Fiat Multipla x Citroen Picasso?

Nevíte kam to patří, pište to sem...

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

kkral píše:Zdravim. Koupil jsem Mulťu cca před měsícem. Řešil jsem stejný problém - 3 malé děti s autosedačkama do auta. Nakonec to vyhrála Multipla právě kvůli skvělé prostornosti uvnitř a opravdu nelituji. Připínání dětí do autosedaček je zde přímo luxusní, ani ohýbat se člověk skoro nemusí. Picasso je trochu podfuk - tváří se to jako MPV, ale vevnitř je pro lidi zoufale málo místa. Mutlipla je proti tomu obývák. Výhodou je i ta kontroverznost - je výrazně levnější než ostatní MPV, což hraje pro ty, kterým jde zejména o funkčnost (a tím více pro ty, kterým se opravdu líbí). I problém s manželkou jsem měl podobný - ze začátku nechtěla o Multiple ani slyšet - právě kvůli vzhledu. Po pár jízdách ale změnila názor a co víc - veřejně to přiznala ! - to všechno Mutlipla dokáže ;-). Jedinou slabinkou je relativně menší kufr, ale na běžný provoz vpohodě stačí (člověk se nestěhuje každý den) . Na dovolenou buď se střešním boxem, a nebo vyhodit jedno sedadlo, pokud Vás jede 5.
Taky jsme po narození třetího řešili, co s kočárem a vyhrál to střešní box. Podařilo se mi ho sehnat velmi levně (něco kolem 4800 - nějaká pražská firma) a krásně se mi do něj kočár vejde bez demontáže koleček či čehokoliv jiného. Jinak vnitřek je opravdu velmi variabilní, protože po vyndání prostřední sedačky se mi tam podařily dostat čtyři jízdní kola a jelo nás pět chlapů s velkejma kabelama :-)
Reklama

ok2ucx
Začátečník

Příspěvek od ok2ucx »

Ahojky, mě osobně ten (malý) kufr strašně zklamal, už jsem někde zmiňoval, jaká škoda že není o 20-30cm delší.

Typický scénář je, že se v kufru veze kočárek, nějaký dětský bicykl, někdy dva a ještě k tomu současně větší nákup, žádné stěhování. No vlastně skoro jo :? Neumím si představit cpát kočárek někam na střechu do boxu; na dovolenou bez problémů, ale ten běžný provoz, to nee. Já ještě možná snad, ale žena ne, zvláště pak když kolem pobíhají 3 smradi...

No tak jsem zakotvil jinde, výběr aut je vcelku rozmanitý, tak si každý nakonec vybereme. Multipla mě vždy zaujme, ale moc jich nejezdí...

Tolik jen názor, mějte se.

Pavel
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Ostatní“