DISKUZE - Klimatizace
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Vydrž ešte dva mesiace a budeš rad že ti to kúri!!!milanluko píše:Long píše:Punta nejsou moc drahy auta a nez vymejslet takovydle "zvlastni reseni" nebo vestavbu jiny, tak je lepsi koupit rovnou auto s klimou. Mam origo a pohoda, chladi pekne a hlavne v techdle horkach v cernym aute je to hodne poznat.
a clovek ktory punto uz ma bez klimy a nema peniaze na klimu?
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
ten peltier dokaze aj kurit ked otocis polaritumajco píše:Vydrž ešte dva mesiace a budeš rad že ti to kúri!!!milanluko píše:Long píše:Punta nejsou moc drahy auta a nez vymejslet takovydle "zvlastni reseni" nebo vestavbu jiny, tak je lepsi koupit rovnou auto s klimou. Mam origo a pohoda, chladi pekne a hlavne v techdle horkach v cernym aute je to hodne poznat.
prodat a koupit si jiny Punto s klimou:)milanluko píše:Long píše:Punta nejsou moc drahy auta a nez vymejslet takovydle "zvlastni reseni" nebo vestavbu jiny, tak je lepsi koupit rovnou auto s klimou. Mam origo a pohoda, chladi pekne a hlavne v techdle horkach v cernym aute je to hodne poznat.
Kdyz uz mermomoci chces nacpat do stavajiciho klimu tak smysl ma akorat z nejaky vraku kuchnout ale vecinou na predek bourany a klima poskozena. Navic je s tim neskutecny srani. Kompresor elmag. spojkou, nahon od motru, komplet trubky, celej ten klima vymenik co je ve ventilaci topeni, susak pod predni naraznik. Todle vsecko roztahat, pripevnit a nasledne elektronika. Cidlo ve vymeniku, tlakovy cidlo v klime, rele v tej rozvodnej krabici motoru, kabelaz, hafo pojistek a nasledne ridici jednotka, takze prace hodne zabavna:))
Fiat Punto II HLX 1,2 16V
Aplikace Peltierova článku pro autoklimu je podle mne nesmysl, kvůli malému výkonu, omezenému zejména alternátorem.
Klima v autě je fajn, ale nevidím její velký význam v malém autě, jako je Uno nebo Punto. Takové auto jezdí typicky krátké vzdálenosti, a tak než se vychladí, nachází se auto v cíli. Navíc motorový prostor je stísněný, a tak se instalací docela složitého zařízení, jako je klima, pořádně zkomplikuje případná oprava a údržba motoru ale i klimy. Citelně se zvýší spotřeba, nejen kvůli vlastnímu příkonu klimy, ale i kvůli její váze, která je u takového lehkého auta taky asi poznat.
Občas se ta klima určitě pro Čecha určitě hodí, protože typicky nemá na to, aby jel na dovolenou druhým nebo třetím (větším) autem v rodině, kde má klima už své jasné opodstatnění.
Tím nechci nikomu nic rozmlouvat, jen se zamyslet, jestli ta námaha a finanční prostředky za klimu u Punta stojí za to ...
Klima v autě je fajn, ale nevidím její velký význam v malém autě, jako je Uno nebo Punto. Takové auto jezdí typicky krátké vzdálenosti, a tak než se vychladí, nachází se auto v cíli. Navíc motorový prostor je stísněný, a tak se instalací docela složitého zařízení, jako je klima, pořádně zkomplikuje případná oprava a údržba motoru ale i klimy. Citelně se zvýší spotřeba, nejen kvůli vlastnímu příkonu klimy, ale i kvůli její váze, která je u takového lehkého auta taky asi poznat.
Občas se ta klima určitě pro Čecha určitě hodí, protože typicky nemá na to, aby jel na dovolenou druhým nebo třetím (větším) autem v rodině, kde má klima už své jasné opodstatnění.
Tím nechci nikomu nic rozmlouvat, jen se zamyslet, jestli ta námaha a finanční prostředky za klimu u Punta stojí za to ...
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
[quote="Patrik"]Aplikace Peltierova článku pro autoklimu je podle mne nesmysl, kvůli malému výkonu, omezenému zejména alternátorem.
[quote="Patrik"]
Absolutni nesouhlas. Pri koupe Punta jsem chtel jedine s klimou a nelituji, pokazde kdyz vyjedu, treba i jen na 10 minut po meste tak se jen utvrzuji v tom, ze jsem udelal dobre. A to nemluvim o cestach Pha - Zlin bez klimy bych ani nevyjel pri techto teplotach. Kdo jednou zkusi auto s klimou, tak nechce jinak!! Argumenty typu...dyt si stahni okynko, jsou celkem mimo a spotreba benzinu mi na 100 dela 0,2l a to za nepropocene trencle urcite stoji!!
