HELP - Spotřeba oleje
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Mam takovy problem, nekde se mi behem cca 800km ztratila trocha oleje. Mel jsem na te merce neco nad MAX a ted mam tak 3/4 mezi MIN a MAX. Drive to drzelo furt nad MAX a ted za posledni tyden to nejak zmizelo. Auto jede normalne. Na vicku chladici kapaliny neni nic zvlastniho, z vyfuku taky myslim nejde zadny zvlastni kour. Akorat kolem vika ventilu je to dost mokre. Je mozne, ze by to vlivem vetsi zateze (posledni tyden jsem hodne jezdil delsi dalnice a nesetrim to) zralo olej nebo to muze takhle unikat pod vikem? Motor ma najeto ~140400Km. Olej je 10W-40 polos. OMV, meneny ve 132k km.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
- Reklama
-
- Fiaťák
Přesně tak,tudy to dost často utíká a při delší jízdě to může vyvzlínat.Rada je jednoduchá přetěsnit.Anduril píše:Mam takovy problem, nekde se mi behem cca 800km ztratila trocha oleje. Mel jsem na te merce neco nad MAX a ted mam tak 3/4 mezi MIN a MAX. Drive to drzelo furt nad MAX a ted za posledni tyden to nejak zmizelo. Auto jede normalne. Na vicku chladici kapaliny neni nic zvlastniho, z vyfuku taky myslim nejde zadny zvlastni kour. Akorat kolem vika ventilu je to dost mokre. Je mozne, ze by to vlivem vetsi zateze (posledni tyden jsem hodne jezdil delsi dalnice a nesetrim to) zralo olej nebo to muze takhle unikat pod vikem? Motor ma najeto ~140400Km. Olej je 10W-40 polos. OMV, meneny ve 132k km.
A jakou mas spotrebu oleje?
Mne se prave nelibi to, ze to zmizelo tak najednou. Ale prolina to dost, je tam porad videt cerstvy olej kolem toho tesneni vika (doufam, ze je to tam a ne hlava:))
Da se to pretesnit doma nebo to musim nechat nekomu, kdo to umi? Resp. jak je to slozite?
Mne se prave nelibi to, ze to zmizelo tak najednou. Ale prolina to dost, je tam porad videt cerstvy olej kolem toho tesneni vika (doufam, ze je to tam a ne hlava:))
Da se to pretesnit doma nebo to musim nechat nekomu, kdo to umi? Resp. jak je to slozite?
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
-
- Fiaťák
To dokážeš sám.Sundáš vzduchovej box a víko je na pár šroubcích.Až budeš dávat to nový ulož ho do hermetiku,máš jistotu že to bude těsnit na100%Anduril píše:A jakou mas spotrebu oleje?
já jsem doléval u 1,2 16v , 0,5 litru oleje na 15 000 km . což je asi v normě .
ted jsem měnil olej tu samou značku a třídu + dva poslední díly výfuku .
a zdá se mi že de motor nějak hlučněji nevíte čím to muže být nebo jestli si to " sedne " ??
ted jsem měnil olej tu samou značku a třídu + dva poslední díly výfuku .
a zdá se mi že de motor nějak hlučněji nevíte čím to muže být nebo jestli si to " sedne " ??
(1.2 16v, 80ps , 6 speed) + pure Italia = Sporting (zatím najeto 182tis.km)