klepanie po generalke motora

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: klepanie po generalke motora

Příspěvek od peta.smolik »

earthquaker píše:Při výměně ložisek na klice opravdu nemusí sundavat lavu, ale pouze shodit olejovou vanu, v tom ti nelže a ve většině případů se to dá zvládnout i bez vyndání motoru z auta na zvedáku, ale pokud ti mlátí motor na klice, oprava za 4 tisíce je zadarmo, neboť když vezmu co všechno se musí zabrušovat a měnit, neboť pokud ti vymění pouze jedno, bude to za chvilku mlátit na dalším atd...je to prostě super cena. Když řešim motory na spodku, tak jen zbroušení kliky na nějaký trošku profi úrovni neseženeš pod 3000Kč a to nemluvím o tom, že to ještě někdo musí vymontovat a dovést to tam.Pokud ti to lízne šmirkl papírem přímo na autě, cena je odpovídající, akorát ho popros ať ten šmirkl nevyhazuje, ať si to můžeš přebrousit, aže si ti to někde na dálnici opět rafne. :lol: znal jsme borce, co tkhle jezdil s Avií a zabrušoval kliku, protože se mu přidírala v šálách, přelízl šály, kliku, narval to zpět a zas to chvilinku jezdilo, nebo spíš dokázalo se točit.... :lol:
Ahoj Potřebuju od tebe radu je to v tomhle tvým příspěvku Motor mi zdá se klepe opět maličko víc než klepal a protože za měsíc mám jet do Itálie na dovču začínám z toho mít tak trochu obavy Jak píšeš že by se to úplně utrhnout nemohlo tak s tím souhlasím a i on ale včera Pepa začal řešit podobnej problém na Fiatu Brava 1,4 12v a v podstatě jen sundal vanu a dnes chce vyměnit všechny lágry ale ten motor měl zřejmě problém s mazáním vačky páč i ta je vydřená a na klice jsou 3 lágry trochu volný No já tenhle problém nemám vačka je v pořádku a u mně si myslí že je volný to půlený ložisko na třetím válci a tak si myslí že vymění jen to jedno a bude to OK a nebo všechny ale každopádně tvrdí že klika se brousit nebude muset a nebo když jo tak stejně by pak stačilo jen sundat převodovku se spojkou aby mohla klika ven a broušení kliky tvrdí že za 1500-2000kč lze udělat ale že si myslí že to bude jen o těch lágrech nebo o tom jednom jen Napiš mi prosímtě co si o tom všem myslíš??? Děkuji Petr
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“