DISKUZE -Autožárovky:typy,obyč,s imitaci xenonu; Zadní...

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

Taky jsem tu psal, že to je peklo, hodinu jsem se snažil silou vytáhnout tu plastovou krytku, nahodil žárovku a další hodinu se snažil ten plast narvat zpět.
MK2 1.2
Obrázek
Reklama

SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

VYMENA LAVEJ ZIAROVKY V STRETAVACKACH JE NAOZAJ PSYCHO. BOL BY SOM ZVEDAVY, AKO TO VYMIENAJU KONSTRUKTERI CO TO VYMYSLELI. :roll: BEZNE DAVAM DOLE POISTKOVOU SKRINU.
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Tak to jo :shock: Uz jsem si myslel, ze jsem ko*ot, ze neumim vymenit zarovku :lol:
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Anduril píše:Jak se prosim vas dostava na zarovku tlumeneho svetla u MK2a v pripade leveho svetlometu? Vcera jsem ji menil a musel jsem odmontovat pojistkovou skrinku, abych vyndal ten zadni kryt svetla. To je bezny postup??
Jo, to je běžný postup, který je popsaný v té knížce za 600,- Ale já jsem radši odmontoval světlo, je na třech šroubech, trochu ho povysunul dopředu protože víc než trochu to nejde a potom jsem se tam dostal docela obstojně. Ale je to pakec, kdybych měl měnit mlhovky (který tam bohužel nebo bohudík nemám) tak snad odmontuju i blatník :lol:
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Příspěvek od Anduril »

No tak o mlhovkach vim, v navodu k autu pisou u mlhovek navstivte servis fiat :lol:
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Takže asi ty blatníky v servise opravdu sundavaj, nebo co... :lol:
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Jo, ještě jsem chtěl tady upozornit...Výše jsem psal, že jsem do potkávaček dal nějaké levné imitace Xenonu H7 ,ale 100W. Nejdřív se nic nedělo, svítily parádně a cena 140,- z Aukra za pár super,ale potom mě vyhořely konektory a v pravo i z části kabely. Zjišťoval jsem co a jak a přišel jsem na to, že není asi chyba v elektroinstalaci nebo ve slabejch kabelech, ale v samotných žárovkách a asi ve znečištěných konektorech. Začla totiž hořet a rozpadávat se izolační vrstva mezi kontakty přímo v žárovce a pomalu to postupovalo dál až vyhořel konektor a kabeláž zčásti ztvrdla. Už jsem to opravil a dal jsem tam klasické autokonektory a pořádnej kabel. Ty 100W tam dám znova protože než jsem si po tom, co mě jedna žárovka přestala svíti neověřil, jak vypadají konektory, tak jsem si iniciativně objednal další sadu v domění, že žárovka je jenom prasklá...
Na závěr bych řekl, že ty 100W to unese, ale musejí být kvalitní a musí se perfektně vyčistit konektor, který se na žárovku nasazuje. Jinak svítěj pěkně do modra a je slušně vidět i když je mokrá vozovka.

Příspěvek od kozel »

ja potkavacku vymenil bez demontaze cehokoli,ale pak jsem nenohl vytahnout ruku,tak padla i kapka krve :lol:
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

No, to já ji taky vyměnil, ale za boha jsem tam nemohl dostat zpět ten vrchní krycí plast, takže nakonec jsem musel částečně demontovat ten světlomet...

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

Budme radi za pojistkovou skrin, u Stila se pomalu rozebira kvuli tomu pulka predku :lol:
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

Hele a co 100w žárovky do dálkových, tam se přece nemůže nic stát, když se s tim nesvítí stále, co myslíte :wink:
MK2 1.2
Obrázek
JohnnyBOSS

Příspěvek od JohnnyBOSS »

FetesBrod píše:Hele a co 100w žárovky do dálkových, tam se přece nemůže nic stát, když se s tim nesvítí stále, co myslíte :wink:
Taky jsem nad tím špekuloval, že bych tam dal ty 100W z aukra.
Jinak kdybyste měli pod kapotou jako já místo ještě na druhej motor, tak nemáte takový problémy s demontáží žárovky :D :D
FANDAK
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FANDAK »

kozel píše:ja potkavacku vymenil bez demontaze cehokoli,ale pak jsem nenohl vytahnout ruku,tak padla i kapka krve :lol:
Jo já přesně taky a ještě jsem si na vyndání pomohl zapáčit vetším šroubovákem :wink:
Ale je to fakt porod :twisted:
FANDAKUV FIJÁTEK--> STILO MULTIWAGON 1,9 JTD 8v <--115hp r.v.:11/2003
MANŽELKY FIJÁTEK------------->PUNTO I S 1,1 8v <-------------55hp r.v.:04/1996
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Mno prvykrat ked som menil ziarovku v lavom svetle, tak som dva dni chodil bez toho krytu :D Potom som odmontoval poistkovu skrinku a dal som ten posraty kryt naspat. Je to divocina. Svetlo by som nedaval von ani za boha, hned si poseries nastavenie svetiel a to mi za to nestoji. Neznasam ked niekto nema poriadne nastavene svetla..
Punto MK2 1.2 8V ELX
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

JohnnyBOSS píše:
FetesBrod píše:Hele a co 100w žárovky do dálkových, tam se přece nemůže nic stát, když se s tim nesvítí stále, co myslíte :wink:
Taky jsem nad tím špekuloval, že bych tam dal ty 100W z aukra.
Jinak kdybyste měli pod kapotou jako já místo ještě na druhej motor, tak nemáte takový problémy s demontáží žárovky :D :D
No já myslím, že do dálkovejch je to skoro zbytečný, když se ti přidávají k potkávačkám. To je světla dost. Já tam zase ty 100W do potkávaček dám, mám nové konektory a kabeláž, tak sem potom napíšu, jestli je to bezpečné, nebo jestli se s tím něco děje.

Zpět na „Punto - elektrika“