúť tú klímu. Auto nezdochlo, ale zasa to cukanie z motor. časti...
Myslíte že zapnutá klíma pri štarte mohla zapríčiniť to zdochnutie?
Je mi jasné, že pri štarte je najlepšie zbytočne nezaťažovať okruh, ale to majiteľke asi neprekážalo..
Ďalšou vecou bola spojka, kt, zaberala dosť neskoro/vysoko. Ale to je asi o zvyku.
Ako som to auto zbadal, vedel som že ho musím mať

...Manarello red, sport paket. Keby nebolo toho čudného štartu a vrčiacej klímy...
Inak nebol som tam so žiadnym mechanikom, a zrušil som rezerváciu kt. som na auto mal
Ďakujem za vaše postrehy/rady.