HELP - zadní stěrač
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
- zokot
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Re: zadny stierac
dají se ty trysky vůbec nastavit?poitromasoni píše:ma se vratit to je jasan me to neodstrikuje mamasi rozmrd. trisky nejde mi to nastavitfeldino píše:Ako vam chodi zadny stierac? Ked otocim vypinacom zacne utierat...ked vypnem mne ostane v takej polohe v akej som ho vypol. Ma tak ostat alebo sa ma vratit?
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tak jsem na to teď koukal, ale bohužel jsem si nevzal sebou multimetřík,abych byl možná o něco chytřejší. Chci se zeptat, kde má bejt ten spínač. Žádnej jsem tam nikde neviděl ani v tý krabičce co jsou ty ozubený převody. A z těch drátů taky nejsem chytrej. Z tý svorkovnice mi tam vede oranžovej a černej, ty jdou přímo do motoru. Pak tam k tomu motůrku vede ještě z tý svorkovnice oranžovobílej,ale ten je tam zaizolovanej a nikam nevede, ale pravděpodobně někam ved, než se v tom někdo kochal... Nemáte někdo nějaký schéma nebo tak něco?Pun-to píše:Buď je špatnej doběhovej spínač (většinou je zaťaplanej vazelínou) a nebo na motorek nejde +
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tohle schéma mám taky. ale nejsem z toho nějak moc chytrej. Nevim, jak najdu ten rámeček 56, jak je v něm namalovaný to zapojení toho stěrače je zapojeno s tim relátkem atd. Přesněji se prostě nemůžu zoorientovat, kde v tom schématu jsou ty 3 vodiče, které mam u toho motorku. Přijde mi divný, že by to byly ty 3, co jdou do toho obdélníčku 56 na tom schématu, protože pak by celej ten obvod tam chyběl, protože mě tam dou akorát 2 ty dráty do toho motorku. Jestli by mě do toho někdo dokázal zasvětit, nebo aspoň jakej vodič je jakej podle těch barev nebo alespoň jejich funkce...
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Ano to 56 je skutečně motorek stěrače a jak vidíš vedou do něj tři dráty.
Jeden je + po zapnutí klíčku CB - oranžovobílá
Jeden je - N - černá
Jeden je + po zapnutí stěrače C - oranžová
Zapneš stěrač a na C se ojeví + a stěrač běží. Když ho vypneš tak se motorek točí dál dokud se nerozepne vevnitř převodovky kontakt kterej živí CB.
A ten nemáš zapojenej. Proto se ti motorek zastaví ihned po vypnutí vypínače.
Jeden je + po zapnutí klíčku CB - oranžovobílá
Jeden je - N - černá
Jeden je + po zapnutí stěrače C - oranžová
Zapneš stěrač a na C se ojeví + a stěrač běží. Když ho vypneš tak se motorek točí dál dokud se nerozepne vevnitř převodovky kontakt kterej živí CB.
A ten nemáš zapojenej. Proto se ti motorek zastaví ihned po vypnutí vypínače.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
No,asi byl ten kontakt kaput, tak to někdo odpojil a přímo na motorek zapojil ten černej jako zem a jako napájení použil ten oranžovej, takže běží jen když je stěrač zaplej...Takže si seženu nějakej vypínač, myslim že pár vhodnejch doma mam, co by tam mohlo pasovat. Koukal jsem do tý převodovky a za zádu je taková díra s takovým zubem. Tam asi ten vypínač byl, takže to tam nějak zamontuju a uvidíme. Pak stačí vlastně jen ten oranžovo-bílej připojit na ten rozpínač a z něj to připojit na ten oranžovej co jde do motorku
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
To je ta jednodušší možnost, ale něco by stála. Nic neztratím tím, když to tam zkusim zamontovat bezplatně Myslim si, že ten co to prodával to vykuchal úmyslně, protože to asi neběhalo tak jak mělo.. Víc jak půlka úchytek na tam plastu 5tých dveří je volámaná, poškrábanej lak a vodiče jen tak smotaný a hodně slabě obmotaný izolačkou;) No vypadá to tam asi takhle... :
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák