HELP - slabě svítí kontrolka chlazení
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - slabě svítí kontrolka chlazení
Stále mi slabě svítí kontrolní světlo chlazení, přes den to není vidět, ale v noci mě to straší. Přitom mi nedávno přetěsňovali hlavu a tvrdili, že mám vadné čidlo. I když jsem ho vyměnil za nové nenastala žádná změna. Chladicí soustava není zavzdušněná. Může mi někdo zkušenější poradit? Díky Gary
- Reklama
Re: Chlazení - Punto 55
SORRY nemyslel jsem jaky ma mit odpor zahrate ale prave kdyz by to nemelo svitit. Ja jsem mel driv kontrolku a ted jsem si tam dal teplomer, takze to cidlo jsem musel menit. To co by jsi tam mel mit ty je dost kratke!Gary píše:Stále mi slabě svítí kontrolní světlo chlazení, přes den to není vidět, ale v noci mě to straší. Přitom mi nedávno přetěsňovali hlavu a tvrdili, že mám vadné čidlo. I když jsem ho vyměnil za nové nenastala žádná změna. Chladicí soustava není zavzdušněná. Může mi někdo zkušenější poradit? Díky Gary
V bloku motoru je originál odporové čidlo přeměřené odborníkem, alespoň tak to tvrdili v servise.Gary píše:Stále mi slabě svítí kontrolní světlo chlazení, přes den to není vidět, ale v noci mě to straší. Přitom mi nedávno přetěsňovali hlavu a tvrdili, že mám vadné čidlo. I když jsem ho vyměnil za nové nenastala žádná změna. Chladicí soustava není zavzdušněná. Může mi někdo zkušenější poradit? Díky Gary
podivej se sem: http://www.elitecat.cz zvol auto a pak nasledujici: motor/chlazeni/rele/spinac/cidlo a objevi se ti veskere cidla kteer jsou na punta. Ty by jsi ted mel mit cidlo ketre tam stoji 270Kč bez DPH a kdyz si tam das teplomer tak budes potrbovat cidlo ktere tam spoji 152Kč bez DPH (nebo si muzes koupit to za 200Kč) Rozdil je ze jedno spina pri 115° nahle a tim se rozsviti kontrolka zatim co ty potrebujes postupnou zmenu odporu.
Ještě mám jednu prosbu-dotaz. Původně mi bylo řečeno, že mám vadný termostat a tak ho vyměnili. Nelze zaměnit termostat (vznětový-zážehový motor)? Nafťáky by měly mít vyšší provozní teplotu a tak by se vysvětlilo proč, byť slabě, ale svítí.Anonymous píše:Gary píše:V bloku motoru je originál odporové čidlo přeměřené odborníkem, alespoň tak to tvrdili v servise.Gary píše:Stále mi slabě svítí kontrolní světlo chlazení, přes den to není vidět, ale v noci mě to straší. Přitom mi nedávno přetěsňovali hlavu a tvrdili, že mám vadné čidlo. I když jsem ho vyměnil za nové nenastala žádná změna. Chladicí soustava není zavzdušněná. Může mi někdo zkušenější poradit? Díky Gary
Pak teda nevím čím by to mohlo být. Asi si znovu, tentokrát sám, přetěsním hlavu. Ještě před tím změřím odpor čidla. Díky za rady GaryAnonymous píše:Ještě mám jednu prosbu-dotaz. Původně mi bylo řečeno, že mám vadný termostat a tak ho vyměnili. Nelze zaměnit termostat (vznětový-zážehový motor)? Nafťáky by měly mít vyšší provozní teplotu a tak by se vysvětlilo proč, byť slabě, ale svítí.Anonymous píše:Gary píše: V bloku motoru je originál odporové čidlo přeměřené odborníkem, alespoň tak to tvrdili v servise.
Re: HELP - slabě svítí kontrolka chlazení
Cau.Podarilo sa ti to nejako vyriesit? Mam presne ten isty problem.Jazdim s tym uz 2 roky.Gary píše:Stále mi slabě svítí kontrolní světlo chlazení, přes den to není vidět, ale v noci mě to straší. Přitom mi nedávno přetěsňovali hlavu a tvrdili, že mám vadné čidlo. I když jsem ho vyměnil za nové nenastala žádná změna. Chladicí soustava není zavzdušněná. Může mi někdo zkušenější poradit? Díky Gary
Obyčejné Punto nemá odporové čdlo, ale jednoduchý bimetalový spínač. Odporové čidlo mají jen vozy s teploměrem. Bimetalový spínač je pouze sepnut nebo rozepnut. Pokud tedy slabě prosvěcuje kontrolka, jsou možné pouze dvě závady:
- vadné čidlo (dá se poznat velmi snadno, stačí odpojit čidlo)
- vadná elektroinstalace - i to se stává, může být někde prodřený vodič
- vadné čidlo (dá se poznat velmi snadno, stačí odpojit čidlo)
- vadná elektroinstalace - i to se stává, může být někde prodřený vodič
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2