punto gt poradte

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

toreto
Začátečník

punto gt poradte

Příspěvek od toreto »

Zdravim nedávno jsem si koupil punto gt 1,4 turbo mno akorát mam menší problém motor šlape normálně až od 2000 ot. jinak se to dusí a občas to jede na dva a občas na tř válce někdy taky se to vrací do filtru a střelí to potřebuju poradit čím by to mohlo bejt jsou na tom new rozvody i svíčky myslíte že je možný aby byli rozvody třeba o zub skočený ?? díky moc!
Reklama

Da Fate
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: punto gt poradte

Příspěvek od Da Fate »

Kabely jsi menil taky? to sou docela taky kurvy. A filtry, palivovej taky umi delat bordel. Kdyz strili do sani mohly by bejt skoceny rozvody ale docela nedavno kamaradovi na fieste 1.8 taky strilelo do sani a rozvody byly ok. chyba byla v palivovy soustave, mel malej tlak v liste (chudou smes) a duvodem bylo povytazeny cerpadlo...
Skoda Fabia V-RS- daily machine- 400 Nm, HP Sporting, SPARCO, Speedline
nismo 200SX S13 1.8T 16V- drift machine- UNDER CONSTRUCTION
/ / / / / Punto GT- big love- OMP, Speedline- SOLD
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

kabely jsou ok a svíčky taky našel jsem trhlinu v hadici u turba ale zlepšilo se to jen málo na palivo jsem myslel taky ale nevim jak to změřit či něco s tím udělat kouknu na čerpadlo do nádrže ale to nepoznám jestly dává málo nebo dost mno ještě mi svítí na palubce check takže tam je nějáká elektronická chybička zejtra jdu na diagnostiku tak uvidíme mno lambdu jsem vymněnil ale beze zmněny mno a váhu vzduchu mam ještě jednu ale tu když tam dám takje to ještě horší na ty rozvody kouknu v neděli čekám na ten přípravek ! tak nevim uvidim mno ale díky!
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

ty rozvody by to ale mohly bejt mno ty frajeři od kterých jsem to koupil tak je prej dělaly koukal jsem na to a je tam novej rozvodák mno třeba to netrefili oni o tom nic nevěděli takový šašci todle mi dělalo uno turbo a byla u turba u sání díra v trubce mno tak nevim ale turbo nikde nesičí
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

rozvodama to neni poradte ! už nevim co s tim
Da Fate
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Da Fate »

nevim jak u una ale u punta gt3 (asi u vsech gt) je znacka k rysce na vacce vytahovaci (takovej bazmek malej vysouvaci) tak jestli to nemas nastaveny na zasunutou. Lambdu ti zmerej frajeri v servise, jestli si dobre pamatuju ukazuje do 1V (jestli si ji menil za jinou beze zmeny tak tam asi neni chyba) a jestli to mas bohaty nebo chudy, nemusi to bejt cerpadlem ale treba regulatorem tlaku paliva.
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

to jsem ještě nzkoušel ale jinak už jsem vymněnil vše čerpadlo cívku teplotní čidla no a je to pořád sejný včera jsem zjistil že když odpojim jednu hadici tak to nedělá je to hadice která vede od turba do sání ta hlavní tak ze strany má ještě dvě malí tak tu malou když odpojim tak to jede normálně ta hadice vede zpátky do sání hned za váhu vzduchu to jsem taky nepochopil proč ten tlak co turbo vyrobí jde zase na začátek celího procesu a ůplně zbytečně?!
Da Fate
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Da Fate »

A na ty hadici co vede ze sani za turbem do sani pred turbem je na ni neco? jestli ne tak bych ji asi vyhodil a zaslepil po ni diry protoze nevim na co by tam jinak byla pokud chapu dobre to jak si to vysvetlil. nemam gt dlouho vim o dvou co vedou ze sani za turbem na jedny je regulator otacek a na druhy seriovej bov ale obe vedou potom do sani motoru.
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

zdravim řekl jsi to uplně přesně jak to tam je jsem to včera rozebral a je to tak mno žádnou jinou chybu jsem zatim nenašel a stejně se to něják dusí a vrací se to do sání už nevim co s tim včera jsem seřídil to čidlo co řídí vstřik takový to s tim průhledným víčkem a riskou no a stejně nevim co tomu je dneska mi přišel novej poteciometr škrtící klapky tak uvidim ale pochybuju že to dělá on ! vždycky kdiž už to dostanu na 3000 ot tak turbo vystřelí nahoru a pak pomalu padá vůbec nevim co s tim je odkud ty jsi ?
Da Fate
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Da Fate »

Hele ja jsem z prahy a co si to psal o turbu jeste? ze prestava tlacit v otackach nebo jak?
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

no o turbu vždyciky vyxletí nahoru a pak pomalu padá ale zdá se mi že je někde ještě nějáká dirka a uchází jinak už jsem na to přišel čidlo teploty motoru !!! taková kravina zatim ho tea nemam ale pichl jsem tam z una a jakš tak to šlape ale ještě to neni ono tak musim počkat až mi to přijde !
Da Fate
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Da Fate »

Cidlo jo no tak to me poser... ale ze by to kvuli cidlu teploty strilelo do sani mi prijde dost divny :-) uvidis az das plne funkcni. A to turbo vyleti do 1,6 na budiku a pak pada ale jen na budiku, ze by prestalo tlacit podle syceni a tahu motoru to ne ne? tahne porad plynule ne?
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

právě že se mi zdá že to kolísá ale koukal jsem na tu jedu hadici a už má docela dost takže je možný že to fouká prič i když se zaposlouchám tak to tak vypadá ! no to čidlo mě dostalo ale když se zapřemejšlíš tak je to tak dá to blbou informaci řídící jednotce a ta to pak přehltí benzínem
Da Fate
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Da Fate »

No jasne meri to hovadiny a jednotka netusi... Zkus udelat s tou hadici neco a uvidis dal...
toreto
Začátečník

Příspěvek od toreto »

tak tim teplotnim čidlem to asi neni mno koupil jsemnowý a dal ho tam mno a dělá to pořá to samý akorád když ho odpojim tak jakš tak drží otáčky a když přidám taktaky dobrý ale když jedu tak to občas škubne
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“