prevodovka vymena oleja fiat punto 55s
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: prevodovka vymena oleja fiat punto 55s
fero1943-prečítejte si toto, malo by Vám to pomôcť: https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=67&t=550
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
- Reklama
Velmi pekne dakujem za radu, vlmi mi pomohla. Ospravedlnujem sa, ze som tie prispevky nenasiel sam. Prijemny den a poslusneho Punta Vam prajem. Frantisek.
Punto MK1 60SX 1,2 43kW 3dv. r.1996
To nic,musime si pomahat.Ja mam punto druhy mesic,a studuju to tady porad.Kolikrat si neco prectu a jdu se za tmy, s baterkou, podivat,jak je to na mojem aute.A neustale nachazim neco noveho.
Punto Mk1,1.1,3dver.r.v.96
taky tak, ešte že je ten internet
Ja som menil v prevodovke olej, pisany je 80W co by mal byt mineral a nalaial som tam plnu syntetiku 75W Aral. Ten mi poradili aj vo fiate i jeden mechanik resp ze mu to PC vyhadzuje. Mam na tom odjazdene cca 3tis a chod prevodovky sa total zlepsil. Zastudene my nesla 2 semtam 3 a teraz to ide no problem. este som premastil a zosteloval tiahla(bolo to volne) a ide to lepsie radit ako na znameho BMW M3(len mam o 180konikov menej ). Nuz a vyliall som ako ti tu radili dole z toho cipu a ja som to cz hadicu a traktar nalial cez ten bocny kontrolny co je z predu, ale teraz robim spojku tak som este ocmuchaval a ten cierny cuplik ak poriadne potiahnes sa da vytrhnut tak tade to nalejes uplne v poho.. Vojde tam(pokial z kontrol otvoru nebude vytekat) cca 1,7L ale ja som tam nalial ledna 1,5 bo stary tam este ostal pousedany. A skrutky otvorov aj ked su kuzelove som omotal teflonovu vodarsku pasku a ani kvapka.
Fiat Punto 60SX Cult 1.2 8V mk1
Fiat Punto Sporting 1.2 16V mk2a
Bol som v servise, lebo som bol zvedavy, kadial a ako a kolko oleja vleju. Ja som dal mineral, tky tam bol aj predtym (lebo vraj plna syntetika na mineral nie je velmi dobra, rozpusti vsetky usadeniny, co moze robit galibu), naliali cez kontrolny otvor 1,75 litra a doporocili neskor doliat este 1,5 dcl, lebo novy olej vojde do vsetkych otvorov. Inak objm uplne prazdnej prevodky je 2,4 l. Teraz tam mam 1,9 l noveho oleja. A este otazka: Aky rocnik a mesiac vyroby 60SX mate? Co znamena CULT? (Ja som 2 tyzdnovy majitel Punta 60sx r. 1996/9.mesiac, 1,2, 43kW, 3 Dv) Ja mam mechanicku lankovu spojku, pedal je proti spojky s posilovacom o dost tvrdsi, rychlosti sa mi radie dobre, len keby pod tym krytom ventilov lepsie drzalo tesnenie! Zdravim
Ja to mam doma od velkej noci, je to zevraj je to 98ka, v technicaku mam 17.7.1997 prve prihlasenie a na prevodovke je 96 a este kasnu z win to vycitat som nepozeral ale na nejakej nalepke na krytke tlmica je 98.. tak ja som z toho.. Ale jazdi to ok na 11-12rokov a 130tis (dufam ze poctive bo je to od znameho a snad on nevymyslal a on mal dovoz z nemecka a tam moc tachace netocia). Aler inak kasna a tak je celkom zdrava.. najde sa nesm tam cosi, tak co vidim osetrim a koncom leta vystriekam dutiny a bude sanad pokoj na dlho. Nuz a Cult to bola nejaka verzia ja sa v tych oznaceniach az tak nevyznam, ale ma to naboku na dverovych listach. teraz to riesim viac bo chcem ist na tom do NL tak som stelol vetile, motorovy olej s filtrom som vymenil, ten olej v prevodovke menil. A co pises o minerali podla mna i podla nejakych odborbnych clankov mineral miesat so syntetikov no problem, ved co je polosyntetika a s tym rozpustanim je to pravda