Přehřívání

Všeobecná témata týkající se motoru, např. servo, topení, rozvody apod.

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

dandy
Začátečník

Přehřívání

Příspěvek od dandy »

Ještě jeden dotaz. Zdá se mě, že mě nějak často zapíná větrák chladiče a to i teď v zimě. Nevíte někdo, čím by to mohlo být, nebo je to normální? Při normální jízdě na 5ku mě větrák skoro pořád běží. Děkuji
Reklama

stifmajstrABARTH
Znalec

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

asi to neni normalni koukni jestli nemas zasratej nebo vypelichanej chladic...
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
pm
Začátečník

Příspěvek od pm »

ja mám iný problém poraďte, ak prepnem prepínač na vzduch na predné sklo, tak aby sa nerobilo zahmlievanie predného skla v zime, tak stále ide len studený vzduch, i keď mam nastavený najteplejší, a to i pri dlhej ceste, ostatné fungujú s teplým fúkaním, tak neviem či je to tak originál ale asi nie, to sa mi nezdá, nie je to bohviečo ak vám z predného skla sa do tváre odráža studený priamo zo skla.
Čo by mohlo byť zlé?....
nero30
Fiaťák

Příspěvek od nero30 »

...original to tak urcite nie je.podla mna tam bude len nieco s klapkami.
pm
Začátečník

Příspěvek od pm »

dik hned s tým pôjdem do servisu
cervenydrak
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehřívání

Příspěvek od cervenydrak »

dandy píše:Ještě jeden dotaz. Zdá se mě, že mě nějak často zapíná větrák chladiče a to i teď v zimě. Nevíte někdo, čím by to mohlo být, nebo je to normální? Při normální jízdě na 5ku mě větrák skoro pořád běží. Děkuji
Mám stejný problém. obávám se že je to těsnění pod hlavou, jdou mě bublinky do expanzky ale zatim to jezdí tak to neřešim jenom s tím nikam daleko nejezdim jenom do prace. Jak jsem už psal jsou tyhle motory na to náchylný.
1,6 16V BiPower
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

cervenydrak píše:
dandy píše:Ještě jeden dotaz. Zdá se mě, že mě nějak často zapíná větrák chladiče a to i teď v zimě. Nevíte někdo, čím by to mohlo být, nebo je to normální? Při normální jízdě na 5ku mě větrák skoro pořád běží. Děkuji
Mám stejný problém. obávám se že je to těsnění pod hlavou, jdou mě bublinky do expanzky ale zatim to jezdí tak to neřešim jenom s tím nikam daleko nejezdim jenom do prace. Jak jsem už psal jsou tyhle motory na to náchylný.
S těmi bublinkami to mám taky. Přitom těsnění pod hlavou mám měněné před 1,5 rokem. Při krátkých cestách je to OK, ale už po 70km mám expanzku plnou vody a chladič zavzdušněný. Uvidíme...
1,6 16V BiPower
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

Alda píše:
cervenydrak píše:
S těmi bublinkami to mám taky. Přitom těsnění pod hlavou mám měněné před 1,5 rokem. Při krátkých cestách je to OK, ale už po 70km mám expanzku plnou vody a chladič zavzdušněný. Uvidíme...
Zkusil bych termostat...
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Zkusil bych termostat...[/quote]

Termostat, i když to topí výborně? Jo kdyby to netopilo...
1,6 16V BiPower
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

cervenydrak píše:
Červenýdraku jak si dopadl? Já vezu auto do nemocnice o víkendu, tak uvidíme. Dám zprávu co to bylo.
1,6 16V BiPower
cervenydrak
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

určitě se ozvi jí zatim nic auto jezdi ale ty problémy s cng to je mazec. jsem zvědav co ti tam udělaj s karkou.
1,6 16V BiPower
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

cervenydrak píše:určitě se ozvi jí zatim nic auto jezdi ale ty problémy s cng to je mazec. jsem zvědav co ti tam udělaj s karkou.
Já doufám, že kárku opraví, nic víc. Je to ověřený mechanik, s mojí plnou důvěrou.
Jaké problémy máš s CNG?
1,6 16V BiPower
cervenydrak
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ale děláa si to co chce. Ráno to nastartuji na plyn a běží to dve min. potom to chcipne a jde to natočit jenom s plnym plynem ale zase to chcipne na volnobeh. Za jízdy to jede normálně ale jak padnou otačky pod 2 tis tak se to začne dusit a chcipne. V servisu mi řikali že to jsou vstřiky ale tomu nevěřim jednou to jde a jednou ne, nechal jsem je seřídit a vyčistit a nic.
1,6 16V BiPower
Matess
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matess »

Nemohl by to být ten krokový motorek co hlídá volnoběh?? Ten se projevuje spíše kolísáním otáček na volnoběh, ale osvědčil se na to čistící spray.
Určitě mrkni sem:
http://fiatmareaclub.com/modules.php?na ... volnob%ECh
A sem:
Fiat MAREA Weekend - 100 16V ELX 76Kw *09/1999 (již tatínkova)
Fiat BARCHETTA - 1,8 VFD 96Kw limited edition *02/1998 (služení kráska)
Fiat MULTIPLA - 1,9 JTD 85Kw Dynamic *04/2004 (rodina už se nedusí)
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Matess píše:Nemohl by to být ten krokový motorek co hlídá volnoběh?? Ten se projevuje spíše kolísáním otáček na volnoběh, ale osvědčil se na to čistící spray.
Určitě mrkni sem:
A sem:
Tohle taky znám. Jízda OK, ale na volnoběh to chcíplo. V létě 2007 prostříkal můj mechanik škrtící klapku a od té doby naprosto v pohodě. Dělalo to jen na CNG, na benzín v poho.
1,6 16V BiPower
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Motor - všeobecně“