Seřízení ostřikovače zadního stěrače

Karosérie, nárazníky, úpravy, spoilery, venkovní doplňky

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot

Odpovědět
koby
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Seřízení ostřikovače zadního stěrače

Příspěvek od koby »

ahoj, jak na to prosím? Vpředu je to jasný, jehlou... ale koukal jsem na zadek, přítule ostřikovala a nebyl jsem schopnej ani říct, odkud to přesně stříká ...:D je tam taková delší asi pul cm dlouhá dírečka, ze který by to mohlo stříkat, nicméně s tou se mi nepodařilo ničím pohnout....

A pak ještě jeden dotázek, jde nějak udělat to, aby když ostříknu předek, aby střerače třeba dvakrát setřely jako je tomu u novějších aut?
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km :-)
Reklama

Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Pomocí elektroniky určitě jo,ale asi by to bylo pro nějakýho elektronika aby to vymyslel
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
corleone
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od corleone »

Zadní ostřikovač se seřizuje plastovým válečkem s rýhou na šroubovák, je vidět po odklopení krytky zadního stěrače. Často to je zatuhlé.

Nedůležité srandičky jako 2x stříknout - 1x setřít a obráceně obvykle řídí IO za asi 3 Kč v relé stěrače/ostřikovače. Hledáním jeho typu a hloubáním nad jeho zapojením v Puntu nehodlám ztrácet čas :D
Punto 55S Mk I
PuntoRacer
Všeználek

Příspěvek od PuntoRacer »

co moze byt pricinou ze zadny ostrekovac striekal najprv normalne, potom ledva dostrekol na okno a teraz uz nestrieka vobec...akonahle sa vonku ochladilo thak sa to nejak pobabralo...da sa to nejak precistit alebo nieco take?
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
abusacek
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od abusacek »

PuntoRacer píše:co moze byt pricinou ze zadny ostrekovac striekal najprv normalne, potom ledva dostrekol na okno a teraz uz nestrieka vobec...akonahle sa vonku ochladilo thak sa to nejak pobabralo...da sa to nejak precistit alebo nieco take?
Ucpaná nebo prasklá hadička. Já si už zvykl, že zadní ostřikovač nestříká, ale jen čůrá na sklo. Předek není taky úplně úzasnej, ale aspoň něco. Chtělo by to silnější motorek čerpadla :-)
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín
PuntoRacer
Všeználek

Příspěvek od PuntoRacer »

je obtiazny pristup k tej hadicke?
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
Odpovědět

Zpět na „Punto - exteriér“