1,3 JTD - zvuk motoru, občas cukne

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
peetan
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

1,3 JTD - zvuk motoru, občas cukne

Příspěvek od peetan »

Jelikož 1,3JTD mám jen chvíli, ale máme i 1,9JTD, které je bez problému, chtěl bych se zeptat, abych neřešil něco zbytečně - trochu se mi u toho motoru nelíbí zvukové projevy- při rozběhu do otáček se ozývají hlasitější zvukové projevy, skoro bych řekl nepravidelné, mám takové podezření na vstřiky - trochu by tuto teorii podporovala skutečnost, že při ustálené jízdě občas jakoby jemně škubne. Auto má prokazatelně najeto 75tkm v Německu, tak si myslím, že na problémy se vstřiky je snad ještě brzo.
Co byste mi jinak doporučili ? Myslím, že ve značkovém servisu stejně umí jenom měnit celý vstřik, u různých firem, které dělají diesel servis jsem už zjistil, že repasi vstřiků provedli tak, že dva které nešly ven, prostě nechali bez povšimnutí, tak nevím komu dnes věřit a nechtěl bych nechat motor někoho rozvrtat ještě do horšího stavu. Nebo dát aditivum na čištění pal. soustavy a chvíli jezdit a zde se to trochu nezlepší ?
Grande 2007 5dv 1,3 JTD 66kW,digi dual AC, B&M - sold
Punto 2003 5dv 1,9 JTD 63kW 6bag,AC - sold
Punto 2003 1,3 JTD 6bag, digi dual AC -sold
Reklama

watkoslaw
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: 1,3 JTD - zvuk motoru, občas cukne

Příspěvek od watkoslaw »

neni to turbo? jak keby si mal vevericku ? mne to tiez leze na nervy ked nepocuvam hudbu tak to turbo na moj vkus ma dost halsny prejav a tiez zavisi od otacok... a to cuknutie sa mi raz stalo! ked som dal touchdown tak pri 3000 otacok mi auto dost cuklo ale to sa mi stalo iba raz a uz nikdy viac klopem si...
Punto MK2B 3D 1.3 MultiJet BLACK
WARBLOG
STREETSTYLE
peetan
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peetan »

ne od turba to není - možná řeším něco, co je u toho motoru normální, je to hlasitější, trošku možná nepravidelné "nýtování" po přidání plynu, na můj vkus o dost hlasitější, než u 1,9 JTD a ostaních CR. To malé "škubání" se projevilo několikrát za plynulé jízdy po dálnici.Auto nekouří, startuje normálně. Nevím, zda má smysl dát zkontrolovat vstřiky, když vidím, jak ostatní s problémy typu čerpadlo-vstřky a rozsvícenou kontrolkou řízení motoru(což samozřejmě není tento přpad) investují nemalé peníze a problémy přetrvávají. Pokusím se sehnat někoho, kdo ten motor trochu zná a řekne, zda se projevuje OK:
Grande 2007 5dv 1,3 JTD 66kW,digi dual AC, B&M - sold
Punto 2003 5dv 1,9 JTD 63kW 6bag,AC - sold
Punto 2003 1,3 JTD 6bag, digi dual AC -sold
watkoslaw
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od watkoslaw »

kazdopadne tam nieco nie je v poriadku... to mi je luto prave u tohto motora by malo vsetko fungovat.. :roll:
Punto MK2B 3D 1.3 MultiJet BLACK
WARBLOG
STREETSTYLE
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“