to máš fakt šílenou spotřebu, já mám sice punto II 1,2 44kw ale nad 8 litru jsem se nikdy nedostal, a to na spotřebu už opravdu nejezdím. Největší spotřebu jsem měl 7,9litru LPG na sto když jsem jel ve čtyřech lidech a plným kufrem z ostravy na vysočinu a zpět kdy jsem jel furt plný, pořád okolo 150km/h a jednou 7,65litru LPG, když jsme jeli v pěti lidech plně naložení(2 bedny piv a stany se spacáky ) z ostravy na moto GP a jeli jsme pořád okolo 130km/h. Jinak nejvyšší spotřebu benzínu jsem měl 5,9l a nejnižší 4,8l a nejčastěji jsem měl 5,5l, nejnižší LPG byla 5,6 a nejvyšší 7,9, průměrně jezdím za 6,5,teď ale spíše 7l LPG, protože mám těžkou nohu jinak jezdím denně do práce a to je 25kmBody píše:Spotřebu měřím tak, že jedu až motor chcípne pak naleji 20 l z kanistru vynuluji počítadlo km a jezdím až zase dojde benzín pak to spočítám. Při prvním měření to bylo krátce po koupi mi vyšlo necelých 9 litrů, při dalších měření to bylo o chlup mín a naposled v asi v půlce března a výsledek 8.5l/100km. A měření vždy skoro stejná trasa do práce a zpět a párkrát Znojmo a zpět.
Při měření emisí technik nic neříkal vylepil zelenou známku a hotovo.
V servisu už jsem taky byl na diagnostice a nic zvláštního nenašli.
Už jsem i hledal netěsnosti na palivovém vedení a nic.Ted jsem namontoval tažné, tak až zapřáhnu vozík tak tu spotřebu ani nechci vidět.
Jakou máte momentálně spotřebu u svýho Punta????
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Jakou máte momentálně spotřebu u svýho Punta????
Fiat Punto 1,2 8v Lpg mk2
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
- Reklama
peta.smolik píše:Napiš sem hodnoty z emisní kartičky, si myslím že budeš mít špatnou nebo jen horší lambdu
Otáčky motoru volnoběžné 750-950 obsah CO max 0,35 obsah HC max 90
Otáčky motoru zvýšené 2500-2900 obsah CO max 0,30 obsah HC max 90 Lambda 1+-0,03
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Sem myslel že dohledám protokol o měření ale bohužel ho nemám... Se musíme sejít asi v tý Třebíči, až tam příležitostně pojedu tak předem zavolám
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Ja teraz mesto krátke trasy 6,5l podotýkam pneu 195/15
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
Banshee: Ty máš gumy 195 v techničáku?
Já tam mám nejvíc 185/55/15, stejně jako na JTD nebo Sporting. A podle návodu k autu se 195 nedávaly ani na HGT.
Ty spotřeby výše mám na zimních 185/60/14 - to asi nějakou decku taky navíc přidá.
Já tam mám nejvíc 185/55/15, stejně jako na JTD nebo Sporting. A podle návodu k autu se 195 nedávaly ani na HGT.
Ty spotřeby výše mám na zimních 185/60/14 - to asi nějakou decku taky navíc přidá.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Ked citam uzivaltesky manual tak pre Sportingy+HGT je predpisany letny rozmer 195-45-R15...
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Re: Nákup Punta (Sporting) r.v. 2000 +/-, na co se zaměřit
ja mam taky kola 195 15" v technicaku,mam to dodatecnou zmenu a to mam 1,2 8vkejml píše:Banshee: Ty máš gumy 195 v techničáku?
Fiat Punto 1,2 8v Lpg mk2
Fiat Croma 2.4jtd
Fiat Croma 2.4jtd
Banshee, oldoss: Máte pravdu, 195 jsou povoleny jako originální tuning
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... 1&p=164007
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... 1&p=164007
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Povodne to nebolo,ale po prvej majitelke tam mam dodatocne dopisany rozmer 195/45/15 ale vozim 195/50/15 pretoze 45 je uz dost nizky profil na nase cesty a za dalsie taketo pneu su znacne drahsie ako 50 profil. Jedina vyhoda vypada to lepsie.
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Tak momentálně mi to asi chlastá jak tank bo už 3 týdny jezdím jen po městě a na benzínku pro cigára a na chalupu s přívěsem najeto 97km a podle polohy rafiky to odhaduju na spotřebu někde kolem 6,5
Punťa fire, Rosso Tiziano
Taky mi to teď začalo nějak žrát. Zdá se mi to hlučnější (mladý tvrdí že ne) a jezdím teď v průměru 6,2 - 6,4. Ale i tak to ještě docela jde.
Škoda fabia 1.4 50kW r.v. 2000 - Pracovní
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
6,4...
spotřebu mám dlouhodobou průměrnou 6,3 , cca 70% praha, zbytek okresky.
minimum 4,2 (okresky na 5. 60-90), max 8 v zimě v praze s poměrně těžkou nohou a různejma kravinkama.
poslední dobou mi na 'domovský' benzínce přijde natural nějak chcíplej, že by to šidili?
řikám si jestli má smysl se nechat šidit od pumpařů a solit dneska už celkem prachy za natural, co si zkusit trošku zašidit sám..
takže jsem dneska nabral půlku naturálu a půlku lihu a zatim nevim jestli dobrý, řekl bych zajímavý, volnoběh se občas dusí více než je obvyklé a zvuk motoru je jinak, jakoby tišší, huňatější, když je v záběru. někde nad 2700rpm se mi zdá, že líp táhne (placebo efekt?)..
no, snažim se jezdit jako obvykle a jsem zvědav kam se hne spotřeba. spíš jak moc stoupne
tady s tim ethanolem nikdo z vás dlouhodoběji neexperimentoval, nebo se pletu?
spotřebu mám dlouhodobou průměrnou 6,3 , cca 70% praha, zbytek okresky.
minimum 4,2 (okresky na 5. 60-90), max 8 v zimě v praze s poměrně těžkou nohou a různejma kravinkama.
poslední dobou mi na 'domovský' benzínce přijde natural nějak chcíplej, že by to šidili?
řikám si jestli má smysl se nechat šidit od pumpařů a solit dneska už celkem prachy za natural, co si zkusit trošku zašidit sám..
takže jsem dneska nabral půlku naturálu a půlku lihu a zatim nevim jestli dobrý, řekl bych zajímavý, volnoběh se občas dusí více než je obvyklé a zvuk motoru je jinak, jakoby tišší, huňatější, když je v záběru. někde nad 2700rpm se mi zdá, že líp táhne (placebo efekt?)..
no, snažim se jezdit jako obvykle a jsem zvědav kam se hne spotřeba. spíš jak moc stoupne
tady s tim ethanolem nikdo z vás dlouhodoběji neexperimentoval, nebo se pletu?
1996 Punto 60 sx, 1,2 44kw
5,5 - 6,7 litra. Podľa toho či jazdím viac mesto alebo na dlhšie.. Punto II 188, 1,2 8V, r. 2000.
Punto Mk2, 1.2 44 kW
Mám před serviskou a spotřeba je ve městě cca 8L a dálka 5,5L nižeji sem se zatím nedostal. Uvidím po servisce, což je výměna svíček, oleje, filtru a navíc mi i nějak kuckal motor.
Černý Fiát Punto II 1.9 JTD SX r.v. 2001