HELP - Servo Punto II:poruchy,soucasti,kontrolka.....

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
mateskojetin
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP - Servo Punto II:poruchy,soucasti,kontrolka.....

Příspěvek od mateskojetin »

Tady jsem našel forum kde je nafocené celé řízení. http://www.pctuner.net/forum/auto-moto- ... ico-3.html
Reklama

newman
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Servo Punto mk2 1,2 8V

Příspěvek od newman »

Mam taky problem, zda sa mi ze mi ide tazsie volant aj ked je zapnute city a trosku je tam vola tusim, ale nerobi to vzdy, niekedy sa stane ze idem do zatacky a vypne ho uplne a svieti cerveny volant na pristrojovke!! co s tym moze byt?? kde sa tam meni servo olej alebo tak bo som nemenil vobec a ani som to neneasiel nikde...
Punto mk2 / 1,2 L / 8V
Anduril
Znalec

Re: Servo Punto mk2 1,2 8V

Příspěvek od Anduril »

Pokracuj zde - najdes tam odpovedi na sve otazky :)
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=68&t=437

Olej se nedoliva, je tam elektricky posilovac.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
Pepik
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Pepik »

Tak jsem se díval na ty italské fotky snímače v posilovači.Když jsem viděl jak je to udělané tak mě jímá hrůza.Nejvíce problémů bude hlavně v tom snímání.Jsou to takové fórové potenciometry.Ty běžce potenciometrů to jsou jenom plíšky bez uhlíkových doteků,za chvíli to musí být vydřené.I ten šnekový převod(kolo)je z plastu.Upadne plíšek a v servisu Vám za 22 000 kč vymění celé servo.Ten vlastní motor si myslím vydrží hodně na něm nemá co odejít.Nedivím se, že to kde komu zlobí když ty potenciometry začnou chrastit,před tím než odejdou nadobro.Očekával bych,že u řízení výrobce použije nějaké bezkontaktní snímání.Aspoň,že brzdový pedál neudělali z plastu.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Emcik
Začátečník

Příspěvek od Emcik »

Ahoj.
Len pridam svoju skusenost s vypadavajucim servom v Punte MK2 (r.v.2000). Stalo sa mi viackrat ze pri plnom lavom alebo pravom rejde mi vypadlo servo, ale ani po vypnuti motora a nastartovani nenabehlo, stale svietila kontrolka serva na palubnej doske. Po urcitom case vsak servo znova nabehlo. Najdlhsie bolo takto "vypadnute" viac ako 2 tyzdne a stalo sa mi to asi 5 - 6 krat.
Nakoniec mi vo FIATe v Kosiciach spravili diagnostiku a podla toho co som sa dozvedel, ze softver (Examiner?) zistil 4 chyby, z toho vraj 3 boli schopni "vymazat" ale jednu bohuzial odstranit nevedeli. Ale tiez mi tvrdili ze moze byt problem so snimacom polohy. Dolezite vsak je ze odvtedy uz so servom problem nemam a funguje. Jedine comu sa snazim vyhybat je prudky plny pravy alebo lavy rejd, lebo vtedy servo stale vydava taky cudny zvuk, niekto to tu uz opisal, ako hrkotajuce kamienky :) .
djchrpa
Začátečník

Příspěvek od djchrpa »

Tak jsem si koupil Punto II 1,9 D r.v. 1999 a nefungovalo servo (to jsem ještě netušil, jak velký je to problém)...
Svítí červená kontrolka a servo nefunguje. Vyměnil jsem servo motorek za druhý - stále nefungovalo. Vyměnil jsem čilo (u volantové tyče) a servo začalo fungovat. Ten den jsem auto zaparkoval před domem - vše fungovalo OK. Druhý den ráno jsem k autu přišel a servo opět nefunguje. Prostě hned, jak jsem nastartoval, tak to nejde. Prosím vás o radu, vážně už nevím, co s tím ... :( :( :( :x
ygzo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ygzo »

a to co si vymenil pri tej volantovej tyci, to vlastne co bolo?
Fiat Punto MKII 1.2 16V HLX
SpiritWolker
Všeználek

Příspěvek od SpiritWolker »

snimac otacania volantu, o par stran dozadu najdes link na jednu www stranku kde je to cele pofotene

mam na predaj jeden snimac
ygzo píše:a to co si vymenil pri tej volantovej tyci, to vlastne co bolo?

