Ridici jednotka z vrakace
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Ridici jednotka z vrakace
To je fakt, chtělo to hlavně napsat, co to dělá a co je na dignostice za chyby. Pak to můžu porovnat s tím, co to dělalo mě a odhadnout, jestli je to stejný problém. U mýho auta došlo před stanovením konečné diagnózy k proměření všech kabelů k cívkám a souvisejících kabelů k jednotce. Byly rozebrány, prohlídnuty, vyčištěny a napruženy všechny kontakty v souvisejících konektorech a pak byly namontovány nové cívky na zkoušku. Nepomohlo nic. Teprve po výměně jednotky bylo vše ihned v pořádku a od té doby OK.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím jestli to funguje ale kdysi jsem stratil klíč(na jiným Puntu 60SX 96)měl jsem jen ten jeden modrej no a pak sem ho musel koupit od nálezce (to auto byl dovoz) v roce 2003 jsem neměl jinou možnost nedalo se vymyslet jak udělat novej klíčradek.s píše:Jo to je pravda, stačí přeházet všechno, jak píšeš, tuhle variantu jsem zapomněl napsat. Má to ale nevýhodu, že na vrakáči musíš zaplatit taky jednotku imo + klíčky a to tě stáhnou o víc prachů
S tou elektrikou máš pravdu. Ono totiž dost i autoelektrikářů tomu úplně nerozumí a často nabízejí výměnu drahých dílů i když to není potřeba, jenom proto, že jim to píše diagnostika. Měřit v el. obvodech moc neumějí. Ale jsou i borci, co jsou dobrý.
Mě ta jednotka opravdu odešla, byla to výrobní vada. Ale jinak si elektriku opravuju sám, protože mám elektrotechnický vzdělání a nikdy jsem nemusel měnit žádný drahý díly. Ono je to hodně o tom udržovat konektory v čistotě a mít je dobře zacvakaný, aby se do nich nedostala vlhkost. Spousta závad je špatnými kontakty v konektorech. Nebo taky prodřenou izolací, když v servisu kabely nenasadí zpět do příchytek a ty se prodřou.
prostě jsem ho koupil a přemejšlel jak to udělat a tohle mi poradil servisák od Fiatu nalepil jsem ten origo klíč na imobiliser a ten tím pádem byl furt sepnutej no a nechal jsem udělat jen kopie klíče bez kodu a fungovalo to a pak sem ho prodal
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Jo, tohle funguje. Jinak z Fiatu už po letech nic nedostaneš, je to dávno po záruce. Zkoušel jsem to a jediný, co jsem vyjednal byla slušná sleva na jednotku od servisu velkého prodejce. Od Fiatu nic. Podle mě o tom Fiat věděl a měnil to, když to odešlo v záruce a potom smůla. Je to přesně tak, dvě varianty opravy, levnější dostaneš novou jednotku a starou tam necháš nebo dražší, když dostaneš novou a starou jednotku si chceš vzít. Nevím přesně proč to tak je.
Stejný přístup Fiatu je i u další výrobní vady Seicenta, kdy po letech prorezne plechová nádrž v lemu spojení horního a dolního dílu nádrže. Žádná sleva a tak tam šla neorigo nádrž, která je líp udělaná než ta originál.
Stejný přístup Fiatu je i u další výrobní vady Seicenta, kdy po letech prorezne plechová nádrž v lemu spojení horního a dolního dílu nádrže. Žádná sleva a tak tam šla neorigo nádrž, která je líp udělaná než ta originál.
Panda 1.2 r.2018
radek.s: a co se na celý vrakoviště vykašlat a zkusit pohledat na bazos.cz a sbazar.cz třeba tam něco najdeš, pak stačí rozumná domluva s prodejcem a budeš mít klid, já tu jednotku taky sehnal takhle a za krásný peníze
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
Jo to se dá taky, ale já už jednotku nepotřebuju, pro mě už je to před třemi roky vyřízená záležitost V tý době jsem to taky zkoušel sehnat jinak, ale zrovna nikdo tuhle jednotku do Seicenta neměl, protože těch aut tady zase není tolik a jednotka má jiný software než ta jednotka do Punta. U koupě použitý jednotky je třeba počítat i s tím, že může odejít, prototože ty hybridní jednotky z let 2000-2002 prostě odcházejí. Lepší je koupit novou.
Panda 1.2 r.2018
-
- Začátečník
Takze auto spatne startuje a jede jen na dva valce,nekdy jede zase normalne a pri jizde ztrati vykon.Sviti kontrolka vstriku.Tento tyden sem to zavezl do Opavy k panu Leksovi, ktery se zabyva r.jednotkami a opravuji je.Nasel jsem na nej cislo i tady na fiat foru.Vypada to ze je v pr...y keramicka deska r.j.Zkusi to opravit a pokud to nepujde tak tam dame novou, a podotykam ze ma i slusne ceny.Nova rj 14500kc.Ale u toho mechanika co jsem to predtim mel tak do te rj hrabal a asi ji i pekne posral,takze se nevi jestli pujde opravit.Ale na diagnostice to bylo a je to rj.
-
- Začátečník
schmidt510 píše:Zdravim vsechny, potrebuji poradit mam punto2 ,1.2,8v,2002.Bohuzel mi mechanik zdelil ze mi odesla ridici jednotka auta ,a nova s praci 20tisic.Zrovna kdyz jsem chtel punto prodat.Proto premyslim jestli nekoupit rid.jednotku z vrakace, ale podle meho mechanika u nas nejsou a dovazi se z Polska.Nevite tedy zda je to pravda a kde teda sehnat rid jednotku a kolik by stala z vrakace??Diky moc za vase rady.Martin.
Takze auto spatne startuje a jede jen na dva valce,nekdy jede zase normalne a pri jizde ztrati vykon.Sviti kontrolka vstriku.Tento tyden sem to zavezl do Opavy k panu Leksovi, ktery se zabyva r.jednotkami a opravuji je.Nasel jsem na nej cislo i tady na fiat foru.Vypada to ze je v pr...y keramicka deska r.j.Zkusi to opravit a pokud to nepujde tak tam dame novou, a podotykam ze ma i slusne ceny.Nova rj 14500kc.Ale u toho mechanika co jsem to predtim mel tak do te rj hrabal a asi ji i pekne posral,takze se nevi jestli pujde opravit.Ale na diagnostice to bylo a je to rj.
To je v podstatě stejná závada, jako jsem měl já. Řešilo se to tady: https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=25&t=2406a někdo tam napsal, že jednotka je neopravitelná. Je tam i nabídka jednotek za 9-13 tisíc podle typu. Podle mě jsou u nás jednotky předražené. Nejvíc u autorizovaných servisů. Našel jsem dodavetele v Anglii a jestli tam nemá chybu, dodává tyhle jednotky za 125 liber, což je přibližně 3600,-Kč + doprava a to už je trochu jiná cena. http://www.ecutesting.com/fiat_punto_ec ... 000_-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Další poučení je nenechat hrabat mechaniky v jednotkách. To už jsem tady taky někde četl. Ona totiž ta jednotka nemusí být vždy vadná a ten zásah nemusí přežít, ale to asi nebude tvůj případ.
Další poučení je nenechat hrabat mechaniky v jednotkách. To už jsem tady taky někde četl. Ona totiž ta jednotka nemusí být vždy vadná a ten zásah nemusí přežít, ale to asi nebude tvůj případ.
Panda 1.2 r.2018