Snímač polohy vačkového hriadela.

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

oldoss
Znalec

Re: Snímač polohy vačkového hriadela.

Příspěvek od oldoss »

xeromax píše:oranzova svieti aj mne, ked sa zapla prvykrat siel som na kabel, ukazalo kat, a nejake sprostosti, na druhy krat vypisalo nejaku chybu pre infracervene snimace zatvorenia dveri(montoval som alarm), zly plavak v palivovej nadrzi(na tom nieco bude lebo rezervy ukazuje od 1/4nadrze) a znova katalyzator, tak zom to nechal zmazat a po 1000km zapla znova, z vykonom mi to nespravilo nic, tak mi uz svieti 3mesiace a seriem na to,
Len problem, ze ja ked hu dam aj zmazat, tak akonahle sa auto nastartuje hned to vyhodi. A vykon mi siel riadne dolu. Je to ako keby mam pustenu klimu a veziem piatich v aute. Tak to ide pomaly. Co ma dost stve. Nie som nejaky zavodnik ale proste nech to chodi tak ako ma.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Reklama

xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

a ked si vymenil ten snimac za novy bol si aj potom na diag?? stale ho vyhadzovalo?
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

xeromax píše:a ked si vymenil ten snimac za novy bol si aj potom na diag?? stale ho vyhadzovalo?
Ten snimac som vymenil a aj na diagnostike znova a stale to vyhazduje. Premerali sme snimace obe maju rovnake hodnoty, takze snimac som kupoval zbytocne, bo ten stary bol dobry. A tiez som sa tu dakde docital, keby naozaj odide ten snimac tak auto nenastartuje a mne to v pohode startovalo.
Naposledy upravil(a) oldoss dne 11 čer 2009, 12:44, celkem upraveno 1 x.
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

orientuju se podle chytré knihy a vyčetl jsem že špatná reakce na plyn = 1. netěsné sání vzduchu
2. vadné čidlo teploty chladící kapaliny
3. vadné čidlo teploty nasávaného vzduchu
4. netěsnost na palivovém systému
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

mad mike píše:orientuju se podle chytré knihy a vyčetl jsem že špatná reakce na plyn = 1. netěsné sání vzduchu
2. vadné čidlo teploty chladící kapaliny
3. vadné čidlo teploty nasávaného vzduchu
4. netěsnost na palivovém systému
Ale keby tie cidla su zle tak asi napise diagnostika, ze daco je zle ci? A stale ta kontrolka svieti a vobec sa nechysta zhasnut. Ale aj tak sanie vzduchu je prekontrolovane a keby aj bolo zle neviem ci by to az tak dusilo ten motor. Ostatne cidla su tiez prekontrolovane hold neviem uz. :?
SZTRAD
Fiaťák

Příspěvek od SZTRAD »

To Anduril:
Cemupak se smejeme,ze jsi ho nevidel ty neznamena ze neni. Mne jedna 1.216V s totoznym motorem s bravem nedavno skoncila v rukou na opravu. RJ Motronic 1.5.5 pokud te to zajima. Jestli ho tam nekdo dobastlil nevim,ale z druhe strany se mi nezda,ze by nekdo prehazoval komplet el. i z motorem.

To oldoss:
Ne jednotka neni vsemocna.Pokud je cidlo v toleranci tak ho nevyhodnoti jako spatne.Stale mne mate to "po nastartovani se chyba objevi znova". Nemas kod te chyby?
Radek
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

SZTRAD píše:To Anduril:
Cemupak se smejeme,ze jsi ho nevidel ty neznamena ze neni. Mne jedna 1.216V s totoznym motorem s bravem nedavno skoncila v rukou na opravu. RJ Motronic 1.5.5 pokud te to zajima. Jestli ho tam nekdo dobastlil nevim,ale z druhe strany se mi nezda,ze by nekdo prehazoval komplet el. i z motorem.

To oldoss:
Ne jednotka neni vsemocna.Pokud je cidlo v toleranci tak ho nevyhodnoti jako spatne.Stale mne mate to "po nastartovani se chyba objevi znova". Nemas kod te chyby?
Kod zistím. No po naštartovaní ked je napojené na diagnostiku vypíše tú chybu. Proste môžem hu vymazať a naštartujem a dám na diagnostike vypísať chybové hlásenia a ona tam je.
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Ja se nesmeju, jen rikam, ze punto mk2 1.2 16V ma elektronicky plyn a to od pocatku vyroby v roce 1999. 1.2ka 16V v Bravu neni stejna.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
SZTRAD
Fiaťák

Příspěvek od SZTRAD »

Tak mam asi senilni oci a spletl jsem si auto.
Radek
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

To oldoss:

Ak si dobre pamätám ten kod chyby bol P0340 neviem isto. Nemám moc pamäť na čísla. :) Ale aj tak som bol s ním v servise a núrily a núrily tam, a došli na to, že mi preskočil rozvodový remeň o 2 zuby. Neviem ako kontroloval sa ten remen ked som auto kúpil bol riadne napnutý a tiež aj zuby som kontroloval a všetký boli. Je možné aby preskočily ked príklad blbo podradím alebo dačo podobné bo to mi v servise tvrdily. Popravde sa chystám aj na výmenu celých rozvodov. Ale aj tak. No neviem. Auto sa mi zdá, že má dobrý záťah. Aj akceleráciu. Ako som s ním došiel zo servisu tak som ho napichol eče raz na "domácu" diagnostiku a zase tú chybu ukázalo. :evil: vymazali sme hu a proste teraz tá chyba už len občas vyskočí a aj to len na počítačí, po poslednom vymazaní už to nevyskočilo. Aj sme štartovali zo párkrát zatial na palubovke nič nesvieti zatial. hold neviem čas ukáže, že ako sa to zachová.
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Problém vyriešený. Predsa to boly tie rozvody. Teraz si už špuntík pradie tak ako má. :)
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“