prosím o radu

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
alisek
Začátečník

prosím o radu

Příspěvek od alisek »

Ahojte,prosím chci si koupit fiat punto r.v. 2000 1,2 8v tak bych rád věděl do čeho jdu,to auto má najeto 22 tis. km, je to po první majitelce,je to kupovane v čr, 3dv. model,necha mi ho za 60 tis. kč. je to dobrá cena?a neco o tom aute??moc dekuji
Reklama

majco
Všeználek

Re: prosím o radu

Příspěvek od majco »

22 000km to je ako nové auto aj ked má už 9. let
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
alisek
Začátečník

Příspěvek od alisek »

vypada krasne,jeste to smrdi novotou,ale nevim jestli do toho jit,sou na to drahe dily??
JardaK.
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od JardaK. »

alisek píše:Ahojte,prosím chci si koupit fiat punto r.v. 2000 1,2 8v tak bych rád věděl do čeho jdu,to auto má najeto 22 tis. km, je to po první majitelce,je to kupovane v čr, 3dv. model,necha mi ho za 60 tis. kč. je to dobrá cena?a neco o tom aute??moc dekuji
Čus! Moje rada je asi taková - podívej se do příspěvků ohledně Punta. Názorů uživatelů i recenzí je tu dost. Osobně bych dnes preferoval při koupi auta přítomnost servisní knížky (bez ní je to vždycky nějaká kulišárna, protože tu nikdo normální neztratí) a originál technický průkaz (duplikát může znamenat taky nějakou spekulaci) + prohlídnout auto nějakým dobrým mechanikem. Pokud je pravda to, co o Puntu píšeš, tak cena je dobrá a recenze o Puntech novějšího modelu (s úzkými předními světly s čočkou) taky nejsou marné. Já kupoval naftového 1,9 JTD z roku 1999 předloni přes bazar, neměl servisní knížku (měl stočené kilometry o 50000 - zjištěno přes diagnostiku), byl asi dobře ťuknutý na předek (až později jsem si všiml, že nelícují světla s blatníkem a nedají se úplně seřídit), ale jezdil dobře. Brzo odešla spojka, termostat, napínák kladky alternátoru a stahování pravého okna, normální je nechat udělat rozvody. Opravy sice stály dost, ale teď už rok jezdím a liju jenom naftu a měním olej. Motor má za sebou asi 180000 km, nežere olej, jezdím v průměru těsně nad 5 l/100 km a šlape jak hodinky (mluvím ale o naftě). Zvláštní poznatek - spodek je dobrý, ale na střeše se dělá pár rezavých puchýřků, a to nechápu - žiju v tom, že kára je celá pozink! Osobně si myslím, že neuděláš špatně, když koupíš, pokud stav odpovídá deklarovaným údajům. Koupil bych ho znovu, kdybych se teď nezačínal zamýšlet nad Grande Puntem.
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

Myslim ze je to super koupe. Samozrejme i kdyz to ma malo km, tak nektery veci vymenit musis .. treba tesneni ti odejde tak jako tak, a spis to zavisi na stari nez na veku. Dily jsou za pusu a na vrakalu se jich vali spousta ..
alisek
Začátečník

Příspěvek od alisek »

Diky za nazory,to punto servisku ma,kilometry sou poctive,je to kupovane ve meste kde bydlim a to auto jezdi jen po meste,sem tam jednou za mesic ujede vic jak 30 km,je to manzelka majitele asutoservisu,tak si myslim ze by to nemuselo byt spatne.Nemel by ste nekdo alu kola na fiat co byli y originaly se 6-ti parsky,jak sou dva u sebe-mezera-dva u sebe-mezera atd. ??
R.J.
Fiaťák

