Problem pri startovani

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
zorran
Fiaťák

Problem pri startovani

Příspěvek od zorran »

Zdravim, prednedavnom som kupil frajerke Fiat Punto 1.1 benzin. No a moja obava z talianskeho auta sa mi len potvrdila. Po necelom mwsiaci zacalo mat auto problem zo startovanim. Problem je v tom, ze nechce naskocit motor. Len toci, ma aj tendenciu chtit, ale len tak na 2 valce. Potom ked ho trapim, tak skor, ci neskor naskoci, ale to uz ide ako hodinky. Motor nezhasina a ide pekne pravidelne. Zakladne veci som uz vymenil, t.j. sviecky, kable a palivovy filter. Nestretol sa niekto z podobnou zavadou? Napriklad teraz uz tyzden funguje v pohode, ale dokedy? Chcem len spomenut, ze neposluchalo aj po vymene spominanych veci.
Reklama

keomatepo
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem pri startovani

Příspěvek od keomatepo »

zorran píše:Zdravim, prednedavnom som kupil frajerke Fiat Punto 1.1 benzin. No a moja obava z talianskeho auta sa mi len potvrdila. Po necelom mwsiaci zacalo mat auto problem zo startovanim. Problem je v tom, ze nechce naskocit motor. Len toci, ma aj tendenciu chtit, ale len tak na 2 valce. Potom ked ho trapim, tak skor, ci neskor naskoci, ale to uz ide ako hodinky. Motor nezhasina a ide pekne pravidelne. Zakladne veci som uz vymenil, t.j. sviecky, kable a palivovy filter. Nestretol sa niekto z podobnou zavadou? Napriklad teraz uz tyzden funguje v pohode, ale dokedy? Chcem len spomenut, ze neposluchalo aj po vymene spominanych veci.
nieco podobne robi aj mne, ked pocas tocenia pridas plyn tak Ti chyti?
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW :)
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
zorran
Fiaťák

Příspěvek od zorran »

Nee mozem pridavat plyn a vobec to nereaguje. Proste potom to nastartuje. Vobec neviem preco. Teraz zase funguje bez problemov uz asi tyzden. No sem tam sa tento problem objavi.
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

ja som vymenil rozvody,baterku,palivovy filter..a taketo veci..a umna je tento problem tiez niekedy,auto som kupil nedavno..a startovalo auto da sa povedat hned ..neskor sa to trocha zhorsilo...,zistil som to..ze ak vypnem auto a hned idem nastartovat..tak mi auto skor nastartuje ako ked je auto dlhsie vypnute...,a ked je dlhsie vypnute..tak niekedy dlhsie toci..ale nastartuje..mam 1.2 SX 60 44kw r.v.96
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

HIISS píše:ja som vymenil rozvody,baterku,palivovy filter..a taketo veci..a umna je tento problem tiez niekedy,auto som kupil nedavno..a startovalo auto da sa povedat hned ..neskor sa to trocha zhorsilo...,zistil som to..ze ak vypnem auto a hned idem nastartovat..tak mi auto skor nastartuje ako ked je auto dlhsie vypnute...,a ked je dlhsie vypnute..tak niekedy dlhsie toci..ale nastartuje..mam 1.2 SX 60 44kw r.v.96

aj moje v poslednom case dlhsie toci, kym chytne, hlavne ked je motor teply. Ked je ladovy chytne na brnknutie :) mari sa mi, ze niekto tu spominal na fore cidlo teploty motora.. co si o tom myslite?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
zorran
Fiaťák

Příspěvek od zorran »

Ha haa tak teraz mam novinku. Dnes to zhaslo za jazdy... Rozsvietila sa kontrolka vsrekovacov a chciplo... Zhruba po 5 minutach nastartoval a islo... Fuu nemate kontakt na nejakeho dobreho elektrikara? Takto sa to uz dalej neda
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

ked vam nestartuje obcas ci studeny,ale hlavne teply tak jedno s moznosti je ze pozrite cidlo klukoveho hriadela,mozna odchadza do väcnych lovist ....ci nie je zanesene,alebo premerat(hodnoty nemam )
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
mickejko
Začátečník

Příspěvek od mickejko »

mne sa to stava tiez, teraz sa to po pol roku kuslo nadobro ...

dostal som tip, ze by to mohlo byt neoriginalnou centralnou jednotkou, kde neporiadne funguje imobilizer ... preto len toci a toci a ani nekasle ...
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

mickejko píše:mne sa to stava tiez, teraz sa to po pol roku kuslo nadobro ...

dostal som tip, ze by to mohlo byt neoriginalnou centralnou jednotkou, kde neporiadne funguje imobilizer ... preto len toci a toci a ani nekasle ...

riadiacu jednotku mam origo Magnetti Mareli.. :) povodnu..ale mne to vzdy chytne.. :)
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
zorran
Fiaťák

Příspěvek od zorran »

Tak hosi bol som na diagnostike a problem vyrieseny. Bolo to Rele benzinoveho cerpadla. Stalo sice 46 eur, ale tak co uz. :D
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“