výměna lanka středního,předního sedadla
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Re: výměna lanka středního,předního sedadla
o té kráse ,zejména přední části by se sice dalo diskutovat,ale vnitřek je opravdu jedinečný.Bohužel u novějších modelů barva interieru šla stranou až nakonec se proměnila v černočernou hrůzu.
Ekonomika je ale neúprosná a pokud mám jezdit často sám v autě pro 6 lidí s aerodynamikou tvárnice a spotřebou od 8,3-9,5 L,dost mě to tahá za šrajtofli.I konkurenční mpv : Picasso,Zafira a spol. nejsou na tom lépe,spíš hůř.Jelikož jezdím výhradně po městě a po dálnici,moc na spotřebu se jezdit nedá.Multiplu jsem koupil dříve kvůli tomu že se často vozily dva kočárky najednou,často s námi jezdil i švagr,takže velké auto bylo fajn.Ted je to jinak a nemá cenu tahat tak velké auto prázdné,když může sloužit někomu kdo ho využije.
Mimochodem i o litr menší spotřeba při 25 tis. km za rok jde znát.No,může to být ale všechno jinak,jelikož prodat Multiplu i pod cenou se rovná malému zázraku.Je autobazarníkova černá můra
Ekonomika je ale neúprosná a pokud mám jezdit často sám v autě pro 6 lidí s aerodynamikou tvárnice a spotřebou od 8,3-9,5 L,dost mě to tahá za šrajtofli.I konkurenční mpv : Picasso,Zafira a spol. nejsou na tom lépe,spíš hůř.Jelikož jezdím výhradně po městě a po dálnici,moc na spotřebu se jezdit nedá.Multiplu jsem koupil dříve kvůli tomu že se často vozily dva kočárky najednou,často s námi jezdil i švagr,takže velké auto bylo fajn.Ted je to jinak a nemá cenu tahat tak velké auto prázdné,když může sloužit někomu kdo ho využije.
Mimochodem i o litr menší spotřeba při 25 tis. km za rok jde znát.No,může to být ale všechno jinak,jelikož prodat Multiplu i pod cenou se rovná malému zázraku.Je autobazarníkova černá můra
- Reklama
- andreapipo
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš a já si jí koupil právě proto jaká je. Jezdím také převážně sám nebo jen s manželkou. Najedu tak nanejvýš 6000 km/rok, takže spotřebu neřeším. Kvůli mým zádům oceňuji především její výšku a možnost seřizování sedadla řidiče. Její variabilita je přímo úžasná, takže už nemusím řešit prostor. Jsem prostě rád, že jí mám a že zrovna s ledničkou. Na našich toulkách se to hodí.
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!
Šťastnou cestu!
Multipla je tak hnusná,až je krásná Na rozdíl od Hurvínka Fabie.Ta je pouze hnusná
Jak domácí automobilce fandím, tak musím souhlasit, že FII je těžce disproporční, z boku je vcelku OK, ale hlavně zezadu je fakt divná, navíc je její vzhled těžce závislý na barvě karoserie. Zjistil jsem, že nejvíce jí pomůže oranžová metla.Petr1968 píše:Multipla je tak hnusná,až je krásná Na rozdíl od Hurvínka Fabie.Ta je pouze hnusná
Rodiče mají FI v kombíku a nechali si ji udělat v krásné tmavě šedé (granitové) metle naví to byla ekšn lajn Spirit s lehce vytuněným interiérem, tomu autu to pořád hodně sluší, to se o FII bohužel říct nedá... Ale jedno se škodovce, potažmo VW nedá upřít: to dílenské zpracování... co mám zkušenost, je to opravdu precizní.
Před pár týdny si švagr zakoupil zbrusu nový Renault Megane II kombi. To auto vypadá celkem pěkně a vyváženě, má plno vychytávek jako startování kartou, multifunkční volant, ale... Když jsem do toho sedl, tak jsem si připadal jako v plastové hračce, při řazení tuším 4 a 5 se ozývalo nepříjemné cvakání a fofrklacek se jaksi zadrhával. Při bočním pohledu na straně řidiče je v linii mezi předními a zadními dveřmi tak 3 až 4mm jasně viditelný schodeček (na druhé straně OK) a nakonec to nejlepší: když na auto praží slunce, tak se plastová stříška pátých dveří roztáhne a dveře nejdou zvednout
Motor 1,6 (osmdesátněco kW) byl naprosto bez života, ale to bylo nejspíš tím, že měl najeto jen pár stovek.
Moje 10let stará Mulťa je na tom ve zpracování o několik levelů jinde Snad jí to vydrží.
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
No však, lanko prostrčíš zepředu nejdřív páčkou, potom ho protáhneš bovdenem a vzadu ho přichytíš k tomu pákovému mechanismu. Mě to taky nešlo prostrčit zrovna lehce (bovden byl ze začátku zdeformovaný), ale nakonec jsem zvítězildarko píše:Sejmutím plastového krytu se dostanu pouze k zadnímu konci lanka a pákovému mechanismu sklápění.Lanko bylo utrženo vpředu u plastové páčky.Samotné lanko šlo velmi ztuha,takže se vyměnoval i bovden.Sám sem viděl ,jak všechny přední sedadla byly venku a pochybuji o tom že pro "napakování se" ,ti kluci půl dne nestrávili dobrovolně demontováním půlky auta.pacholda píše:Sedačka se při výměně lanka vůbec demontovat nemusí, pouze plastový kryt, na boku sedačky.
Multipla EVO2 1,6 16V - kočár pro rodinu
Ještě se vracím k tomu sezení dětí vpředu, asi před týdnem to rozebírali na Radiožurnálu, takže tady je to černý na bílým: http://www.rozhlas.cz/motozurnal/bezpec ... ava/656633" onclick="window.open(this.href);return false;darko píše:... a nechat sedět děti vepředu, byť v sedačce, je jednak proti předpisům a taky dost riskantní.
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
mlok má deaktivaci airbagu spolujezdce,takže poho...Jestli ovšem pojedeme na dovču,záleží co si vymyslí poliši okolních států
Jak je to jinde, nevím, ale myslím, že to bude obdobně jako u nás, každopádně je dobrý si tyhle věci před dovčou ověřit.darko píše:mlok má deaktivaci airbagu spolujezdce,takže poho...Jestli ovšem pojedeme na dovču,záleží co si vymyslí poliši okolních států
Deaktivace pytlíku je nutná jenom pro sedačky "vajíčka" (0-9kg), který jsou umístěný proti směru jízdy, tudíž se to týká jen zhruba jednoho roku, kdy se dítě vozí v tomto typu sedačky. Ale v této sedačce by se dítě stejně asi dávalo spíš na prostřední sedadlo a těžko říct, jestli airbag spolujezdce zasahuje až k prostřední sedačce. A zkoušet to raději nebudu
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
-
- Fiaťák
vak od krajniho spolujezdce dosahne i na prostredniho spolujezdce, takze pokud se vozi mimco ve vajicku na prostrednim sedadle, je rozhodne dobre vak odpojit