Kontrolka Engine problém s estartem jen při stueném motoru

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Jobmax71
Začátečník

Kontrolka Engine problém s estartem jen při stueném motoru

Příspěvek od Jobmax71 »

Probelm s kontrolkou Engine
Zdravím, nejsem zrovna zručný v oprave aut. Mám problém už asi 4 mesíc a nikdo neví čím to je byl jsem 2 ve Fiatu v Irsku protže žiju v Irsku. tady mi na nic nepřišli.Jeden polskej mechanik mi menil svíčky kabely a pak to přestlo svítí a pak po časte to zase svítí kontrolka Engine. Pokaždé když mu volám říká ať přéjedu zkoušel test na těsení pod hlavou a tesnění je v pořářáku..Po výmene kabelu a svířek to přestlo asi na mesíc svítta pak zase začalo..Říkalm i ať to neřešším..jenže teď už asi 5 den mz když chci nastartovat né že to jen svítí ale při studeném motou to má tendenci chcípnout..musím dát více plynu a pak se to chytne.. nevím co to muže bejt když je motor telý a zahřátý tak to chytne hned sice kontrolka svítí stále ale jezdit a platit furt napíchnutí na počítač a aby mi řekli že stejne nic nezjistitli to je trochu drahá legrace... Mám Punto 1.2 8v rv 2002. Prosím nemužete mi nekdo poradit čím to muže být když to dělá pouze u studeného motoru ten efekt toho že to má tendenci na první nastartování chcípnout pokuse se mu nepřidá více plynu?! napdla me pumpka co tahá benzín, pak nevím zda to má nejaké teplotní čidlo..nejsem automechanik a nevznám se tom tak... jen mám pocit že ty lidi tady jsou uplne nechopný přijít na to co tomu je... Další vec je ta že když zkoušel to tesnení pod hlavou nalil do rtakového válce modrou tekuntinu kterou pak přiložil do nádrky kam se leje kapalina jako do chladiče... Pak to nechá na určitejch otáčkách tu kaplinu změčit tvrdí že tesnení pod hlavou je v pohode..Olaje neteče kontroloval jsem to motro je suchej... Zajímavé je jedno pokud je po tomhle testu s kapalinou ten bláznevje engine přestane svítít třeba na 2 dny a pak zase začne svítít furt ale teď se k tomu přidalo ješte to s tím studeným motorem..Proste má tendenci chcípnout .Pokud je tu nekdo kdo se vyzná trošku v autech byl bych mu vděčný kdyby mi poradil co zkusit popřípadě když pojedu za polákem nebo do Fiatu donutit je teda udělat třeba to co mi poradí... Díky Jobmax71
Reklama

Petr1968
Všeználek

Re: Kontrolka Engine problém s estartem jen při stueném motoru

Příspěvek od Petr1968 »

Teplotní čidlo by to mohlo být. Pokud dodá informace ŘJ ,že je motor zahřátý a on není. Mě to svítí již několik tisíc km,ale jinak to nedělá nic,takže na to kašlu. :wink:
Jobmax71
Začátečník

Příspěvek od Jobmax71 »

Přesne jak říkáš.:jinak to nedělá nic me to svítí taky furt předtím to nebyblo při stratu to až teď...To že to svítí jsem si už zvykl ..je to Fiat. Takže myslíš to čidlo jo?! Nějaké další helpky?!
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... co takhle spatny cerpadlo ... pokud nedrzi tlak, tak je problem nastartovat ...

... mrkni sem mel jsem podobny problem ...

https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... hne#p17475
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Petr1968 píše:Teplotní čidlo by to mohlo být. Pokud dodá informace ŘJ ,že je motor zahřátý a on není. Mě to svítí již několik tisíc km,ale jinak to nedělá nic,takže na to kašlu. :wink:
Takže dnes zhaslo samo. No konečně :lol:
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Praskla žárovka? :lol:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Tam nejsou žárovky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jako všeználek by jsi to měl vědět. :roll:
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Všeználek zná Punta MKI,novější jsou pro něj španělská vesnice :mrgreen:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »