RADA-Fiat Punto II Sporting nebo HGT

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

lukas1515
Začátečník

Lukas1515

Příspěvek od lukas1515 »

Díky za nabídku, ale bohužel mám zatím 100 000kč. Ještě musím šetřit. Ale díky.
Reklama

KUFI
Zkušenej Fiaťák

Re: Lukas1515

Příspěvek od KUFI »

lukas1515 píše:Díky za nabídku, ale bohužel mám zatím 100 000kč. Ještě musím šetřit. Ale díky.
Tak jeste 100 a ja ti prodam toho myho :D
lukas1515
Začátečník

Lukas1515

Příspěvek od lukas1515 »

Díky ale za 200 000 kč jsi trochu ulít s cenou ne. Za takouvou cenu by bylou úplně jiný auto nebo sporting mnohem mladší a to i HGT. V německu seženu krasavce do 5000 euro kdy budu chtít jenom ty prachy mít. Ted Jsem měl nabídku Sportinga 2003 super stav žlutý,najeto podle servisní knížky 48 000 km, a nechal by mi ho za 169 000kč, tak nevím kdo ti dá 200 000kč, ale přeju ti to. Tak zatim.
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

lukas1515 píše:Díky ale za 200 000 kč jsi trochu ulít s cenou ne. Za takouvou cenu by bylou úplně jiný auto nebo sporting mnohem mladší a to i HGT. V německu seženu krasavce do 5000 euro kdy budu chtít jenom ty prachy mít. Ted Jsem měl nabídku Sportinga 2003 super stav žlutý,najeto podle servisní knížky 48 000 km, a nechal by mi ho za 169 000kč, tak nevím kdo ti dá 200 000kč, ale přeju ti to. Tak zatim.
Klidne se s tebou vsadim, ze az rozhodim sítě a podam inzeraty (planuju si v dohledny dobe privezt HGT), nebude trvat dyl jak 2-3 tejdny a to auto bude pryc. Kdyz mi za to zlodej v AAA chtel dat 150, tak mi za 200 musej lidi utrhat ruce :)
PS: je to r.v. 2003, 44 000km najeto.
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

KUFI píše:Klidne se s tebou vsadim, ze az rozhodim sítě a podam inzeraty (planuju si v dohledny dobe privezt HGT), nebude trvat dyl jak 2-3 tejdny a to auto bude pryc. Kdyz mi za to zlodej v AAA chtel dat 150, tak mi za 200 musej lidi utrhat ruce :)
PS: je to r.v. 2003, 44 000km najeto.
Mam u Mnichova vyhlidnutej docela peknej kousek. HGTcko r.v.2002, 44000km najeto, s kompresorem (180HP), Abarth kitem, navigaci, klimoškou, alarmem atd. za cca 150 000,- To pojede asi zajímavě...
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

Pokud chceš něco adrenalinového, tak tě Sporting určitě neuspokojí, poněvadž je na cestách cca 10% aut, co tě udělají kdykoliv a kdekoliv. 6-ti kvalt sice pomůže, i psychologicky (furt přehazuješ kvalty), ale prostě 10.5s na 100 je hrozně dlouho. Je to svižné svezení, žádný loudala, ale 100% to není racing.
Nejlepší je určitě Punto GT s 1.4T motorem a 133koni. Já měl Uno 1.3 T i.e. se 100koni a nějakou oktávku 1.9TDI jsem viděl jen na červené, po 3s už byla pouze v zrcátku ... Měl jsem jej 9 let, a za tu dobu mne moc aut mimo supersporty (Lamborghini ...) nepředjelo, to bych spočítal na prstech jedné ruky. Punto GT je o poznání těžší než Uno, ale i tak si polepšilo zrychlení, a dostalo se papírově na 7.x s. Je to turbo, takže není problém jít ještě mnohem níž ... Punto HGT prý zdaleka není to co bývalo Punto GT, holt tah turba je fakt impozantní.
Sporting hraje minimálně o 2 ligy níž než GT.
PS: Teď mám Punto Mk2 1.2 16V ELX - ekonomika úžasná, dynamika příjemná a hlavně už potřebuji 5 dveří ...
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

Patrik píše:Pokud chceš něco adrenalinového, tak tě Sporting určitě neuspokojí, poněvadž je na cestách cca 10% aut, co tě udělají kdykoliv a kdekoliv. 6-ti kvalt sice pomůže, i psychologicky (furt přehazuješ kvalty), ale prostě 10.5s na 100 je hrozně dlouho. Je to svižné svezení, žádný loudala, ale 100% to není racing.
Nejlepší je určitě Punto GT s 1.4T motorem a 133koni. Já měl Uno 1.3 T i.e. se 100koni a nějakou oktávku 1.9TDI jsem viděl jen na červené, po 3s už byla pouze v zrcátku ... Měl jsem jej 9 let, a za tu dobu mne moc aut mimo supersporty (Lamborghini ...) nepředjelo, to bych spočítal na prstech jedné ruky. Punto GT je o poznání těžší než Uno, ale i tak si polepšilo zrychlení, a dostalo se papírově na 7.x s. Je to turbo, takže není problém jít ještě mnohem níž ... Punto HGT prý zdaleka není to co bývalo Punto GT, holt tah turba je fakt impozantní.
Sporting hraje minimálně o 2 ligy níž než GT.
PS: Teď mám Punto Mk2 1.2 16V ELX - ekonomika úžasná, dynamika příjemná a hlavně už potřebuji 5 dveří ...
Benzin + turbo je maso. Potesujici je, ze FIAT planuje opet nasadit 1,4 s Turbem do Mk3. Me dost zajima ten kompresor, snad to vyjde.
Kakin
Fiaťák

Příspěvek od Kakin »

