Nejdu stierače a ventilátor Punto 95´

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejdu stierače a ventilátor Punto 95´

Příspěvek od jimy »

zdravím všechny, chci se zeptat, koupil jsem na zimu punto rok výroby 96, ale nejdou stěrače jak vepředu, tak vzadu, tak ani odstřikovače, neví někdo co s tím ??? a ventilátor mi fučí jen na 1, neví taky někdo co s tím ?? díky moc!!
Punto MK1 1.2 1998..
Reklama

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Mrkni na pojistky... Pak dej vědět...
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimy »

pojistky jsem dneska měnil, ale u jedné jak jsem se díval, tak je tam nějaký problém v té pojistkové skříni, ale netuším, která pojistka je ke stěračům :( .. ale jinak pojistky jsou všechny OK!
Punto MK1 1.2 1998..
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Tam je to naznačený která pojistka je k čemu a měla by tam být plastová pinzeta kterou se dají vytáhnout a prohlídnout...
A jestli nejdou stěrače vpředu i vzadu hledal bych chybu v pojistkách nebo v elektrice vedoucí od nich... Skus skoušečkou...
Případně skus jestli do motorků jde el.
Vzadu když otevřeš kufr na spodní hraně kufru jsou stykače zkus je očistit a pak jestli jde do nich el. případně jestli nejsou doteky na zadním čele moc vysoko (nezapomeň si nechat zaplej klíč) Doraz čela upravíš gumovejma špuntama v rohách čela Případně jestli do těch doteků el půjde a doteky na čele jsou v poho tak bys musel demontovat vnitřní kryt čela a mrknout na motorek stěrače-skus zatím tohle já myslím ale že máš chybu v pojistkách...
Dej vědět...
jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimy »

díky za rady, dneska se na to jdu kuknout, když, tak vyfotím jak vypadá ta pojistková skříň ...
Punto MK1 1.2 1998..
jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimy »

takže : stěrače i ventilátor běží, ale mám problém :D:D ... když vypnu motor, vytáhnu klíč a otočím relátkem topení ( 0-3), tak fouká vzduch :))) .. co s tím prosím :)))) ... díky ... jinak ty stěrače a to bylo Tím, že ta pojistková skříň je nějaká divná, musí se vyměnit, byla asi slabá pojistka nebo tak něco a ono to vyzkratovalo a dotyčný tam dal kus drátku na kontakt aby to jelo a ono se to vytáhlo pryč :) ..
Punto MK1 1.2 1998..
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Najdi bejvalýho majitele třeba jen někde dal drátek a fouká to no :lol: Tohle fakt nevím ale asi je to zapojený ještě jinak a vlastně jedinej spínač je ten ovladač takže je vyblokovanej klíček... To vypadá jako klasický přemostění ale fakt nevím...
A proč ti to vadí?? :lol: :lol:
jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimy »

mi to nevadí, ale at mi to nevybije baterku :) ... jinak jsem rád, že to jdou stěrače :)
Punto MK1 1.2 1998..
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

jimy píše:mi to nevadí, ale at mi to nevybije baterku :) ... jinak jsem rád, že to jdou stěrače :)
Nesmíš to zapomínat vypínat no... Předchozí majitel si to přispůsobil jako nezávyslý topení :lol: Asi v autě souložil a byla mu zima a bál se že by ukopl klíč v zapalování :lol: tak si to upravil :lol:
LilSuky
Fiaťák

Příspěvek od LilSuky »

ja mam jinej problem...sterace i ventilator funguje...jenom na steracech mi asi odesel cyklovac nebo co to je...jak zapnu sterace a posouvam packu dolu sa cyklus nemeni...porad ten jeden a samej...a kdyz vypnu sterace tak jse zaseknou tam kde sem je vypnul...tedy nekdy i pres cely celni sklo a ja se pak muzu chvili hrat aby sem je dal na puvodni misto...
http://lado88.rajce.net/Punto" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto Mk1 1.1 55 40kw r.v.:97
jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimy »

jsem dneska zjistil, že to dělá jak kdy :) .. ale mám ještě jiný problém, auto občas nechce nastartovat, neví někdo co s tím??? chytne to třeba až na podruhé nebo tak .. :( ... díky za rady
Punto MK1 1.2 1998..
LilSuky
Fiaťák

Příspěvek od LilSuky »

jimy píše:jsem dneska zjistil, že to dělá jak kdy :) .. ale mám ještě jiný problém, auto občas nechce nastartovat, neví někdo co s tím??? chytne to třeba až na podruhé nebo tak .. :( ... díky za rady
kdyz to konecne nastartujes musis naslapavat plynem nebo ne?? ja jsem mel stejnej problem, pak casem auto uz ani nemelo tah a boli chyba v LS a taky v cidlu tlaku vzduchu...
http://lado88.rajce.net/Punto" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto Mk1 1.1 55 40kw r.v.:97
jimy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimy »

no, jak kdy ... někdy ne, někdy to musím prošlapat ... ale právě se mi zdá, že když to startuju s plynem, tak to je horší než bez .... nevím co s tím :( ..
Punto MK1 1.2 1998..
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Sem včera sednul do vychladlýho Punta a ejhle topení nešlo ani na jedný poloze... Začaly lítat kurvy a otevřel sem pojistkovku pojistka byla OK z toho sem usoudil že je v hajzlu reostat... Jízda bez topení je touhle dobou za trest... ale nakonec sem cestu Přimělkov Jihlava NMNM přežil... Dnes sem si u výměny málem ulomil hlavu... Byl to reostat))) a sem zvědavej jak dlouho to vydrží... Dal sem tam starej reostat ještě origo VALEO asi 3x opravenej pájkou... ten no name vydržel dva roky a měsíc((( ale taky sem ho teď spravil takže uvidíme...
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“