DISKUZE - Xenony

Karosérie, nárazníky, úpravy, spoilery, venkovní doplňky

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot

Anduril
Znalec

Re: MOJE PUNTO 2HGT - ukažte ta svoje;) - Mafi

Příspěvek od Anduril »

Nemas pravdu, montaz HID sady neni legalni v zadnem pripade. Musel bys splnovat vsechny tebou uvedene faktory - tedy cocka, automaticke naklapeni i ostrikovac svetlometu a zaroven by musela byt sada homologovana, coz imho zadna neni.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
Reklama

Zetes
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes »

celou doobu ti rikam ze je to nezakonne, a zadne dokupovane xenony nemaji homologaci... jen co z toho budes mit to, ze zjistis ze ti tosviti min nez normalni svetla, dale ze budes oslnovat, protoze ta parabola proste na to neni delana aodrazi svetlo uplne jinak nez by mela a velka teplota
Citroen BX TOP ►►► Fiat Punto HGT ►►► BMW 320d Touring a Peugeot 306 (lahvove barvicky :D)
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Svitit mene to teda nebude, cocka je v pohode, o parabole se tu snad nikdo v souvislosti s mk2a ani nebavi a teplota neni problem uz vubec, jak ti tu bylo nekolikrat receno. Xenony jsou energeticky malo narocne a neprodukuji takove odpadni teplo, jako halogeny. Jediny problem je, ze to neni povolene, ale to je na kazdem:)
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
TTmirko
Fiaťák

Příspěvek od TTmirko »

POPROSIM ADMINA O VYMAZANIE PRISPEVKOV ZASIERAME MAFIMU TEMU DIKY
Zetes
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes »

Anduril píše:Svitit mene to teda nebude, cocka je v pohode, o parabole se tu snad nikdo v souvislosti s mk2a ani nebavi a teplota neni problem uz vubec, jak ti tu bylo nekolikrat receno. Xenony jsou energeticky malo narocne a neprodukuji takove odpadni teplo, jako halogeny. Jediny problem je, ze to neni povolene, ale to je na kazdem:)
no jak myslis, hadat se nebudu.. videl jsem svoje a vim jak to bude svitit ;) tkaze tipuju mesic a bude mit zarovky a nebo po svetlech :D
Citroen BX TOP ►►► Fiat Punto HGT ►►► BMW 320d Touring a Peugeot 306 (lahvove barvicky :D)
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

Zetes ,punto HGT nema paraboli ale cocky ,ked som mal halogeny Blue Vision tak som viac oslnoval ako TTmirko co ma uz xenony 8000k ,navyse halogeny mi produkovali take teplo ze mi dopraskalo cele pexisklo na angelseyesoch -co videli uz viaceri na zraze -mozu iba potvrdit ,kedze kupujem uz druhu sadu angelseyesov,behom pol roka, nemienim tam davat zase tie vykurovacie sracky, aby mi zase dodrbali svetla ............pozri Zetes uz si mi tu dost zasral temu tvojimi nazormi o xenonoch ,nepokracuj vtom ,je to zbytocne ,ako TTmirko napisal ,kazdy si na auto da to co chce a ty s tym nic nenarobis ,to mas ako napriklad z vyfukom ,ako by si sa citil keby ti niekto v noci odrezal cely vyfuk zato ze hulakas po uliciach ? to mas taku istu otazku ako si sa pytal ty mna akoby som sa citil keby mi niekto rozdrbal nove svetla kvoli xenonom ,je to proste blbost co pises...........bud raz tuningujes naplno alebo nijak a k tuningu patria aj xenony ,aj svetla aj vyfuky a ine veci .............pises tu ze hento je nelegalne a taq a Ty mas posvietenie auta ,to je nelegalne tiez ,podnaraznik mas tiez nelegalny,folie tiez ,kridlo tiez ,vyfuk tiez ,tak naco tu vytahujes ze hento alebo toto je nelegalne ,ked sam to porusujes ,treba pozriet aj na seba a potom sa vediet zaradit do spravnej skupiny ,tebe vadia xenony ? daj si foliu a mas po probleme alebo si daj slnecne brile 8) ................ty si este asi nezazil nocnu nahanacku pri rychlosti cez 200km/h ,lebo by si hned pochopil ze xenony su dobra vec a a ukazu ti cestu krajsie ako zlte ziarovky z ktorymi nevidis ani pod nos ,pri nocnej jazde pri 130Km/h a to nehovorim pri rychlosti cez 200km/h..........TTmirko vie ocom pisem a aj zopar ludi co vyskusali xenony na punte a na inych autach mi da zapravdu............ale to je fuk ,vkazdom pripade sa na Slovensku nerozbijaju svetlomety za xenony ako u vas v Cechach , u nas si to nikto nedovoli ,po takom by isli vsetci autickari a dotycny si moze vykopat hrob ... tam sa venuj svojmu ciernemu milackovi radsej ako tu vyvolavat diskusne konflikty,ok kamo? :wink: :roll:
Zetes
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes »

