Ještě mě napadly dvě věci:
1. Zvednout auto a zkusit otočit kolem, jestli bude brzdit nebo ne (ideálně se studeným autem)
2. Projet auto a jet někde, abys ten časový úsek opravdu nebrzdil...
Pokud to při té jízdě bude hřát i bez brzdění je závada někde jinde než v hadici.
stále mě pískají brzdy
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: stále mě pískají brzdy
1) Na brzdách je krycí plech, který je za kotoučem.
2) Nemůže to být ložisko, jak se jízdou ohřeje?
2) Nemůže to být ložisko, jak se jízdou ohřeje?
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Brno
Re: stále mě pískají brzdy
Ještě mám jednu zkušenost,
loni jsem opravoval přední brzdy:
rozebral, vše vyčistil a přeleštil, vyměnil těsnění ve válcích, rozhýbal, přeleštil, promazal, a vše co se dá,
i vyměnil hadice, důkladně odvzdušnil a zjistil jsem, že když se pomalu přibržďuje třeba v koloně, tak brzdy se hned nevrátí, při hodně pomalé jízdě, když se přibrzdí tak brzdy se hned nevrací a oddálí se až po vícenásobném otočení kola. Děje se tak nepřesností kotouče, není tam žádný podtlak ani nějaká zpětná síla.
A když zvednu kolo a otáčím s ním, pořád trochu přibržďuje, hlavně když jsem před tím šlápl na brzdu.
loni jsem opravoval přední brzdy:
rozebral, vše vyčistil a přeleštil, vyměnil těsnění ve válcích, rozhýbal, přeleštil, promazal, a vše co se dá,
i vyměnil hadice, důkladně odvzdušnil a zjistil jsem, že když se pomalu přibržďuje třeba v koloně, tak brzdy se hned nevrátí, při hodně pomalé jízdě, když se přibrzdí tak brzdy se hned nevrací a oddálí se až po vícenásobném otočení kola. Děje se tak nepřesností kotouče, není tam žádný podtlak ani nějaká zpětná síla.
A když zvednu kolo a otáčím s ním, pořád trochu přibržďuje, hlavně když jsem před tím šlápl na brzdu.
vitaml@volny.cz
Brno
Brno