Příspěvek od R.J. »

všetko vyzerá az moc pekne ale podla mna v ziadnom prípade nemze mat auto ktoré bolo dané do prevádzky v roku 2000 tak málo km ved ked si to len spriemerujes tak to je cca 2500 km rocne a cca 200 km mesacne podla mna nemozné moj realný odhad na km je cca 150000 ale suhlasim s názom ze to treba poriadne pozriet u mechanika a hlavne to napichnut na diagnostiku co ti povie tá
Sporting 1.2 16V - ex
Bravo 1.9 TD100 - ex
Lancia Lybra SW 2.4JTD
alisek
Začátečník

Příspěvek od alisek »

Ja tu pani znam,ona s tim autem jede jen jednou denne do prace cca 2km,jinak vubec,ted sem se na to byl trosku podivat a akorat ta cervena barva je trosku zasla,takova vybledla,pry je to ze to casto myje na mycce,ale to neni problem vylestit.porad vaham,ale co za ty penize koupit?
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Jestli to má nalítáno jen 22 tis. a za 60 tak bys byl hloupej to nevzít! Kdyby to mělo 120 tis. tak už by ti řekl, že do toho naleješ dost peněz :lol: ale 22? bral bych to z fleku...jestli to nechceš, tak mi pošli tel na tu paní a já si pro něj sjedu :lol: jinak o autě jako takovým?...no tak motor...sice 44Kw, ale mezi 1.2 patří k těm živějším.Spotřeba při klidný jízdě kolem 5,5 litrů (po rovinatým kraji klidně i míň) Co se týká interiéru tak občas tam zarezonuje nějakej ten plast a v létě když jsou vedra z 80% čekej nepříjemné vrzání pedálu spojky. Brzdy jsou dobré,ale někdy mi příjde že by mohli být jedovatější.Hluk v interiéru: Motor je lyšet tak akorát...ve vyších otáčkách by to ale už mohlo být lepší...ale stejně je to jedno,protože ti motor většinou přehlušej pneumatiky.Na hladkým asfaltě to jde, ale jak jedeš po nějakým "hrubším" tak to už si kolikrát musíš o dost přidat rádio :lol: no, jinak co odchází....jelikož má auto 22000 tak si myslim že by to všechno ještě mohlo nějakou dobu vydržet. Samo ale že bych to všechno zkontroloval. Jinak časem čekej průsak oleje pod vent. víkem a pod vanou. Jestli tě ještě něco zajímá konkrétně, tak se ptej :wink:
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Mno jestli to je manzelka majitele autoservisu, tak to urcite nema 22tis km. Kolik vsak je vsak jedno. V kazdem pripade pocitej s tim, ze drive nebo pozdeji se bude muset na tomto motoru menit praskle tesneni pod hlavou, casty to jev. Pokud nevyvaris tak je vymena ne zcela nakladna. Dalsi veci je elektrika, da se to vsak prekousnout, kdyz se na to vybavis a delas preventivni kontroly (procisteni konektoru a cidel). Pokud auto jezdilo hlavne po meste, spojku je nutno vymenit (vime jak trpi ve meste, jeste pod dohledem zkusene zeny trvale pusobici na spojkovy pedal :D ).
Co se tyce ceny dilu, myslim si, ze je fiat na tom dobre.
Jinak co se tyce kvality provedeni a spolehlivosti, tak mohu rici, ze je dobre. Je to asi tim, ze mam tretiho fiata, takze jsem si zvykl nebo jsem tim ovlivneny :lol:
Osobne doporucuji, dobry komfort za rozumny peniz.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
alisek
Začátečník

Příspěvek od alisek »

Ahojte,tak sem se na to byl vcera podivat a na to ze to ma 22 tis. tak pani byla pekne prase,poskrabane,zrcatko praskle,vybledla cervena barva,takze do toho nejdu a koupil sem si vcera 1.9 jtd
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

1.9 JTD není taky špatná volba... taky si teď někdy říkám, že sem nekoupil JTDčko. Tak snad se staneš novým aktivním členem :wink: Jsou tu totiž tací, co jednou příjdou a už je tu neuvidíme :lol:
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“