ale podla mna u motoroveho oleja kde mas karbonove usadeniny co v prevodovke neni.. riesil som tu motor olej aj vyplach motora tak mrkni. Este tam dopisem vysledky Nuz a teraz riesim tu spojku, bo to vrzdalo a slo tak zvlastne sekano a viac ludi mi vravelo ze to uz bude sahla spojka tak istota je istota a otvoril som to a ako som pisal to lozisko vypinace trocja pridieralo a tak paka s tu vidlicku sla desne tazko. Dam aj nove spojkove lano (stare bude do foroty) s tym loziskom a musi to ist jedna basen.. este som to nestihol zlozit bo som tam skrabal nejaku hrdzicku z napravy a spukulujem ako pomastit loziska v prednych nabojoch.. mam uz na to taky haluz pripravok, tatko vymyslel a cez tu plechovu zasleku to tam skusim natlakovat. Nuz a potom este jedni mysku na tlmici kde sa to otaca som menil bo tam bolo vyhnite lozisko.. a tak sa s tym teraz paprem ale uz mi to leze na nervi, uzu sa chcem vozit nie pod tym lezat
Mozno i ja by som sa pozrel na spojku, ale na to treba pridvihnut motor, a to ja nemam ako. Mate v aute airbag? V mojom nie je. Na webe som videl zvlastne nase Punto s viacfunkcnym volantom. Neviem, ci to ide i do nasho namontovat a ktovie, co vsetko ovlada. Posielam i foto:
JJ treba podvihnut.. ja to mam v sope za tram chytene na starom bezpecnostnom pace zo skodovky + treba dat dole lavu poloos, to slo desne na prd.. Odtiahnut matice kola sa podarilo az s obrusenym klucom aby tam vliezol + eset dlhu rulu som nan dal a uff uff.. A davalo som doel aj zvysli cap a na tom som si pozical taky stahovak a to slo dole fajn, ale az ked som zhodil stabilizator. Ale je to desna papracka, nemam jamu ani dvihak mam to na penkach je to opruz.. ale sem tam do bavi, dobre odreagovanie, take velke lego
Co sa tyka airbagu ja mam vodic + spolujazdec(v tej priehradke pod oknom u spolujazca je krabica). Volant mam uplne rovnaky ako tvoj len nemam tie cupliky.. tam mam iba trubu. Podla obr je ten pytlik naskladany pekne pod tym stredovym plastom, tak ono by sa to tam niekde mozno dalo domontovat. A tie cupliky byvaju vedsinou na autoradio ked mas vstavane od vyrobi, moz sa da aj na ine, s tym nemam nejak zatial skusenosti, ele som vobec nepozeral iba vsetky kontakty poistky co vidim vytiahne vycistim kontakty a zavrem.
Co sa tyka airbagu ja mam vodic + spolujazdec(v tej priehradke pod oknom u spolujazca je krabica). Volant mam uplne rovnaky ako tvoj len nemam tie cupliky.. tam mam iba trubu. Podla obr je ten pytlik naskladany pekne pod tym stredovym plastom, tak ono by sa to tam niekde mozno dalo domontovat. A tie cupliky byvaju vedsinou na autoradio ked mas vstavane od vyrobi, moz sa da aj na ine, s tym nemam nejak zatial skusenosti, ele som vobec nepozeral iba vsetky kontakty poistky co vidim vytiahne vycistim kontakty a zavrem.
Moj volant vyzera takto a v priecinku ta krabica ako vyzera?
fero1943-tento mam aj ja, airbag v ňom nieje ani nebol,no a ten spolujazdcov airbag vyzerá ako keby,, bochník chleba,, a nachádza sa na tej odkladacej časti palubovky pred spolujazdcom.
tu je to vidieť
- Přílohy
-
- 975065_3.jpg (78.19 KiB) Zobrazeno 5682 x
jj takto to mam presne v mojom šPunte
Co znaci to Cult v nazve pri 60SX?
Tu najdes navod:http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/wymiana_oleju.htm Mne tam voslo asi 1,7lbubor píše:vedeli by ste mi poradit kolko oleja tam ide a kde je ten otvor na vliatie noveho oleje neni to taky cierny plastovy cudlik?co je na prevodovke?