Tak mám na autě skoro 2 měsíce Continental ECO Contact 6 a najeto na nich cca 1300 km, převážně po městě. Nechci, aby to vyznělo nějak nadneseně, neumím si představit lepší pneumatiky. Kus mě vyšel na 1500 Kč, bez slev (nakupuju v místě, kde dostanu v případě potřeby záruku a nemusím nikam nic posílat a dohadovat se, co se mohlo a nemohlo stát přepravou spediční firmou..).
Cca po 100 km, kdy se povrch přirozeně zdrsnil, tak začaly mít Continentaly pořádnou přilnavost. Opravdu mimořádnou přilnavost. Při rozjezdu, brzdění a prudce projeté zatáčce NEHVÍZDAJÍ ! Nikdy nehvízdají. Maximálně je slyšet u rozjezdu krátký prokluz a hned se chytá, protože je seicento na předek dost lehké. A to jenom u prudké akcelerace na suchu a hodně svižné na mokru. Není už tak možné dělat hlasité hvízdavé efekty protočením kol při rozjezdu. To je však jediná újma, která u Continentalu vznikne.

Měl jsem i několik hodně prudkých brzdění, když mi někdo hodil myšku před auto. Opět podobně jako při rozjezdu - nehvízdají, jen je slyšet minimální smýkavost zpravidla na jednom z kol, nebo na zadku a velmi rychle se chytnou při nepatrném ubrání brzdy - nemám ABS. Několik zatáček, které dobře znám jsem projel rychlostí o cca 15-20 km/hod rychleji než jezdím obvykle s předchozími Barumkami. Auto se jakoby opře do zatáčky. Není slyšet zvýšený hluk při říznutí zatáčky jako u komplet všech předchozích pneumatik. Při říznutí zatáčky je pneu stejně tichá jako při jízdě rovně. Podle sluchu se tedy nepozná, kdy už je jízda moc rychlá na zatáčku. Přiznávám na rovinu, že nemám odvahu vyzkoušet v zatáčce, kde je hranice přilnavosti Continentalu. A v provozu by to rozhodně neměl nikdo zkoušet. Jen na nerovném asfaltu, zvlněném a s vyjetými kolejemi se auto posunulo o kousek ven ze zatáčky a pak hned zase chytlo směr. Pořád píšu o seicentu, kde není buhvíjaká stabilita. K obratnosti auta teď má poprvé nově i výrazně větší stabilitu, že jsem tomu sám nechtěl věřit.