Na co dát pozor při koupi ojetiny?

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Falkon
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Na co dát pozor při koupi ojetiny?

Příspěvek od Falkon »

Zdravím,
Měl jsem to štěstí několikrát kočírovat Punto 1.2i SX a protože mi auto vyhovovalo, rád bych si pořídíl vlastní kousek. Vím, že tohle téma se tu již řešilo v několika diskuzích. Četl jsem je všechny, ale nedokážu si z toho množství přízpěvků dát dohromady souvislý blok informací o tom, na co se zaměřit při nákupu ojetého Punta. Jednoduše mám v tej haldě topiců guláš.
Před pár dny jsem narazil na TOHLE auto. Mám možnost přijít se na auto osobně podívat ale neznám nikoho kdo se v autech vyzná a sám nevím na co si dát pozor. Chtěl bych proto požádat, jestli by mi někdo z lidí tady z fóra nemohl odpovědět na pár otázek nebo jakkoliv poradit.
Zajímá mě: Jak je to tedy s klíči od vozu (kolik ks, jak mají vypadat...), jaká je spolehlivost, jaké jsou nejčastější neduhy motoru, jestli a kde je auto náchylné na reznutí, problémy s ovládacími prvky, ovladatelnost bez posilovačů, dostupnost a cenová relace náhradních dílů a nějaký názor na cenu zmíněného auta (zdá se mi nějak levné).
Auto bych používal především pro ježdění po městě.
Předem děkuju za odezvu...
Fiat Punto 75 ELX
Red Dwarf
Reklama

zokot
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: Na co dát pozor při koupi ojetiny?

Příspěvek od zokot »

Podle mě levné není trochu nadsazená cena. S klíči to je různé - mohou být udělané duplikáty a tak nemáš jistotu. Jinak bych se podíval na spodek podlahu zda to není samá rez. Hlavně kolem prahů.
Fiat PUNTO 60 (1994)
Fiat GP 1.9 (2006)
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Cena si myslim že normální.Jinak origo kíče byly snad dva a jedem červenej na kódování immob. a karta s kódem.Jinak odchází občas těsnění pod hlavou a spojka.Hlavně to pořádně prolez aby souhlasily čísla a nebylo to svařený s několika aut.
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Falkon
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Falkon »

Kuju pěkně. Na ty čísla se určitě podívám, ale vím jen o čísle na motoru a na karoserii na podlaze u spolujezdce. Jsou ještě někde další?
Fiat Punto 75 ELX
Red Dwarf
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Snad ne.Přeji dobrou koupi :wink:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
corleone
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od corleone »

Jestli to má imobilizér, mají k tomu být 2 obyčejné klíče, 1 červený a karta CODE s číslem pro nouzové odblokování imobilizéru.
Ta cena by byla OK, pokud by to bylo přihlášené a s STK. Bez toho to nijak zajímavé není.
Punto 55S Mk I
Falkon
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Falkon »

Děkuju za všechny reakce. Prodávající se choval přinejmenším zvláštně - veškeré domluvy byli dost neurčité a posléze přestal brát telefony. Tak jsem se na to radši vykašlal.
Pokud by někdo věděl o Puntu (bojím se na punťáckém fóru říct "i jiném voze" :) ) do 35.000,- na Plzeňsku, uvítám jakýkoliv tip.
Ještě jednou děkuju a aoj.
Fiat Punto 75 ELX
Red Dwarf
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“