moje rec!!!lacin píše:A ja vas tedka vsechny prechciju. Ja tam liju olej za 5000 Kč deci a auto me jede trista, protoze je to dost dobrej a dost drahej volej...
Apropo, uz by se to tady melo zamknout...
DISKUZE - Motorové oleje
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
- Reklama
to Uhl:
Precti si, co jsem napsal uz drive. Myslim si, ze o olejich uz neco vim. Samozrejme, ze s upravou motoru je vhodne pouzit lepsi olej, ale to je pouze souvislost. Prece mi nechces namluvit, ze kdyz si do auta naleji lepsi olej (otazka je - co to je lepsi olej), mam automaticky tuning auta.
Precti si, co jsem napsal uz drive. Myslim si, ze o olejich uz neco vim. Samozrejme, ze s upravou motoru je vhodne pouzit lepsi olej, ale to je pouze souvislost. Prece mi nechces namluvit, ze kdyz si do auta naleji lepsi olej (otazka je - co to je lepsi olej), mam automaticky tuning auta.
Vasek
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
tak tohle neresim a ani me to nezajima nemam totiz auto za 250 000kc... proste prevodovy sinteticky litr za 250...ale jaky to nevim...to jsou male veciJill píše:Noooo, tak o motorovych olejich tady padlo uz dost slov.
Tedka by me zajimaj nazor na oleje do prevodovky, jake pouzivate, jake mate zkusenosti??
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
Neresim tedka cenu, spis me zajima jake jsou osobni zkusenosti lidi. Trochu me tam zlobi 1 a 2ka, tak tam chci dat neco s cim jsou fajn zkusenosti.poitromasoni píše:tak tohle neresim a ani me to nezajima nemam totiz auto za 250 000kc... proste prevodovy sinteticky litr za 250...ale jaky to nevim...to jsou male veciJill píše:Noooo, tak o motorovych olejich tady padlo uz dost slov.
Tedka by me zajimaj nazor na oleje do prevodovky, jake pouzivate, jake mate zkusenosti??
IQTQ - MKI 1,2 16V 63kw
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Noo ta dvojka je jeste v klidu, ale jednicce se ne a ne a nechce, k tomu se pridava pomalu i zpatecka....poitromasoni píše:1a2 zlobi kazdeho druheho majitele za studena jak se to zahreje je to dobry mas to take tak ?myslim ze olej nepomuze k odstraneni...
Taky neverim, ze tohle prevodovy olej odstrani, ale chci mit dobry pocit, ze jsem autu dal to nejlepsi
IQTQ - MKI 1,2 16V 63kw
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Myslíte že SELENIA TURBO DIESEL 10W40 bude pro moje PUNTO 1,7TD lepší než CASTROL MAGNATEC 10W40??????
Ještě před chvílí jsem byl na 100% rozhodnutej pro CASTROL, ale po tom co jsem si tady přečetl, tak asi nee!
Cena je téměř stejná, tak by mě zajímal Váš názor.
Ještě před chvílí jsem byl na 100% rozhodnutej pro CASTROL, ale po tom co jsem si tady přečetl, tak asi nee!
Cena je téměř stejná, tak by mě zajímal Váš názor.
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
Mohli bychom tady na toto tema sahodlouze polemizovat, ale myslim, ze je nejlepsi zeptat se lidi, co se oleji zivi = kdo si neni jisty co pouzit, at navstivi diskusni forum na www.oleje.cz tam poradi snad se fsim co se oleju tyka.
Osobne budu za mesic davat Total Quartz 10W-40.
IQTQ - MKI 1,2 16V 63kw
likom a co rikate na tohle Valvoline DuraBlend 10W/40 do mk2 1.2 8v 2003Jill píše:Mohli bychom tady na toto tema sahodlouze polemizovat, ale myslim, ze je nejlepsi zeptat se lidi, co se oleji zivi = kdo si neni jisty co pouzit, at navstivi diskusni forum na www.oleje.cz tam poradi snad se fsim co se oleju tyka.
Nad Valvoline jsem taky uvazoval, je na oleje.cz ve 4L baleni za 610, Total je 5L za 690...tak beru ten Total. Zajimavou cenu ma take Q8 ve 4L baleni za 520...dle me zalezi jen na vkusu..likom píše:likom a co rikate na tohle Valvoline DuraBlend 10W/40 do mk2 1.2 8v 2003Jill píše:Mohli bychom tady na toto tema sahodlouze polemizovat, ale myslim, ze je nejlepsi zeptat se lidi, co se oleji zivi = kdo si neni jisty co pouzit, at navstivi diskusni forum na www.oleje.cz tam poradi snad se fsim co se oleju tyka.
IQTQ - MKI 1,2 16V 63kw
Několik z Vás zde psalo, že do fiata jedině italský olej. Jen tak pro zajímavost, jsem si zavolal do fiatu v Ostravě a oni doporučují OMV Control Light 10W40.
Tak nevím, co dát do 1,2 16V. Nyní jsem tam měl olej, co jsem koupil přímo u Opel 10W40. Oleje za celou dobu neubývalo, jen když jsem byl na dovči v Chorvatsku, tak se ho trochu ztratilo, asi vysokými otáčkami na dálnici. Díval jsem se a olej není po 20tkm až tak černý. Cena byla tuším kolem 700kč za 4l.
Co jinak lejete do 1,2 16V?
Tak nevím, co dát do 1,2 16V. Nyní jsem tam měl olej, co jsem koupil přímo u Opel 10W40. Oleje za celou dobu neubývalo, jen když jsem byl na dovči v Chorvatsku, tak se ho trochu ztratilo, asi vysokými otáčkami na dálnici. Díval jsem se a olej není po 20tkm až tak černý. Cena byla tuším kolem 700kč za 4l.
Co jinak lejete do 1,2 16V?