Rozvody JTD a rada ??

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
alisek
Začátečník

Rozvody JTD a rada ??

Příspěvek od alisek »

Ahojte,tak sem si včera pořídil fiat punto 1,9 jtd 59kw ,rok. 2000 najeto 128 tis. a chtel bych se zeptat jestli sem udelal dobre a kolik na to stoji komplet rozvody???a jeste jedna podstatna vec- kdyz seslapnu brzdovy pedal,tak nekdy vydava zvuk,jako kdyby jel nejaky motorek(vrrrrrrrr) dost mne to stve,pri skusebni jizde to nedelalo,ale brzdi to jinak dobre.
MOc dekuji za rady a nazory :D
Reklama

majco
Všeználek

Re: Rozvody JTD a rada ??

Příspěvek od majco »

alisek píše:Ahojte,tak sem si včera pořídil fiat punto 1,9 jtd 59kw ,rok. 2000 najeto 128 tis. a chtel bych se zeptat jestli sem udelal dobre a kolik na to stoji komplet rozvody???a jeste jedna podstatna vec- kdyz seslapnu brzdovy pedal,tak nekdy vydava zvuk,jako kdyby jel nejaky motorek(vrrrrrrrr) dost mne to stve,pri skusebni jizde to nedelalo,ale brzdi to jinak dobre.
MOc dekuji za rady a nazory :D
Motor JTD je dobrá volba a rozvozdy je len zlomok ceny čo stoja vstrekovače alebo čerpadlo paliva /vysokotlaké / takže tankovať len kvalitnú naftu a meniť podctivo filtre a motor sa odvdačí .
ten brzdový pedál - asi ABS nič iné tam vrčať nemôže :wink:
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
alibaba
Fiaťák

Příspěvek od alibaba »

Mám JTD a rozvody som menil pri 124000 km som ale druhý majitel teda neviem či menil rozvody aj prvý.
Stálo ma to aj s robotou 420 EUR.
Dával som ale drahšie veci. Uprednostnujem kvalitu.
S tou naftou je to pravda takuj len OMV alpin, alebo SPRINT diesel. to je kvalita zaručene.
Ešte niečo.
Bacha na EGR ventil. Ak ti to kadí z výfuku tak si ho daj skontrolovat. Môže byt zaseknutý ako som ho mal ja.
Inak olej dávam jedine CASTROL GTX Magnatec DIESEL.
S autom som za 3 roky nemal v podstate žiadny problém ak nerátam pravidelné výmeny ako sú brzdy, olej , a podobne.
Fiat CROMA 1,9 JTD 16V M-JET 110Kw 150k r.v. 09/2006

http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vanthomas
Začátečník

Příspěvek od vanthomas »

Nazdish tak ja som cez vikend menil rozvody a vyslo ma to 291,-eur bez roboty...mam puntoII 1,9 jtd 80PS...Menil som rozvody(dve kladky+remen) a este mi nasiel na tom druhom remeni ze je tiez pekne zodrany tak sme to vymenily aj s kladkami...ked sme ho dali dole tak sa ten remen uplne rozpadol...Som rad ze sa to vsetko vymenilo lebo majitel co ho mal predo mnou na to asi ani nesiahol....Inak to auticko slape moc pekne...
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“