ja tu nic nevyvolavam :) me je to fuk, jjen vim ze budes ty xenony odstranovat, protoze zjistis ze nesviti jako originalni... vim to :) pak mi das za pravdu :wink: no a s tim nelegalni? jediny co tam mam "nelegalni" jsou folie na prednich okne, jinac vsecko Atesty a homologace... vc. narazniku, kridla a podobne, vse je orig. novitec krom narazniku, ale ten ma homologaci taky takze v pohode :) a s tema neonama? ty jsou legalni to nevis? muzes je mit na aute, jen s nima nesmis svitit za jizdy :) btw nic ti tu neza*iram :PP jen jsem ti rekl svuj nazor :) takze to neresme, klid, nechci se hadat a podobne, muj nazor a pak bud mi ho potvrdis a nebo vyvratis :)
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

ok 8) :wink:
Intous
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Intous »

mafi píše:ok 8) :wink:
inak mafi ked uz je rec o xenonoch daju sa dat aj do hmloviek?ne ze keby som vymenil svetla jedno bude svietit takou farbou a druhe takou..:)
Obrázek Obrázek Obrázek
Fiat Grande Punto 1,2 8V, r.v 2008 a Fiat Punto 1,4 GT, r.v. 1998
mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mafi »

xenony monetalne aj tak neriesimn ,lebo ma caka financna operacia a musim setrit aby som mal cez dovolenku aj na benzin 8)
Intous
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Intous »

mafi píše:xenony monetalne aj tak neriesimn ,lebo ma caka financna operacia a musim setrit aby som mal cez dovolenku aj na benzin 8)
no to mi je jasne....zeber hipoteku :D
Obrázek Obrázek Obrázek
Fiat Grande Punto 1,2 8V, r.v 2008 a Fiat Punto 1,4 GT, r.v. 1998
mobilmaker
Začátečník

Příspěvek od mobilmaker »

Zetes nedá mi sa nepridať, videl si vôber niekedy mk2 - ové svetlo rozobraté , určite nie lebo inak takú hovadinu nikdy nenapíšeš. písal si že parabola dlho nevydrží teplotu xenónov, keby si ty vedel že tá parabola je kovová.Môj názor je taký že si si tam dal nejaké lacné šmejdy,svietilo ti to na prd tak teraz každého odrádzaš.toť môj názor.
Moje Punťíčko mám rád.
mk2 1,2 8v 2003 v max. výbave.
xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

mobilmaker píše:Zetes nedá mi sa nepridať, videl si vôber niekedy mk2 - ové svetlo rozobraté , určite nie lebo inak takú hovadinu nikdy nenapíšeš. písal si že parabola dlho nevydrží teplotu xenónov, keby si ty vedel že tá parabola je kovová.Môj názor je taký že si si tam dal nejaké lacné šmejdy,svietilo ti to na prd tak teraz každého odrádzaš.toť môj názor.
a urcite mu zato niekto roztrieskal svetla :D a ked uz tak MKII ma stretavacie svetla v sosovke, parabolu ma dialkove, takze ked tam das xenony a ides si to dat do servisu nastavit alebo to staci len sklopit nemas ty ani oprotiiduci vodici ziadny problem s oslnovanim, punto nieje fabia, v jej svetlach oslnuju skoro aj parkovacky

mafi srry za OT
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
Zetes
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes »

jo aha, takze vlastne uvnitr svetla nejsou zadny plasty vid? ooo boze :) ja sem tam xenony nemel, staci si procist par topicu, nazoru, rad, nadavek na HID sestavy na internetu a nebudes si je tam davat.. krom toho mafi sam rikal ze ted ne, musi dat do kupy pravy bok auticka...!

a s tema xenonama, repsketive HID sestavy, doufam ze si nemyslis ze to sviti jako "originalni" xenon z vyroby...? Je to uplne neco jinyho a kdyz postavis dve auta vedle sebe, stejny auta a jedno ma xenony z vyroby a druhe tuto HID sestavu... sakra poznas rozdil v tom, ze originalni xenon te nebude vubec oslnovat a prave HID sestava ano...!!! V tom je ten rozdil, nehomologovany a nejsou urceny pro bezny provoz na pozemnich komunikacich... To co jsem zde psat, sam jsem na vlastni oci videl, repsketive byl jsemu toho a rozdil byl nesrovnatelny... timto koncim na tema HID xenony! - uz nebudu odpovidat na toto tema!!! Nechci se tu hadat a nebudu...
Ligogo
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ligogo »

Este dodam, ze ja mam HID xenovy 8000k a svietia presne tak isto ako original xenony (porovnane 3 auta vedla seba).
Neoslnujem nikoho, staci vymenit original svetlomety za Angel Eyes. (ina konstrukcia svetlometov-iny lom svetla.)

A teraz mozete vymazat tie prispevky :-)
Punto 1,2 8v
Odpovědět

Zpět na „Punto - exteriér“