ahoj, potreboval bych poradit: Mam 1,6 16v r 1996
1 - velka sporteba: zda se mi prilisna spotreba. kdyz jsem jezdil do cech ujel jsem na plnou nadrz cca 750 km pri 100 a chvilemi i 180. ted jezdim do prace 12,5 km tam a zpet 25, pri prumerne rychlosti kolem 80 a nadrz mi spolkne za 400 km v cem muze byt chyba? mel jsem urvany vyfuk, ktery jsem vymenil avsak spotreba se o moc nezmenila. prosimporadte.
2. hrmot vyfuku: po vymene mi vyfuk vybruje jako by byl deravy a pritom je dva mesice stary. dokonce jsem spoje utesnil silikonovym tmelem jenz se pouziva na motory, ale pomohlo to jen z casti, porad je docela hlucny. cim to muze byt?
spotreba a hrmot vyfuku
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
jestli si vymenil vyfuk a spotreba se nezmenila tak mozna pistni krouzky coz asi sam nevimenis..lambda sonda umistena na vyfukovym potrebi mozna i vaha vzduchu nemelo by to taokovy tah..jestli ti to huli tak mas pistni krouzky v hajzlu ja mam 1.8GT a¨na 3/4nadrze sem najel sportovni jizdou cca1800km..hodne stesti na opravu vozu..
Ja mam toto iste
FIAT BRAVA 1.6 16V 1998
mam taky plechovy zvuk vyfuka,..a nema to az taky tah ako by malo mat a spotreba je priserna,...cca na 100km asi 12L kombinovana.... a este ktomu mi aj robi to co som tu cital,..o tom palivomeri,..ze si beha ako chce...vie mi dakto poratit co stym výkonom a stof spotrebou...??? diky moc vopred...
mam taky plechovy zvuk vyfuka,..a nema to az taky tah ako by malo mat a spotreba je priserna,...cca na 100km asi 12L kombinovana.... a este ktomu mi aj robi to co som tu cital,..o tom palivomeri,..ze si beha ako chce...vie mi dakto poratit co stym výkonom a stof spotrebou...??? diky moc vopred...
Re: spotreba a hrmot vyfuku
co sa tyka spotreby,ja mam multiplu r.v.2002 asi tyzden a po meste mi ukazuje palubny 7.60a ked som isiel 50km trasu 70 az 80 km h tak mi pisal5.8 je to mozne , alebo ten palubny blbne ,este som nemal plnu nadrz tak potom napisem kolko mi vysla,1.6-16v 8 mesiac 2002.
Re: spotreba a hrmot vyfuku
samozrejme, že to je možné...keď sa auto rozbehne na vyššiu rýchlosť, tak nemusí motor toľko zaberať, funguje v optimálnych podmienkach, tak aj spotreba je nižšia ako pri 50tke v meste, kde máš buď vytočenú trojku alebo štvroku, kde to už pomaly kape...buzinkaj píše:co sa tyka spotreby,ja mam multiplu r.v.2002 asi tyzden a po meste mi ukazuje palubny 7.60a ked som isiel 50km trasu 70 az 80 km h tak mi pisal5.8 je to mozne , alebo ten palubny blbne ,este som nemal plnu nadrz tak potom napisem kolko mi vysla,1.6-16v 8 mesiac 2002.
a palubnému by som neveril, može to byť taký obrazný údaj, ale presné čísla zistíš až po vyjazdení plnej, alebo po natankovaní plnej, prejdení určitej vzdialenosti a následom dotankovaní...