HELP - montáž teploměru chladicí kvapaliny

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

lacik
Začátečník

HELP - montáž teploměru chladicí kvapaliny

Příspěvek od lacik »

Caute,

vymenil som pristrojovku z 55kovej verzie za 75kovu verziu, ale teplomer kvapaliny mi nefunguje.Dal som taj aj novy senzor, budik je dobry, ked ho pripojim na kostru tak ukazuje.

co s tym???
vdaka
Reklama

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Musíš sehnat a vyměnit čidlo teploty na bloku motoru. To starý je pouze na sepnutí kontrolky,když se motor přehřívá! To,co potřebuješ,je čidlo,který ukazuje nárůst teploty postupně. Měnil jsem to taky. Není to problém! Na vrakárně za nej dáš kilo možná kilo pade,ale kolik stojí nový Ti z hlavy neřeknu. Nemělo by být drahý!
tomek

Příspěvek od tomek »

ja som dnes taktiez vymenil budik z verzie SLX na moju 55 S,,,a tiez mi to neukazuje.Lacik daval si tam niake dalsie kable abo musim zohnat to spominane cidlo lebo otackomer fici paradne a to som ho len napojil na indukcne cievky,,,nepotreboval som cidlo......
lubos
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cauky..

Příspěvek od lubos »

.. hele, kdyz si zapojoval otackomer, tak funguje normalne???
kam si ho pripojil??? jsem v tomhle celkem lama, tak bych potreboval mozna trochu pomoct
tomek

Příspěvek od tomek »

mal som samostatny budik otackomera a zapojil som ho pomocou dvoch kablov na konci spojenych a vsunutich do pristrojovky,,no a na opacnej strane jeden kablik isiel do jednej cievky a druhy do druhej,,,dal som tam usmernovacie diody samo na kazdy drat,,,cievky sa nachadzaju v motore hned vpravo od hlavy,,vedu tam dva kable s ciernymi koncovkami,,vytiahnes ich / bacha na zlte tesnenie / a len to pripojis,,,,presnejsie ti poviem ked sa na to kuknem lebo si to presne nepamatam
majco

Příspěvek od majco »

otáčkomer napojiť na riadiacu jednotku vývod 23-tmavomodrý kábel :!: :D :shock: :P :lol:
majco

Re: HELP - montáž teploměru chladicí kvapaliny

Příspěvek od majco »

lacik píše:Caute,

vymenil som pristrojovku z 55kovej verzie za 75kovu verziu, ale teplomer kvapaliny mi nefunguje.Dal som taj aj novy senzor, budik je dobry, ked ho pripojim na kostru tak ukazuje.

co s tym???
vdaka
Kúp si čidlo teploty na žiguláka/pasuje/namontuj a musí fungovať!
ak nie tak možeš mať zlomený kábel,zlý termostat, ??? :!:
b@fi
Fiaťák

Příspěvek od b@fi »

Zdravim,
jednemu nerozumiem...podla schemy ide z 23 pinu RJ modry kabel priamo na otackomer ale aj na nejake rele...tomuto nechapem :?
Mam te kabel prestrihnut pri RJ a tam napojit otackomer alebo tam ziadny kable v S verzii nejde :?:
Vdaka za akukolvek radu

Punto 55S,1.1B
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Ten kabel je ve šech Puntech. Normálně k němu jen připoj drát kterej protáhneš až k tachometru.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
b@fi
Fiaťák

Příspěvek od b@fi »

OK ..vdaka ....vyskusam a dam vediet.
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

To relé by malo byť na palivové čerpadlp a potrebuje signál aby ked neide motor tak aby vyplo benzín.Schéma to tak ukazuje.http://dedo.miki.szm.com//fiat%20punto.htm
b@fi
Fiaťák

Příspěvek od b@fi »

Ok ..to vidim ze to ide na palivo cerpadlo a kadejake ine srandy v palivovej sustave ale ako to potom moze ukazovat rpm motora to mi nieje az take jasne a ci ich ukazuje presne?
dedo.miki
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedo.miki »

Pre relé stačí 12V a je mu jedno aká frekvencia tam je.Otáčkomer je na to citlivý a ukazuje podla tej frekvencie.To máš po lopate povedané.Ak máš osciloskop tak môžeš pomerať.
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Měl bych dotaz k tomu teplotnímu čidlu, jaký tam patří, abych nekoupil zase jen to, co rozsvěcí tu kontrolku. Našel jsem jich několik v cenách od 150,- do asi 500,- a ještě se liší velikostí závitu. Jedny mají 12 a jedny 16ku, ale to snad změřim. Ale stejně nevim jaký vybrat, když to budu kupovat přes net třeba tady http://www.autodilykrc.cz/eshop/fiat/pu ... 4&pocet=36 nebo tady http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0...
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

[quote="Plecháč Tony"]Měl bych dotaz k tomu teplotnímu čidlu, jaký tam patří, abych nekoupil zase jen to, co rozsvěcí tu kontrolku. Našel jsem jich několik v cenách od 150,- do asi 500,- a ještě se liší velikostí závitu. Jedny mají 12 a jedny 16ku, ale to snad změřim. Ale stejně nevim jaký vybrat, když to budu kupovat přes net třeba tady http://www.autodilykrc.cz/eshop/fiat/pu ... 4&pocet=36 nebo tady http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0...[/quot
to čidlo musí mít proměnnou hodnotu odporu a poznáš to podle tohoto obrazku v tom červeném zakroužkování - šipka přes odpor znamená proměnnou hodnotu odporu čidla,jinak závit je asi těch M16 ,ale nejsem si jistý na 100% sice jsem ho nedavno měnil ale už si to nepamatuju Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“