HELP - svítí kontrolka Airbag
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Maťo
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: HELP - svítí kontrolka Airbag
djmedi presne taký kábel mám aj ja a program FiatECUscan a mne to funguje.To že ti tú chybu stále vyhadzuje je preto lebo neni závada odstránená.Musíš vymeniť ten prepínač ak ti to robí on.Inú možnosť nemáš.Prepinač skús pohladať niekde na vrakáči lebo noví bude asi drahý!!!
Fiat Punto 1,2 8V 5dv. r.2002
Fiat Multipla 1,6 16V r.2001
- Reklama
Přesně jak píšeš, vymazáno ve Fiatu, vymazáno v Renoauto 2x a už to tam mám. V renu mi říkali právě o spínači bagu jak jsem psal výše. Ve Fiatu bylo info o bagu spolujezdce, takže předpokládám taky podobnou závadu (spínač, nebo něco), nebo má se hodit výpis z listu z Fiatu? Jestli mi někdo poradíte. A jinak ten kabel teda nemám řešit? Chtěl bych to smazat, ale jestli to má zase na druhý den být znovu... jinak hodně mechaniků mi říkalo, (i v tom Renoauto, i jeden mechanik mimo atp.) že Fiat má citlivou elektriku, stačí lehký pokles napětí a simsalabim a kontolka nám svítí znovu.
To Maťo::::::: Tak mě to udělalo za třičtvrtě roku co ho mám 3x. Je mi jasné, že nový bude drahý, vrakáč nevím kolik by chtěl a ještě otázka jestli je to opravdu tím. Nedali mi výpis v renu, dělali to ze známosti za polovic
EDIT: A jak je to teda s funkčností ostatních pytlů? Fungují v tomto stavu nebo ne?
To Maťo::::::: Tak mě to udělalo za třičtvrtě roku co ho mám 3x. Je mi jasné, že nový bude drahý, vrakáč nevím kolik by chtěl a ještě otázka jestli je to opravdu tím. Nedali mi výpis v renu, dělali to ze známosti za polovic
EDIT: A jak je to teda s funkčností ostatních pytlů? Fungují v tomto stavu nebo ne?
Fiat Punto Sporting 1.2 MK2 už EE
Nyní: :::Peugeot 206 SW 1.4 HDi:::
pozn.: obrázek profilu je pouze informativní
- Maťo
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda s tou elektrikou a vymazanie ti nepomôže! Najprv to musíš opraviť a potom vymazať.Výmena vypínača bagu trvá tak 5 min.To že ti to hlási na strane spolujazdca je preto lebo práve ten bag sa vypína tým vypínačom kôli detskej autosedačke.
- Maťo
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Pitle bi mali fungovať aj ďalej.Cena na vrakáči bude možno 200-300 Kč. Ak ti povedali že je vadný prepínač a pri prepínaní ti to blbne tak ho určite vymen a malo bi to prestať.
To chápu. Ale nemám představu kde to sehnat, pokud je to opravdu ve spínači. Jak jsem psal, já kabel nemám a výpis z diagnostiky taky ne. V renu si tím nebyli na 100% jistí, říkali že to tím může být, že to na to vypadá, tak nevím. (Mají tam profi Bosch diagnostiku)
Mno při přepínání to funguje OK. S tím problém nebyl žádný. Zkusím koupit kabel a nechat si načíst závadu, jinak myslíš, že by i ten Bluetooth ELM adaptér byl k něčemu?
hele kluci a kde najdu ten přepinač bagu?
Ještě si teď pročítám list z Fiatu a tam je psané toto:
Chybová hlášení zjistená Rídící jednotkou:
Rozbuska bocniho airbagu spolujezdce prilis vysoka hodnota Obcasna
Rozbuska bocniho airbagu spolujezdce Prer. Obvod Obcasna
EDIT: provedeno (softem) EXAMINER Smart
Parametry a další věci myslím není potřeba psát, ve Fiatu pročistili kontakty a vymazali závadu, to vydrželo tak necelé 3 měsíce, pak vymazání v Renu, ukázalo se to znovu po cca 4 měsících, vymazání v Renu a po 3 dnech znovu. I když je fakt, že než se to rozsvítilo, tak jeden mechanik se mi jebal v autě a když jsem od něho odjez za jízdy jsem zabouchl dveře spolujezdce a ta mrcha se rozsvítila, těď to tak svítí 3 týdny. Ale toto sem psal v minulých postech.
Chybová hlášení zjistená Rídící jednotkou:
Rozbuska bocniho airbagu spolujezdce prilis vysoka hodnota Obcasna
Rozbuska bocniho airbagu spolujezdce Prer. Obvod Obcasna
EDIT: provedeno (softem) EXAMINER Smart
Parametry a další věci myslím není potřeba psát, ve Fiatu pročistili kontakty a vymazali závadu, to vydrželo tak necelé 3 měsíce, pak vymazání v Renu, ukázalo se to znovu po cca 4 měsících, vymazání v Renu a po 3 dnech znovu. I když je fakt, že než se to rozsvítilo, tak jeden mechanik se mi jebal v autě a když jsem od něho odjez za jízdy jsem zabouchl dveře spolujezdce a ta mrcha se rozsvítila, těď to tak svítí 3 týdny. Ale toto sem psal v minulých postech.
Naposledy upravil(a) djmedi dne 13 dub 2011, 18:07, celkem upraveno 1 x.
To BIGIX:::: kolega Maťo tu tu psal, přepínač bagu najdeš po otevření dveří spolujezdce, je to na klíček a je ve výšce pantu dveří.
ha diky, tak ten jsem našel:) ja myslel že je tam ještě neco ojinyho, mě furt svíti a nevim co s tím:( a koukam nikdo mi neporadi:(
Mno máme asik všichni holt smůlu s puntama. Běžná konstrukční vada.
Jen malé zpestření, pěkné videjko s testem kontrolek Punta http://www.youtube.com/watch?v=nUPrHD0A ... r_embedded
Jen malé zpestření, pěkné videjko s testem kontrolek Punta http://www.youtube.com/watch?v=nUPrHD0A ... r_embedded
- Maťo
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
djmedi skús napísať chalanovi menom mach kontakt na neho nájdeš v sekcii Predám Náhradné dieli.Rozpredáva Punto po búračke možno to bude mať
Díky za tip. úplně jsem na tohoto člena zapomněl. Viděl jsem, že prodává díly, taky jsem s ním něco řešil ikdyž nakonec jsem nekoupil (nebylo nakonec potřeba ty věci), ale to sem nepatří, každopádně jsem jej už informoval, tak uvidíme
Tak zatím se mi nepodařilo sehnat spínač PP bagu. Kabel jsem ještě také nekupoval. Poraďte zda má smyl kupovat kabel, který jsem uváděl na předchozí stránce. Předem díky za radu. (Vím, že se tu kabely řešily, ale i tak prosím o radu)
- Maťo
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ten kábel sa ti oplatí kúpiť.Mne to ušetrilo už dosť peňazí za mazanie chýb v servisoch a odstránil som si aj veľa chýb v aute sám a nemusel som živiť servis.