Dignostika nové Cromy
Moderátor: peta.smolik
-
- Fiaťák
Re: Dignostika nové Cromy
Na strankach maji nejake upozorneni:
ELM 327 INTERFACE WARNING:
Please note that some ELM 327 interfaces produced in the last few years have problems accessing the CAN network. The problem can be easily fixed by simply removing one resistor from the interface. The procedure is covered in the following topic on the forum: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE).
Windows 8 note:
Multiecuscan works fine on Windows 8/8.1, but you have to install .NET Framework 3.5 (which is not installed by default). You simply have to go to Control Panel -> Add remove programs -> Add remove windows components, and install .NET Framework 3.5.
For the CANtieCAR interface you can install the same drivers as Windows 7.
ELM 327 INTERFACE WARNING:
Please note that some ELM 327 interfaces produced in the last few years have problems accessing the CAN network. The problem can be easily fixed by simply removing one resistor from the interface. The procedure is covered in the following topic on the forum: FAULTY ELM 327 INTERFACES DE-MYSTIFIED (READ HERE).
Windows 8 note:
Multiecuscan works fine on Windows 8/8.1, but you have to install .NET Framework 3.5 (which is not installed by default). You simply have to go to Control Panel -> Add remove programs -> Add remove windows components, and install .NET Framework 3.5.
For the CANtieCAR interface you can install the same drivers as Windows 7.
Fiat Croma 2006 (pred FL) 1,9 JTD 16V EMO, panorama
- Reklama
Takze jak jsem slibil, prikladam odkaz na zip s drivery, ktere mi funguji pro ELM327 a WIN8.1
http://uloz.to/xaiMZSfL/elm327-win8-1-zip" onclick="window.open(this.href);return false;
po vzoru predesleho klubu "Mareaci sobe" inspirativne pronasim "Cromaci sobe"
http://uloz.to/xaiMZSfL/elm327-win8-1-zip" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Croma Nuova 1.9JTDm 110kW Dynamic
Fiat Marea Weekend 1.6 76kW
-
- Fiaťák
Aby se to tu nezvrtlo To zni jako grupensexEngi píše:Takze jak jsem slibil, prikladam odkaz na zip s drivery, ktere mi funguji pro ELM327 a WIN8.1
Tak jsem dnes zkoušel..... Na win 8 nejde registrovaný FES 3.6, tudíž mi šla připojit jen položka "Body"... Nic víc. Na win 7 registrovaný FES 3.6 šlape! Připojím všechno, airbag, palubní desku, posilovač řízení, udělám test akčních členů atd. Ale motor prostě připojit nejde... Je tam BOSCH edc16c39 cf4/eobd diesel injection (1.9,2,4) a nic. Prostě se to nepřipojí...
Tak mě napadá, nemůže být jednotka nějak blokovaná? Je mi divný, že na všechno se připojím ale na motor ne... Dík
Tak mě napadá, nemůže být jednotka nějak blokovaná? Je mi divný, že na všechno se připojím ale na motor ne... Dík
a zkousel jsi i treba FREE verzi MultiEcuScan ?
Fiat Croma Nuova 1.9JTDm 110kW Dynamic
Tu jsm zkoušel pod win 8, a nepřipojilo se mi na motor, pochybuju, ž se mi připojí na win 7.
Možná je to fakt tím autem. Je to rok 2010
Možná je to fakt tím autem. Je to rok 2010
Třeba má nějaký hlídání..
Však já to mám funkční, na vše se připojím, jen na motor ne... JE to rok 2010, tak jestli to nemá nějakou ochranu??
I normální klasická origo diag. se připojovala dcela dlouho.
I normální klasická origo diag. se připojovala dcela dlouho.
-
- Fiaťák
Dost silne pochybuju, ze by pro r.v. 2010 delali zvlast nejakou ochranu na diagnostiku, kdyz treba Alfy 159 ve stejnem roce vyroby zadnou takovou ochranu nemaji. A to, ze se origo diagnostika pripojovala dlouho jeste nic neznamena a tim, ze se pripojila - znamena, ze to normalne musi jit (me se take pripojuje MES ruzne dlouho, nekdy behem 2 sec. a nekdy i 15 sec).
Muzes se jeste mrknout na support list:
http://multiecuscan.com/SupportedVehiclesList.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale podporovat by to normalne melo. Vim, ze se vsude nepripojim pres ELM a ze na neco mam k zapisu "vaginu", ale na motor se mi pripoji oba kabely.
A to mam oba kabely z "ciny" a vse funguje, jak ma.
Takze by bylo dobre to jeste zkusit u nekoho, kdo vi, ze se mu to normalne pripoji i k motoru, at vyloucis problem s nastavenim ci kabelem. Pote se da diskutovat o nejake "ochrane proti pripojeni". Pochopil bych snad jeste ochranu proti zapisu, ale proti pripojeni se na jednotku je to nejake divne.
Muzes se jeste mrknout na support list:
http://multiecuscan.com/SupportedVehiclesList.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale podporovat by to normalne melo. Vim, ze se vsude nepripojim pres ELM a ze na neco mam k zapisu "vaginu", ale na motor se mi pripoji oba kabely.
A to mam oba kabely z "ciny" a vse funguje, jak ma.
Takze by bylo dobre to jeste zkusit u nekoho, kdo vi, ze se mu to normalne pripoji i k motoru, at vyloucis problem s nastavenim ci kabelem. Pote se da diskutovat o nejake "ochrane proti pripojeni". Pochopil bych snad jeste ochranu proti zapisu, ale proti pripojeni se na jednotku je to nejake divne.
Tak vyzkoušeny jak multiecuscan tak fiat ecuscan na různých PC a stále motor připojit nejde. Dělal jsem si i scan jednotek a fes najde všechno, od abs po klimatizaci atd ale jednotku motoru nenajde. Fakt už nevím, co s tím. Musí být chráněna, jinak už nevím. Dávám foto scanu
- Přílohy
-
- IMAG0940.jpg (194.8 KiB) Zobrazeno 4931 x
-
- Fiaťák
Tak neznam nikoho, kdo ma zaheslovano. Zkus jeste nekde pujcit kabel a vyzkouset jiny (kabel muze byt i vagina, pripojit na motor musi jit - aspon pro cteni). Tusim, ze uz jsem nekde na foru cetl, ze mu taky nesel pripojit motor a zjistil, ze ma spatny kabel.
Co vim ja, tak jedine heslo, ktere se na fiatu pouziva je Master Code z modre karty a to, kdyz si chce nechat udelat klic. A mozna i kdyz menis celou jednotku, ale jak je to u vymeny s immo, to netusim).
Co vim ja, tak jedine heslo, ktere se na fiatu pouziva je Master Code z modre karty a to, kdyz si chce nechat udelat klic. A mozna i kdyz menis celou jednotku, ale jak je to u vymeny s immo, to netusim).