Tim nechci rikat, ze auto bez klimy je spatne to ne, ale s klimou by bylo lepsi
[quote="Patrik"]
Absolutni nesouhlas. Pri koupe Punta jsem chtel jedine s klimou a nelituji, pokazde kdyz vyjedu, treba i jen na 10 minut po meste tak se jen utvrzuji v tom, ze jsem udelal dobre. A to nemluvim o cestach Pha - Zlin bez klimy bych ani nevyjel pri techto teplotach. Kdo jednou zkusi auto s klimou, tak nechce jinak!! Argumenty typu...dyt si stahni okynko, jsou celkem mimo a spotreba benzinu mi na 100 dela 0,2l a to za nepropocene trencle urcite stoji!!
Tim nechci rikat, ze auto bez klimy je spatne to ne, ale s klimou by bylo lepsi
IQTQ - MKI 1,2 16V 63kw
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no ja som tiez toho nazoru, ze v takychto horucavach bez klimy to moc velka zabava asi neni
ja som pri kupe auta mal len jedinu podmienku ... aby malo klimu a veru stoji to za to aj pri malom aute ako je Punto - na vykone to skoro vobec nebadat a na spotrebe tiez len minimalne, ale tych par korun za to iste stoji ako sa potit ako kon a utierat sa kazdu sekundu
nedavno som si kupil teplomer do auta a ked parkujem na slnku niekedy ukazuje aj 50 stupnov !!! (mozno nie je najpresnejsi ale max +/- 2-3 stupne)
a pri bezvetri nech mi nikto nehovori, ze staci stiahnut okna v meste to vobec nepomaha ... zapnem klimu na 2-3 minuty na MAX a ked nasadnem tak sa tam uz da vydrzat - netvrdim, ze tam bude za ten cas o 30 stupnov chladnejsie, ale iste to je o dost lepsie ako bez nej
ja som pri kupe auta mal len jedinu podmienku ... aby malo klimu a veru stoji to za to aj pri malom aute ako je Punto - na vykone to skoro vobec nebadat a na spotrebe tiez len minimalne, ale tych par korun za to iste stoji ako sa potit ako kon a utierat sa kazdu sekundu
nedavno som si kupil teplomer do auta a ked parkujem na slnku niekedy ukazuje aj 50 stupnov !!! (mozno nie je najpresnejsi ale max +/- 2-3 stupne)
a pri bezvetri nech mi nikto nehovori, ze staci stiahnut okna v meste to vobec nepomaha ... zapnem klimu na 2-3 minuty na MAX a ked nasadnem tak sa tam uz da vydrzat - netvrdim, ze tam bude za ten cas o 30 stupnov chladnejsie, ale iste to je o dost lepsie ako bez nej
-= Fiat Punto II 1.2 16V ELX | Speedgear =-
Rieši sa tu úplna kravina s implantovaním čohokoľvek do punta.. Aj keď sú tie články lacné, ešte neznamená, že to bude fungovať, ako si myslíš/te. Ešte to totiž nikdo nevyskúšal a nejazdí na to... A treba rátať, že je to el. zariadenie a sme obmedzený alternátorom, ako to tu bolo písané.
Čo sa týka implantácie klimatizácie z iného auti- Páni aj keď klímu kúpiš za 5 tis. kompletnú, čo nekúpiš, montáž je tak zložitá a náročná na čas, že to len tak hockto nezvládne . (nechcem nikoho podceňovať) Ale predraží sa ešte o robotu a o.....
takže punto, čo som kúpil za 180 tak aj predám, doplatím ešte 10, popr. 20 ti a bude nafta aj s klímou.
Neberiete do úvahy jeden fakt:
1.2l 8V benzín s klímou- Ani sa z križovatky nerozbehneš! 1.9 TDI seat toledo cíti, keď je klíma zapatá. Aj ignis a to je 1,3l 16V !!
Takže veľa šťastia s implantátmi ale s rozumom, aby Vás nemrzelo, že ste romrdali celé auto a je to pi** platné. Pa Peťo
Čo sa týka implantácie klimatizácie z iného auti- Páni aj keď klímu kúpiš za 5 tis. kompletnú, čo nekúpiš, montáž je tak zložitá a náročná na čas, že to len tak hockto nezvládne . (nechcem nikoho podceňovať) Ale predraží sa ešte o robotu a o.....
takže punto, čo som kúpil za 180 tak aj predám, doplatím ešte 10, popr. 20 ti a bude nafta aj s klímou.
Neberiete do úvahy jeden fakt:
1.2l 8V benzín s klímou- Ani sa z križovatky nerozbehneš! 1.9 TDI seat toledo cíti, keď je klíma zapatá. Aj ignis a to je 1,3l 16V !!
Takže veľa šťastia s implantátmi ale s rozumom, aby Vás nemrzelo, že ste romrdali celé auto a je to pi** platné. Pa Peťo