Takze vam tady preposilam skusenosti jednoho typka co mel jak Spotinga tak HGT ktere me poslal na mail:

HGT je vazne divoky auto. kdyz jsem jel v klidu dostal jsem se pod 7
litru naopak pri ostry jizde me to vic jak 10 l nebralo.
Vzal ho ode mne kamos a i ted se s tim obcas svezu. Kdyz sednu z nafty do tohodle tak je to neuveritelnej rozdil. Jede to jako divi. Mel jsem
sportinga precipovanyho a jeste jsem mu pomohl primym kitem sani. Oproti zakladu jel o poznani lip.
Potom jsem ale sedl do HGT, motor se jeste ochotneji vytaci pres 7 tis.
otacek nez Sporting a zrychleni nepolevuje do 160 km/h. Co si pamatuju o Sportingu, ten byl neprekonatelnej na okreskach, kdyz clovek jel okolo 80-90 za nejakym autem na 5-ku, stacilo zakvaltovat o dva kvaltiky dolu a zrychloval jak raketa. Nad 120 uz zrychleni nebylo uz tak intenzivni. Zato HGT tahne jak pes bez problemu leti rafika az ke 180 - 200. To sporting leda z kopce (Rekord u nej byl 195 - ale presto by se z neho dalo jeste neco vymacknout)
Na druhou stranu me mrzelo ze uz se z HGT vytratila ta mrstnost (prece jenom je mezi nema znatelnej vahovej rozdil 975 sporting proti 1115 kg u HGT) Druhy minus - HGT nema 6 st. prevodovku. S tou by to teprve byla prdel.Naopak plus - lepsi motor, prizniva spotreba, lepsi vybava (klima, ABS,protiskluz, 4vaky, okna v el.), lepsi brzdy
Punto Sporting 1.2 16V MkII
Kakin
Fiaťák

Příspěvek od Kakin »

Jenom me udivuje ze HGT ma "jenom" 5 kvaltu ,myslel jsem ze je to jako Sporting ale s vykonejsim motorem a lepsi vybavou
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

Kakin píše:Jenom me udivuje ze HGT ma "jenom" 5 kvaltu ,myslel jsem ze je to jako Sporting ale s vykonejsim motorem a lepsi vybavou
Pekny. To je patrne jedinej clovek v CR co vlastnil jak Sportinga, tak HGT :)
Jenom upresnim, ze vyrobcem udavana hmotnost pro Punto Sporting(Mk2a) je 930kg a pro HGT 1040kg.
Akorat nerozumim tomu konci. ABS, el.okna a 4xairbag je standard i u Sportingu... ABS a el.okna pak i u vsech ostatnich modelu.
A ta spotreba se mi taky nezda. Kdyz s tim Sportingem řádim jako čert, tak udelam tech 10 litru bez problemu. To znamena, ze u HGT si musim jeste tak 2 litry pripocist :)
Toho 6tyho kvaltu je ale fakt skoda :(
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

A este by me zajimalo, jestli to HGT srovnava s tim Sportingem po precipovani, nebo pred...
Kakin
Fiaťák

Příspěvek od Kakin »

to Kufi: musim Te zklamat ale treba ja u mojeho Sportinga 2002 ABS nemam takze to asi bylo za priplatek....srovnava to podle mojeho nazoru po precipovani ....a ta spotreba se me taky zda u toho HGT celkem hodne mala :? ale mozna ze ten motor je tak vykonej ze stim drobkem nema tolik prace :wink:
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

Kakin píše:to Kufi: musim Te zklamat ale treba ja u mojeho Sportinga 2002 ABS nemam takze to asi bylo za priplatek....srovnava to podle mojeho nazoru po precipovani ....a ta spotreba se me taky zda u toho HGT celkem hodne mala :? ale mozna ze ten motor je tak vykonej ze stim drobkem nema tolik prace :wink:
Tomu se mi nechce ani verit, ze nemas ABS. Podle me Mk2 uz melo ABS standardne. Ja mam ABS navic i s EBD (rozdeluje brzdnou sílu).
Pokud srovnava to HGT s prechipovanym Sportingem, navic s upravenym sanim, tak to bude asi peknej divoch to auto 8) :twisted:
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

Nasel sem par kratkych nadseneckych videi s HGTckem:
http://www.puntopower.com/video/perry/p ... a_vai.mpeg (hrabne si na asfaltu i na 3ojku - pohoda :D ).
http://www.puntopower.com/video/perry/p ... piano.mpeg (v zatacce vidim zlutyho Sportinga 8) )
http://www.puntopower.com/video/perry/p ... ti_01.mpeg (hustej zvuk, jinak je ten ridic lepák).
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

KUFI píše:
Kakin píše:to Kufi: musim Te zklamat ale treba ja u mojeho Sportinga 2002 ABS nemam takze to asi bylo za priplatek....srovnava to podle mojeho nazoru po precipovani ....a ta spotreba se me taky zda u toho HGT celkem hodne mala :? ale mozna ze ten motor je tak vykonej ze stim drobkem nema tolik prace :wink:
Tomu se mi nechce ani verit, ze nemas ABS. Podle me Mk2 uz melo ABS standardne. Ja mam ABS navic i s EBD (rozdeluje brzdnou sílu).
Pokud srovnava to HGT s prechipovanym Sportingem, navic s upravenym sanim, tak to bude asi peknej divoch to auto 8) :twisted:
Sice už Sporting Mk1 se dal pořídit s ABS, ale první Sportingy Mk2 ABS ještě skutečně neměly. Jestli se nepletu, dnes už je ABS povinná výbava všech automobilů (tak jako airbag řidiče), přinejmenším ten "zákon" už byl schválen.
Naposledy upravil(a) Patrik dne 23 kvě 2006, 07:23, celkem upraveno 1 x.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“