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
SpiritWolker
Všeználek

musis najprv dat doporiadku servo-motorcek az potom kontrolovat ostatne diely
navod a fotky su tu v tejto teme
djchrpa píše:Tak jsem si koupil Punto II 1,9 D r.v. 1999 a nefungovalo servo (to jsem ještě netušil, jak velký je to problém)...
Svítí červená kontrolka a servo nefunguje. Vyměnil jsem servo motorek za druhý - stále nefungovalo. Vyměnil jsem čilo (u volantové tyče) a servo začalo fungovat. Ten den jsem auto zaparkoval před domem - vše fungovalo OK. Druhý den ráno jsem k autu přišel a servo opět nefunguje. Prostě hned, jak jsem nastartoval, tak to nejde. Prosím vás o radu, vážně už nevím, co s tím ... :( :( :( :x

alebo napište spravu
djchrpa
Začátečník

Příspěvek od djchrpa »

djchrpa píše:Tak jsem si koupil Punto II 1,9 D r.v. 1999 a nefungovalo servo (to jsem ještě netušil, jak velký je to problém)...
Jak jsem to koupil, tak servo vůbec nešlo. Prostě nic. je ale zajímavé, že po výměně toho snímače otočení vše fungovalo bez problémů - asi dvě hodiny :lol: . V pohodě jsem s tím zaparkoval před domem a pak ráno nic.... nastartuju a nejde...
SpiritWolker
Všeználek

mne takto pokazene servo niekedy fungovalo ked som odpojil baterku na noc :-) ale po druhom nastartovani to zas neslo, myslel som si ze to bolo v baterke :D ale nebolo
djchrpa píše:
Jak jsem to koupil, tak servo vůbec nešlo. Prostě nic. je ale zajímavé, že po výměně toho snímače otočení vše fungovalo bez problémů - asi dvě hodiny :lol: . V pohodě jsem s tím zaparkoval před domem a pak ráno nic.... nastartuju a nejde...

alebo napište spravu
djchrpa
Začátečník

Příspěvek od djchrpa »

takže už víme, v čem je problém. Tedy info pro ty, kterým se stalo to, co mi:
Závada: svítí červená kontrolka serva a servo nefunguje
Možný důvod: zadřené ložiska na horním uložení tlumiče, značně podhuštěné pneumatiky (atd. - prostě cokoli, co znesnadňuje řízení).
Vysvětlení: elektronický posilovač má sám o sobě vysoký odběr energie. Pokud jde řízení ztěžka, je odběr ještě vyší. Je tam napěťová pojistka, která když je odběr příliš vysoký, servo vypne. Pomůže odpojení od baterie na delší dobu (doba pro vymazání chyb z počítače je 2min.). Pokud se tedy odpojí baterka, vše zase bez problémů funguje, protože se zresetuje záznam o vysokém odběru. Ten ovšem znovu naskočí.
Takže řešení (v mém případě) - dát dohromady nápravu tak, aby šla lehce a neměl by být další problém. Poté, co bude náprava OK stačí odpojit na delší dobu baterii a vše bude fungovat jak má.

Samozřejmě na každém autě může být jiný problém - viz. věci, které se tady řešily (relátka, letování spojů, čidlo na pohyb volantu atd...)

BTW., pokud byste někdo měli zájem o servo motorek, o jednom zánovním bych věděl... :D
Radek HGT
Začátečník

Příspěvek od Radek HGT »

Nazdarek ludkovia.Mam puntika 2 r.v. 2001(HGT)Mam rovnaky problem so servom s mensim rozdielom.Mne kontrolka posilovaca zacala svietit a uz neprestala... :? A samozrejme ze servo mi nefunguje.Ani ked vypnem a opätovne nastartujem.Tak som podla vasich skusenosti a rad zacal prehladavat chybicky po poradi.Po vymontovani servomotorceka som prisiel nato ze mi jedno s tych 2 relatok na plosnom spoji nespina.Tak som ho otvoril,precistil a zacalo fungovat.Ale mam zly pocit ze nie na dlho.Este som ho nenamontoval spät,koli tomu ze sa poobzeram po novom.Ale ako vidim bude to väcsi problem ako som si myslel.

Tymto mam na vas jednu velku prosbu,keby nahodou mal niekto jedno zvysne,alebo by vedel kde sa to da zohnat,budem vam nesmierne vdacny
Pre tych ktory by mali zaujem mi pomoct,vam napisem typ toho relatka :SIEMENS V23072-C1061-A308 GERMANY BC95022
Fiat Punto HGT 1.8 16V r.v 12.2001
Viac tu: http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=10189" onclick="window.open(this.href);return false;
JardaK.
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od JardaK. »

Dobrá, vidím, že problémy se servem se vyskytují u hodně uživatelů a u mě taky. Můj dotaz zní - když teď koupím v obchodě nové servo, už je to z výroby vychytané nebo mě tytéž problémy čekají po čase znova? A proč se servo chytne, když vypnu zapalování a nastartuju znovu a nechytne se při dalším točení volantem při jeho výpadku?
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
SpiritWolker
Všeználek

budu ta cakat znova :-(

Vo fiate mi pred dvoma rokmi ponukali novy servomotorcek za 10.000sk a riadiacu jednotku serva za 15.000sk alebo cele riadenie za 75.000sk :twisted:

mozno budem mat na predaj servo a riadiacu jednotku serva ale musim zistit ci je to funkcne

ak sa niekto najde v Ba s pokazenym servom môzem mu pomôct rozobrat a preletovat cinove spoje

nove by som nikdy nekupil - radsej pouzivane z vraku - a za rozumnu cenu
Naposledy upravil(a) SpiritWolker dne 17 led 2010, 11:00, celkem upraveno 1 x.

alebo napište spravu
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“